Reklama

Reklama

Godzilla, Mothra, King Ghidorah: Daikaidžú sókógeki

  • Japonsko ゴジラ・モスラ・キングギドラ 大怪獣総攻撃 (více)

Obsahy(1)

Mladá reportérka Yuri natáčí pro kabelovou televizi pochybný dokumentární snímek o tajemných a nadpřirozených událostech. Náhoda tomu chtěla, že se ocitla v oblasti, kde se začne probouzet legendární Godzilla s ještě legendárnější chutí ničit. Díky mladé reportérce a jejím přátelům můžete sledovat nelítostný boj mezi Godzillou na své cestě zdevastovat Tokio a strážními monstry (Baragona, Mothry a King Gidora), která stojí na straně lidí. (Scytale)

(více)

Recenze (30)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Digitálna éra dorazila aj do tejto ságy a v tomto filme sú už scény, kde sú monštrá kompletne digitálne. A vyzerá to hrozne. Nehovoriac o novom designe Godzilly, ktorá vyzerá viac ako Tyranosaurus ako Godzilla. Hlavne je to šokujúce po tom, ako sa v predošlých dvoch dieloch podarilo inovovať výzor Godzilly, urobiť ho špecifickým no hrozivým zároveň. Príbeh je dosť dríst a postavy sú strašne nezaujímavé, no to by nebolo samo o sebe až také zlé, ako pre mňa nepochopiteľné rozhodnutie urobiť z Godzilly ultimatívne zlo a z King Gidoraha najväčšieho hrdinu. Kde ostali tradícia a hodnoty? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

