Reklama

Reklama

Godzilla tai Mechagodzilla

  • Japonsko ゴジラ×メカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Uběhlo dlouhých 45 let od útoku Gojiry. Japonské obyvatelstvo se již vzpamatovalo z hrůzy, kterou tehdy toto monstrum rozpoutalo, ale nyní se z hlubin vynořila další Gojira. Armáda na ni použila nové technologie, jež se osvědčily v boji s jinými netvory, kteří rovněž zaútočili na Japonsko, ale bez viditelného úspěchu. Navíc při akci zemře několik vojáků. Obětním beránkem se stává poručík Akane, která je dočasně suspendována. Vědci přichází s šíleným nápadem, který jim má dopomoci zrealizovat Tokumitsu Yuhara. Hodlají vytvořit biomechanického robota Mekagojiru (kterou pojmenují Kiryu) z kostry a DNA původní Gojiry. Poté co je celý projekt zrealizován, vyzbrojí Kiryu novou zbraní „Absolute Zero“, která má zmrazit Gojiru a rozprášit ji na atomy. Hlavním pilotem, který bude ovládat Kiryu, se stává Akane, která prahne po pomstě. Brzy však nastanou první komplikace. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do režisérského křesla se opět vrátil Masaaki Tezuka, což jsem moc nepochopil. Vzhledem k tomu, že poslední díl Gojira, Mosura, Kingu Gidora: Daikaiju sokogeki (2001) nedopadl vůbec špatně a Shusuke Kaneko je rozhodně mnohem zkušenější režisér. Dle mého názoru, to byl zase krok zpátky. Marně jsem tedy doufal, že se Tezuka poučil ze svých předešlých chyb a konečně se jeho tvorba stane přínosem této série. Velmi záhy jsem však pochopil, že to bylo jen mé zbožné přání. Jediné pozitivum vidím v tom, že se tentokrát rozhodl pro kratší stopáž. Přiznám se, že jsem byl lehce zaskočený z názvu tohoto dílu, protože Gojira tai Mekagojira už tu byla dvakrát a já vážně nechtěl sledovat nějaký nepovedený remake. Naštěstí i tento díl se v duchu posledního trendu zcela vykašlal na to, co bylo „před ním“ a děj se opíral jen o původní film. A to takovým způsobem, že scénáristé nechali původní Gojiru odpočívat v pokoji (tedy jen do doby co byla z hlubin vytažena její kostra) a přišli s myšlenkou, že Gojira nebyla jediná svého druhu (no oni vlastně s touto teorií už přišli Američani ve své Godzille). V tuto chvíli si tvůrci získali mou přízeň a já jim vážně fandil, aby to zas celé neposlali do „kopru“, jenže to jsem ještě netušil, co bude následovat. Kromě zdlouhavého čekání, kdy se konečně Kiryu postaví Gojiře a rozpoutají další demolici všeho, co se jim přichomýtne do cesty, jsme zde nuceni přežvýkat spoustu nezáživných pasáží plných výčitek, rodinného dramatu a „ujetost“ vedlejších postav. I to bych jim však dokázal alespoň částečně odpustit, kdybych se dočkal pořádného závěrečného souboje. Leč ani ten se nekonal (tedy nic závratného).50% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

