Reklama

Reklama

Godzilla, Mothra, King Ghidorah: Daikaidžú sókógeki

  • Japonsko ゴジラ・モスラ・キングギドラ 大怪獣総攻撃 (více)

Obsahy(1)

Mladá reportérka Yuri natáčí pro kabelovou televizi pochybný dokumentární snímek o tajemných a nadpřirozených událostech. Náhoda tomu chtěla, že se ocitla v oblasti, kde se začne probouzet legendární Godzilla s ještě legendárnější chutí ničit. Díky mladé reportérce a jejím přátelům můžete sledovat nelítostný boj mezi Godzillou na své cestě zdevastovat Tokio a strážními monstry (Baragona, Mothry a King Gidora), která stojí na straně lidí. (Scytale)

(více)

Recenze (30)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nářez! Kam se na tohle hrabe Emmerich! Kombinace gumových příšer a moderních triků vytváří neodolatelně kouzelnou atmosféru. Proti Godzille tentokrát bojují potvory tři, což je jen dobře, protože poté, co se objeví, už budete jen zírat s otevřenou pusou. Škoda je snad jen pomalejšího rozjezdu, ale od zhruba 30. minuty je to jedna velká jízda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Digitálna éra dorazila aj do tejto ságy a v tomto filme sú už scény, kde sú monštrá kompletne digitálne. A vyzerá to hrozne. Nehovoriac o novom designe Godzilly, ktorá vyzerá viac ako Tyranosaurus ako Godzilla. Hlavne je to šokujúce po tom, ako sa v predošlých dvoch dieloch podarilo inovovať výzor Godzilly, urobiť ho špecifickým no hrozivým zároveň. Príbeh je dosť dríst a postavy sú strašne nezaujímavé, no to by nebolo samo o sebe až také zlé, ako pre mňa nepochopiteľné rozhodnutie urobiť z Godzilly ultimatívne zlo a z King Gidoraha najväčšieho hrdinu. Kde ostali tradícia a hodnoty? ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám tu v tomto prípade pekne pošejkrovalo s mytológiou, posypalo sa to v určitých situáciách dosť morbídnym humorom a nezabudlo sa ani na odporne nedokonalé CGI efekty. Ale čo čakať od ( vtedy ) takmer 50 ročnej série, ktorá sa už vlastne nemala kam uberať. Bojové ´´kaiju´´ sekvencie, si ale stále udržiavajú to svoje dokonalé, pre ,,obyčajného,, diváka riadne rozpačité kúzlo a potvrdzujú, že ´´old school´´ bude stále obľúbenejší, než digitálne orgie. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi nejpropracovanější destrukce. Tvůrci si poprvé v historii Godzilly dávají záležet, aby jejich "hrdina" nebořil jen anonymní papundeklové kulisy, poprvé je v téhle míře zdůrazňováno, že v těch domech jsou lidé. Což bere filmu kouzlo, protože destrukce poprvé působí fyzicky nepříjemně. Nevím, jestli to není u téhle béčkové série s velkými gumovými loutkami spíš poněkud rušivé. Rozhodně se ale na ty souboje dobře kouká - jsou jiné než doposud, víc využívají digitálních efektů - dost na béčkovou přetaženost, ale ne tolik na pálení očí. Škoda nataženosti a nudného nosného příběhu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudba - Kow Otani. Godzilla theme - Akira Itukube. CITÁT - Godzilla se vrátila, máme málo času. Jděte na posvátné místo, kde spí ohromný Ghidorah.......... Když se začala monstra zjevovat je zděšení Japonců tak ohromné, že se někdy jeví jako hrané a diváka ( třeba mě ) některé zděšení rozesmálo. Musel jsem přehlížet, že monstra jsou gumová, ale katastrofy které páchají jsou trikově velice povedené. CITÁT - Ta ještěrka si vybrala špatného člověka.......... Samozřejmě že dojde i na hrdinné činy lidského jedince, to Japonci zvládli. A kdo, že si to tady zahrál ? Zelená je Godzilla, Červený je Baragon, Duhový hmyz je Monthra a Trojhlavý zlatý tvor je Ghidorah. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (16)

  • Vůbec poprvé v historii filmových dobrodružství Godzilly byla jedním z herců, obsluhující kostýmy monster, žena. Konkrétně se jednalo o herečku Rie Ota, a monstrum, které si zahrála, byl Baragon. (Israha)
  • V jedné z úvodních scén filmu se objevuje humorná narážka na Emmerichova Godzillu (1998). V této scéně říká admirál japonských námořních sil, že New York byl před třemi lety napaden obrovským monstrem. Jeden z vojáků se pak zeptá svého kolegy vedle, jestli náhodou nešlo o Godzillu; kolega mu odpoví, že Američané si to sice myslí, ale že Japonci o tom mají své pochybnosti. (Israha)
  • Historicky poprvé a doposud naposledy zde vystupuje King Ghidorah, obvykle záporácké monstrum a úhlavní rival Godzilly, jako kladný hrdina. (Israha)

Reklama

Reklama