26) GODZILLA, MOTHRA AND KING GHIDORAH:GIANT MONSTERS ALL-OUT ATTACK (2001)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___Jeden protivník už scenáristům nestačí, tři jsou mnohem lepší číslo. Na scéně figuruje záhadný stařík, který oživí tři monstra, která chránila Japonsko ve starodávných dobách. První je BARAGON, zástupce země, čtyřnohá obluda se srandovními ušisky, která své protivníky "podkopává", druhá je stará známá MOTHRA, zástupce vzduchu, přerostlá můra s křidélky Otakárka Fenyklového a třetí je trojhlavý drak KING GHIDORAH, zástupce vody, který bojuje způsobem "zakousnu se a nepustím". Úvodních 30 minut se připravuje půda pro velký střet, pak náhle ze země vyleze Baragon a vizuální orgie můžou začít.....Ano, skutečně orgie, protože tenhle díl je vizuálně velmi zdařilý. Modely baráků a krajiny už nejsou tak okatě papundeklové. Souboj Godzilly a Ghidoraha ve městě provázejí krásné ohnivé exploze. Triky už nejsou tak dementní, jako obvykle, taky už bylo v roce 2001 načase, že. Jenom ta monstra jsou pořád srandovně maňásková, což jenom kvituji s povděkem. Převodem do digitální podoby by Godzilla ztratila své půvabně naivní kouzlo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nářez! Kam se na tohle hrabe Emmerich! Kombinace gumových příšer a moderních triků vytváří neodolatelně kouzelnou atmosféru. Proti Godzille tentokrát bojují potvory tři, což je jen dobře, protože poté, co se objeví, už budete jen zírat s otevřenou pusou. Škoda je snad jen pomalejšího rozjezdu, ale od zhruba 30. minuty je to jedna velká jízda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi nejpropracovanější destrukce. Tvůrci si poprvé v historii Godzilly dávají záležet, aby jejich "hrdina" nebořil jen anonymní papundeklové kulisy, poprvé je v téhle míře zdůrazňováno, že v těch domech jsou lidé. Což bere filmu kouzlo, protože destrukce poprvé působí fyzicky nepříjemně. Nevím, jestli to není u téhle béčkové série s velkými gumovými loutkami spíš poněkud rušivé. Rozhodně se ale na ty souboje dobře kouká - jsou jiné než doposud, víc využívají digitálních efektů - dost na béčkovou přetaženost, ale ne tolik na pálení očí. Škoda nataženosti a nudného nosného příběhu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takaši Jamazaki, režisér obdivované Godzilly Minus One, uvádí GMK jako jeden ze svých nejoblíbenějších godzillích filmů, a tak není divu, že mezi oběma snímky najdeme více či méně okaté podobnosti. Už v GMK například Godzilla dokáže svým "atomovým dechem" vyvolat de facto jaderný výbuch s charakteristickým hřibovitým oblakem a závěrečná scéna je prakticky stejná. Film však také v letmých zmínkách tne do japonského militarismu a ne zrovna ideálního vyrovnání se s imperiální minulostí země. Režisér Šúsuke Kaneko se také vrací ke kořenům celé série, když Godzillu opět ztvárňuje nikoli jako antihrdinu, ale jako ztělesnění zla - tentokrát však takového, které nepřichází od nepřátel (jako atomová bomba), nýbrž vyrůstá z Japonska samého. Oproti mnoha jiným pozdějším godzilláckým filmům se také GMK snaží zdůrazňovat, že během zápasů trpí a umírají spousty nevinných lidí. Byť některé scény s nahodilými lidskými postavami jsou spíše černohumorné. _____ Propojení klasických "suitmation" technik s poněkud rudimentárními, nicméně střídmě a vhodně užitými, digitálními efekty, považuji za zdařilé. Jde prostě o odlišnou poetiku, než jakou se snaží ohromovat drahé a na realismus / plauzibilitu orientované hollywoodské blockbustery. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi 3 nejlepší Godzilla film, jen zase podotýkám ten cpanej humor at byl chtěný nechtěný byl hroznej a trapnej. Nicméně příběh byl poměrně zdařilý a kostýmy i efekty byly bez chyby, herci jako vždy strašně špatní vyhrabaní z koše. Film jsem si užíval stejně jako celou serii godzill kterou jsem o víkendu zkoukl, jediné co bych asi ještě vytkl je zbytečná zdlouhavost která film dost ubíjí a to v kecacích scénách kterých tu je více než dost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opět se změnil režisérský post, ovšem tentokrát vsadilo Toho na zkušeného režiséra. Kaneko měl na svém kontě do této chvíle již pěknou řádku filmů a tak si od něj hodně slibovali. Ti jenž viděli