27) GODZILLA AGAINST MECHAGODZILLA (2002)___NEW GENERATION SERIES 2002-2004___Mohlo by se zdát, že se zde recyklují nápady z dílů let 1974 a 1993, ale není to tak. Tenhle díl je svým způsobem novátorský v pojímání celé série. O Godzille se zde poprvé mluví jako o „té další Godzille“, přičemž tou první je myšlena ještěrka, která byla zabita oxygen destroyerem v prvním filmu z roku 1954 a ta nynější je jejím následovníkem. Předchozí filmy jako by byly smazány, protože se zde jasně mluví o „druhém napadení Japonska Godzillou“ a ten bezpočet jiných ataků v předcházejících dílech se vůbec nebere v potaz. Vládní obranný projekt Mechagodzilla je zde nazývána jako ´Kiryu´, přičemž je tvořena robotickým skeletem a biologickým materiálem, jenž sestává z počítačů poháněných godzillí DNA (přičemž tato skutečnost hraje zásadní roli, když Kiryu kvůli biologickým komponentům vypoví poslušnost). Kiryu je vybavena mocnou zbraní, tzv. ´Absolute-Zero Gun´, která svým mrazícím paprskem zničí (zmrazí při teplotě –273 C) atomy protivníka :o) Jinak vše při starém. Emoce jsou zde nablble projektovány skrze dilemata vědcovy dcerušky a řídké napětí skrze pilotku Akane a její manuální ovládání mechagodzilly. Samotné souboje jsou zde trochu ošizeny, ale co už. Popojedeme dále :o) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, ve dvanácti letech bych na to koukal s otevřenou pusou - vždyť se atmosférickými výboji napájená Godzilla pere se svou mechanickou napodobeninou...no, dvanáct mi není, a proto nemůžu přehlédnout do očí bijící špatné městské kulisy(připadá mi, že aby tvůrci ušetřili, postavili všechno z Lega, Chevy či Merkuru), klišovitost příběhu anebo tedy tu Godzillu, která připomíná loutku šlehající modrý laser(?)...MechaGodzilla, až na několik vystřelených raket a rozbité Absolute Zero, nepředvede skoro nic...osobní souboje vypadají jako škádlení medvíďat...celý film je plný výrazných logických chyb, nicméně je to pořád součástí kultovní série. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější díl z nové generace. Tvůrci by si měli uvědomit, že jejich Godzilla nebude nikdy áčko a neměli by se přestávat rochnit v tom campovém rybníčku, protože bez něj nemají nic než patos a nudnou opotřebovanou kostru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z moře se vynořila příšerka a Japoncům opět hoří koudel u zadku. Veškerá těžká palebná síla se na Godzillu nechytá, i paprsky nestačí, takže na řadu přijde další vládní projekt: Mechagodzilla, robotická obdoba Godzilly, vybavená drtivým palebným arzenálem a raketovým pohonem. A destruktivní battle začíná... Film je zpracován řemeslně velmi dobře, tedy až na samotné souboje monster. Ty dělají dojem, že si v trochu nepřesvědčivých kulisách města dávají na hubu Transformer s gumovým panákem. Avšak je to legrační a má to spád, tudíž ta umělost nevadí (triky jsou jinak na slušné úrovni). A tak budeme držet palce hlavní hrdince v kokpitu kovové obludy (opět motiv touhy po pomstě jako v Godzilla vs. Megaguirus) a budeme se při tom výborně bavit. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle způsob zábavy nemám buňky, prostě mě to ničím nezaujalo, naopak to byla nuda a nemotorný souboj Godzilly s MechaGodzillou byl k uzoufání pomalej, jako zpomalený film:) Nedalo se na to koukat.. Absolutně žádné napětí, žádné překvapení, žádná zábava a tohle měla a mohla být zábava. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 V rámci modernej ságy určite nadpriemer a to najmä oproti predošlému dielu. Digitálne efekty sú tu využívanie s mierou (tj. minimálne) a všetko to stojí na miniatúrach a Japoncoch v kostýmoch monštier. Tak ako to má byť. Nový príbeh okolo Mechagodzilly je skvelý, aj Godzilla prešla oproti minulému dielu fajn redisignom, i keď na verziu z Godzilla 2000 to nemá. Škoda len toho konca-nekonca; celkovo mám dojem, že po originálnom rozbehu film zbytočne upadol do rutiny a na konci akosi nevedeli ako skončiť, tak to proste utli. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky značne odbité, s mytológiu sa tu krúti, ako sa zachce. To však ešte odpustím, pridať nejaký ,,iný,, nápad a inovovať, je v tomto prípade nie až tak na škodu. Lenže triková technológia, ako keby v tejto sérii nenapredovala dopredu, ale ´´godzillými´´´krokmi dozadu. Japonci sa mali vykašľať na CGI ( alebo aspoň požiadať niekoho skúsenejšieho ) a nechať to všetko v starom dobrom ,,papundeklovom,, móde. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tenhle start restartu se teda dvakrát nepovedl.. Japka i jejich ještěrka se zde topí v hromadě pathosu, který se sice snaží vyvážit nadhledem ale nestačí to. Mechagodzilla je parádní ale její pilotování zvenčí je nesmysl, který boří napětí vycházející z obav o pilotův život. Tenhle zásadní nedostatek se sice na konci na chvilku napraví ale zase to není dost aby to napravilo nemastnou neslanou pachuť předešlých 3/4 filmu. Samotný fight je svérázný možná až moc a vkrádá se pocit, že jde spíše o nezvládnutí režie a střihu než o záměr(což víceméně potvrzuje následující SOS) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesto je snímek „Gojira X Mekagojira“ uváděný také jako „Godzilla Against Mechagodzilla“ přece jen spíše jednodušším akčním filmem, kde už opravdu moc nejde o nápady, ale jednoduše o to, aby se vytvořilo další prostředí pro to, aby mezi sebou mohla monstra bojovat. A tohle prostě musí stačit. Lidské postavy jsou celkem fajn, ale snadno zapomenutelné, ten souboj je pak rozhodně vrcholem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Opäť ignorácia predošlých dielov a opäť recyklácia starých nápadov. Japonci pripravujú ďalší projekt na zničenie Godzilly a nie je to nič iné ako Mechagodzilla. Tá tu našťastie vyzerá podstatne lepšie než v 90-tych rokoch keď sme ju videli naposledy a tentoraz ju poháňa DNA z pôvodnej Godzilly zabitej oxygen destroyerom v prvom filme. "Nová" Godzilla je však už tradične tuhá ako podrážka, všetky tie rakety a lejzry ju len šteklia a aj zmrazenie na absolútnu nulu jej akurát tak vyžehlí akné. Je to proste nesmrtelná mrcha a Mechagodzilla má len minimálne šance na víťazstvo. Inak niet o čom vyprávať, všetko je tak ako má byť a stokrát videné. Dej je priamočiary, efekty tradične podarené ( aj keď súboj oboch Godzill na férovku vyzerá ako tanec ožranov ), akcie, výbuchov a rozprskávajúcich sa budov dostatok ( najviac sa mi páčila Mechagodzilla prechádzajúca skrz mrakodrap, zjavne ju obťažovalo obísť ho ). Len nových nápadov minimum. Nevadí, to od Godzilláckeho filmu aj tak nikto nečaká a ja som sa bavil veľmi dobre ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jak je možno vyčíst z názvu jde zde o souboj mezi klasickou gojirou a Japonci vytvořenou polorobotickou gojirou. Příběh je zde zase klasika: Gojira začne terorizovat nějaké z Japonských měst a na její zastavení je třeba použijí veškeré možné zbraně. Po vizuální stránce velmi zdařilé, už i Gojira není gumová a tím film působí realističtěji. Samotné souboje jsou taky dobré. Takže celkově hodnotím pozitivně, ale minulý díl z roku 2001 se mi líbil víc. Hodnocení: 71/100. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či som oprávnený hodnotiť tento film, kedže som ho videl bez titulkov, v pôvodnom znení a moja japončina sa obmedzuje asi na 4 slová, ktoré poznám (Gojira, Tai, Mekagojira, saké). I keď v týchto filmoch je príbeh skôr podružný (a často sa recykluje kombinovaním starších filmov) a ide hlavne o vizuálnu stránku, snažil som sa samozrejme z obrázkov niečo pochytiť. Na tomto mieste sa chcem poďakovať užívateľovi Limovi, ktorý ma videné asi všetky Zilla filmy a vo svojom komentári podal podrobný opis dejovej linky. Vo výsledku teda niečo o filme viem a čo neviem, si domyslím. :D Dejovo OK (mohlo to byť aj horšie), vizuálne na celkom slušnej úrovni, ale výnimky sa nájdu. Radšej som sa rozhodol pre skôr konzervatívnejšie hodnotenie. Čo mi ale jednoznačne udrelo do očí bolo, ako sa Godzilla pasívne nechala drtiť Mechagodzillou. Len tak tam stála, aby do nej rakety lietali. Ona je na práškoch, alebo to tak bolo vždy a všimol som si to až teraz? ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalšie pokračovanie, ktoré neprinieslo nič nové okrem vynoveného vizuálu Mechagodzilly. Súboje v podstate podobné, dej taktiež podobný, akurát sa mi páčil ten nápad s novou zbraňou Absolute Zero. Avšak tieto pokračovania už pre mňa akosi nemajú význam, keďže sa ani vizuálne séria bohvieako neposunula. Priemer. 55 % ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně slabé.Film trval cca hodinu a půl, ale měl jsem pocit že trvá věčnost.Postavy až na ministra nezáživné, bylo mi to jedno jak dopadnou abych popravdě řekl.Godzilla hraje druhé housle a žádné epiky se v celém filmu nedočkáte. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

27 / GODZILLA AGAINST MECHAGODZILA (2002) MILLENIUM SERIES 1999-2004. Zas a znova som sa ocitol v celkovo nudnom pokračovaní filmu Godzilla. Musím pochváliť nápad že zo starých kostí monštra z roku 1954 urobia dajaký stroj menom Kiryu ktorý má za úlohu zlikvidovať Godzillu, ale pretože v robotovi je DNA starej Godzilly tak sa splaší a začne mesto ničiť. No nakoniec sa spamätá a začne s Godzillou bojovať. Čo sa súboja týka, je veľmi dlhý ale nájde sa v ňom pár pekných akčných scén ale inak celkom nuda. Ako vidím tak aj kvalita ubúdala a po úžasnej GMK prišiel tento nápad. Nové veci nemusia byť vždy dobré ale páči sa mi že Godzilla teraz nie je svetový záchranca a zástupca Supermana ale konečne sa berie ako naozajstné zlo. HODNOTENIE: 5,5/10 ()

Reklama

Reklama