kupříkladu Gameru ví, o čem mluvím. Aby si diváci užili opravdové „orgie“, připravili si pro ně scénáristé pořádku porci akčních pasáží a především se tentokrát postaví Gojiře do cesty hned tři protivníci. Milovníci japonských monster filmů vědí, že rozhodně nemělo jít o žádná ořezávátka. Leč jakmile naběhly závěrečné titulky, nebyl jsem moc přesvědčený, zda se jim jejich záměr zcela povedlo zrealizovat. Přesto si troufám tvrdit, že tento díl je o třídu lepší, než jeho dva předchůdci.Jen s tím novým vzhledem Gojiry se stále nedokáži srovnat. Naštěstí se tentokrát zápletka točila i kolem ostatních monster, takže se to nakonec lehce vyvážilo (kvalita masek). Baragon vypadal pořád stejně nemotorně, jako když jsem jej viděl poprvé v Hondově filmu Furankenshutain tai chitei kaiju Baragon, jen s tím rozdílem, že tentokrát toho moc ze svého umění nepředvedl, takže se musíme spokojit s demolicí všeho, co se mu postaví do cesty. To samé se dá však říci i o zbylých dvou protivnících. Mosura rozhodně své pověsti čest neudělala vůbec, spíše tu byla jen do počtu (což mě zklamalo nejvíc, protože jí mám nejraději), takže zbyl jen fight s Kingu Gidora. Jenže i tady jsem narazil na to, že se tvůrci asi zapomněli podívat na předchozí filmy, kdo že to vlastně ten trojhlavý drak je. Gojira se však konečně odpoutala od svého nedobrovolného ochraňování Země, do kterého ji zhruba v polovině série pasovali scénáristé a konečně začala zase rozsévat hrůzu, bolest a smutek všude kolem sebe. Přestože se tu dá najít dost nedostatků a slabin, tak můžu konečně říct, že se zase u sledování Gojiry bavil. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudba - Kow Otani. Godzilla theme - Akira Itukube. CITÁT - Godzilla se vrátila, máme málo času. Jděte na posvátné místo, kde spí ohromný Ghidorah.......... Když se začala monstra zjevovat je zděšení Japonců tak ohromné, že se někdy jeví jako hrané a diváka ( třeba mě ) některé zděšení rozesmálo. Musel jsem přehlížet, že monstra jsou gumová, ale katastrofy které páchají jsou trikově velice povedené. CITÁT - Ta ještěrka si vybrala špatného člověka.......... Samozřejmě že dojde i na hrdinné činy lidského jedince, to Japonci zvládli. A kdo, že si to tady zahrál ? Zelená je Godzilla, Červený je Baragon, Duhový hmyz je Monthra a Trojhlavý zlatý tvor je Ghidorah. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám tu v tomto prípade pekne pošejkrovalo s mytológiou, posypalo sa to v určitých situáciách dosť morbídnym humorom a nezabudlo sa ani na odporne nedokonalé CGI efekty. Ale čo čakať od ( vtedy ) takmer 50 ročnej série, ktorá sa už vlastne nemala kam uberať. Bojové ´´kaiju´´ sekvencie, si ale stále udržiavajú to svoje dokonalé, pre ,,obyčajného,, diváka riadne rozpačité kúzlo a potvrdzujú, že ´´old school´´ bude stále obľúbenejší, než digitálne orgie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Film vcelku svérázně háže za hlavu xyz godzillovských filmů a bere v úvahu pouze první díl z roku 1954. Tozn, že sympatická Godzilla byla znovu vmanévrovaná do role zlého monstra. Naopak do role monsterochránce se dostal např. King Gidorah (což je ultrararitní záležitost v rámci celé G-série). S notnou dávkou nadhledu je to úžasná zábava, nutno ale dodat, že trošku frustrující pro fandy Godzilly, protože s vyjímkou Baragona, který měl jediný koule na boj jeden na jednoho je to jedna velká "cigánská(potažmo náckovská) férovka", kdy včetně lidských ozbrojených sil je to vlastně tři na jednoho a do toho Mothra a Gidorah docela sprostě cheatujou :/ .......Na konec bych velmi pochválil, že ani v roce 2001 neměli tvůrci dementní potřebu vyměnit gumový oblek za počítačovou grafiku a i moderní příběh si tak drží kouzlo klasických kaiju filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira, Mosura, Kingu Gidorâ: Daikaijû sôkôgeki“ se primárně snaží o jiný přístup, dává monstrům nové útoky, narušuje jejich klasickou mytologii. Ano, proč ne, ale ten příběh není celkově až tak dobrý, navíc jsou zde i trikové slabiny, které mi bily do očí. Ale nadále se jedná o celkem kvalitní a dobrou zábavu, která ještě mírně přešlapuje nad tím průměrem. Sakra, vždyť zde pořád jsou obří monstra! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

I v roce 2001 triky jak ze sedmdesátych let, gumové a trapné příšerky filmu škodí. Téměř nevidím rozdíl od dob trháků Gappy, X nestvůry z vesmíru, Útoku z neznáma nebo Gamery kontra Gaos. Dnes už to působí hodně trapně a souboje trapných směšných gumových příšerek tam vůbec neměli být. V roce 1967 by to byl naprostý trhák, ale dnes? Vzpomínám si, jak v době vzniku se o Godzlle vs král Gidora hodně psalo v nejrůznějších časopisech, od Blesku po Cinemu a bylo to hodně vychvalovaný, já měl možnost to vidět až po třinácti letech a i přes velkou snahu tvůrců jsem se ke konci dost nudil. Dnes překonané digitálními triky tyto japonské filmy s gumovými příšerkami působí směšně. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Moc hezky udělaný, ale ten konec už byl kurev.ky přepálenej. Monstra jak ze starý školy, spousta destrukce a výbuchů. Jen nechápu armádu, která jediný co udělala (když nepočítám ten konec), tak vyslali 4 stíhačky a když selhali tak řekli, že prostě se s tím nedá nic dělat. Nejvíc mě rozesmálo to monstrum Mothra, fakt jak kříženec human-bear-pig. Jo a taky skvělej Robert-Smith. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší jak Emmerichovo trapná vysokorozpočtová hollywoodská břečka, tak by se dala v kostce hodnotit japonská Godzilla bojující s třemi dalšímy mega monstry. Efekty a destrukce jsou skvostné a časté, monstra jsou nějaké gumové loutky, ale po pár desítkách minut už vám to bude jedno, protože ty ostatní efekty jsou natolik kvalitní, že se to nějak sleje v jeden super zábavný celek. Dokonce bych se zdráhal označit film za béčko. Ačkoliv teda otřesný americký dabing + gumové potvory stěží proniknou do hlubšího podvědomí mimo japonské ostrovy. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Filmaři buď nebyli úplně kompetentní nebo jejich plány byly větší než rozpočet a některé prvky nevypadají moc hezky. A nikdo jim neřekl, že klasické triky jsou občas lepší než digitál (obzvlášť v dobách, kdy ještě nebyl tolik rozvinutý), který chvílemi vypadal jako kreslená animace. Snaha o realistickou podobu scény při použití dřevěných maket domů má být docílena oddálením záběru kamery od tváře v okně, avšak tento způsob působí v jejich provedení úplně naopak a spíše komicky. Godzilla už dávno není sympatický strejda zachraňující Japonsko, ale dostala novou, hrozivou (a pořád hodně gumovou) hlavu (a jak zjistíte při průplavu ponorky skrz její útroby, je stejně jako TARDIS uvnitř větší, než zvenku). Ale ona ani kolegové už nepůsobí jako člověk v převleku, ale jako opravdová fiktivní monstra. A jejich souboje jsou propracovanější, přestože choreografie je chvílemi zdrženlivější. Jako celek už tedy Godzilla není tak naivní a komická jako byla v Showa series, ale na druhou stranu je na ní pořád co ocenit. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia opäť raz ignorujú všetky predošlé diely a predstierajú že ich film nadväzuje na pôvodnú Godzillu. Po 50 rokoch od prvého ničivého pochodu sa teda vracia späť, z čoho majú obyvatelia Tokya nepochybne obrovskú radosť. Godzilla je tu vo svojej najdémonickejšej forme s podivným zombícko-feťáckym pohľadom. Nasadenie armády je už tradične neúčinné, na scénu preto musia nastúpiť "dobré" monštrá, ktoré ako jediné môžu Godzillu ( aspoň podľa starého magického somráka ) zastaviť. Ako prvý nastupuje na scénu stupídny ušatý Baragon ktorý si proti Godzille takmer ani neprdne a je spálený na popol. Mothra sa za tie roky nijako nezmenila, zato King Ghidorah bol povýšený z obyčajného čumburáka na zlatého draka - ochrancu zeme. Bohužiaľ, aj keď žiari ako obrovský zlatý pútač, proti nesmrtelnej Godzille je v podstate úplne bezmocný a slávna rádioaktívna jašterica im to dáva všetkým pekne zožrať. Zatiaľ najefektnejšia Godzillovina, plná naozaj monumentálne pôsobiacich výbuchov a rozsiahlej demolácie. Stále vymakanejšie efekty deštrukcie potom kontrastujú s nemotornými gumenými monštrami ktoré sa za 50 rokov prakticky nezmenili, ale to by snáď aj tak nikto nechcel. Síce je to len x-té opakovanie toho istého, ale v rámci svojich možností rozhodne paráda! ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zkusil šílenost ze země vycházejícího slunce. Upřít atmosféru téhle šílenosti rozhodně nejde a souboje monster opravdu stojí za to. Na druhou stranu hrdinský patos, kdy jsou všichni vycákaní z toho, že jeden týpek přežil zatímco tisícovky dalších propálila Godzilla svým laserem, mě vyloženě rozčiloval stejně jako otravná hlavní hrdinka, která jen piští ječí, blbě čumí a vy prostě doufáte, že ji jeden z přítomných bubáků zašlápne. Na další kousek z Godzilla univerza se asi už nemrknu. 5,5/10 ()

Reklama

Reklama