Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Pedofilní píčovina. Běhají nedospělé náctileté holky zcela nahé ve filmech? ne! To by byl skandál a kupa pindů o tom jaký jsou kluci úchylové! Kluci nemají právo na intimitu, repekt a úctu? V téhle  homopedofilní společnosti asi už ne!

sharka.68

sharka.68 (hodnocení, recenze)

Roman Pikl a démon alkohol
Filmový parťák Rudolfa Hrušínského, Roman Pikl, začal bohužel řešit své osobní problémy alkoholem. Nedokázal unést rozchod s partnerkou Ilonou, se kterou měl dceru Báru. Celých deset let doufal, že se k němu vrátí. Horší období se střídala s lepšími. „Někdy se dal na dva měsíce dohromady, byl upravený a každý den pracoval. Pak měl třeba čtrnáct dnů výpadek, kdy jen pil,“ přiznal už dříve novinářům jeho soused Luděk.

O Romanově životě po natáčení se moc nevědělo, jen to, že herectví pověsil na hřebík a stal se z něj pojišťovací agent.

Zemřel v roce 2016 ve věku 45 let. Dva týdny před smrtí byl ještě hospitalizován na JIP kvůli těžkému astmatu. Jakmile se mu udělalo lépe, podepsal revers a vrátil se domů. K abstinenci ho nepřesvědčili ani vlastní rodiče.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

prvý príspevok v r. 2016 :D. Film vie navodiť atmosféru, v tom sa zhodujem. Tancuje sa a je to v pohode. Melodramatické ale i veselé, v kontraste. Aj vyvážené. Niekto dá odpad už len z princípu hudba-david, ale tak že by tá hudba bola až táák hrozná, to nemôžem povedať.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Film, který bravurně vystihl atmosféru 80', dodnes se mně líbí. Bláboly usoplenců, kteří ještě nebyli ani v plánu, o odpadu apod. neberu. 4/5

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Ja sa velmi dobre pamatam na to o com je tento film, i ked je to uz davno, co som videl. Ale tesim sa na znovuvysielanie, ze si to pozriem opat. A tiez nechapem co je to s tym hodnotenim. Ja by som dal 70%.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

koukal jsem na to kdysik, jak jsem byl mladší, a líbilo se mi to... na tu dobu dobře natočeno... skvělá hudba a děj... 4*

ulvas

ulvas (hodnocení, recenze)

Moje zkušenost kolikrát je že filmy které tu mají hodnocení 85% a víc se nakonec ukáže že je to nehorázná kravina a naopak filmy které tu mají hodnocení malé jsou naprosto skvělé.A tose týká i téhle klasiky,proto 49% nechápu a asi to malé hodnocení dávají ti kteří se prostě neumí zasmát  a nebo tu dobu úplně minuly

tequilla

tequilla (hodnocení, recenze)

Sofia: No podle některých komentářů jiných uživatelů to vypadá. Ihned narážejí jaká je to hnusná doba za komunisty a dávají hned odpad, a to si já nemyslím. Jo jinak se Seveem souhlasím.

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Já bych tady vůbec nerozváděl, jestli něco bylo komunistického nebo ne. Každopádně tam panuje krásná atmosféra 80 let, kdy ještě stát fungoval tak jak má a lidé se k sobě uměli slušně chovat.

Sofia

Sofia (hodnocení, recenze)

tequilla: To jako myslíš vážně? Discopříběh neměl s komunismem společného vůbec nic...jen to, že byl natočen v roce 1987.

tequilla

tequilla (hodnocení, recenze)

Lidi co dávají automaticky odpad, jsou ti co asi nenávidějí komunismus.

pepa.levin

pepa.levin (hodnocení, recenze)

Nadhernej film a vsichni ti co dali odpad by chtelo zastrelit vy UBOZACI ZASRANY !!!

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Možná,že to není geniální dílo a písničky Michala Davida nejsou nijak úžasný,ale každej si sáhněte do svědomí-kdo z vás se u toto nasmál?Já myslím,že všichni. Odmala slýchám ze všech stran jaká je to kultovní záležitost a tady takový ubohý hodnocení?Já českou tvorbu nemám ráda,ale na Discopříběh se vždycky ráda podívám a mrzí mě,že podobné filmy už nevznikaj.Připadá mi,že snímek co v sobě nemá alespoń "geniální"myšlenku,tady na čsfd neobstojí a že tu hodnotí samí chytráci co koukaj na filmy jen aby na něm hledali chyby..

soki

soki (hodnocení, recenze)

Ten film presne vystihuje dane roky a tvrdit ze je to odpad je ubohe, kedze to malo velky ohlas v danej dobe

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Drobeček : Naprosto s tebou souhlasím. Někteří lidi prostě nedokážou chápat určité souvislosti a vidět svět z nezkresleného úhlu pohledu dnešní manipulativní doby (hlavně televize a jiných médií a úplně mylných keců o současném i minulém režimu). Kdo neumí rozlišit tyto pojmy a hledí zaujatě s cizím názorem, je jen chodící "zombie" bez mozku.

Drobeček

Drobeček (hodnocení, recenze)

Dávám **** a to z prostého důvodu. Na tento film se musí shlížet z doby 80. let a né ho hodnotit dnešním pohledem. Chápu, že se musí jevit dnešní mládeži jako naivní, ale z pohledu té doby to byl dost slušně udělaný film vystihující tu danou dobu. Dávat tomuto filmu "ODPAD" se mi jeví jako naprostá idiocie, nebo zamindrákovanost hodnotících rádoby "mistrů" filmového umění.

preddy

preddy (hodnocení, recenze)

Tenhle film se neda hodnotit v jednotlivych oblastech jako scenar, obsazeni apod. Je nutne k nemu pristupovat jako k "filmu", ktery ve sve dobe bodoval u te spravne cilove skupiny. U me nostalgicke 4*! PS: retrospektivne davam tak 1/2*.

M.4.K.

M.4.K. (hodnocení, recenze)

nechapu tohle je proste paradni film nechapu co ty lidi hodnoti !!!!!!

matador78

matador78 (hodnocení, recenze)

mne sa to pačilo. spomienky na staré časy .nechapem niektorych hodnotenie!

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Tenhle film je super. Zaslouží si minimálně ****. Super music od M. Davida a dobrej příběh. Ukazuje život obyčejných mladých lidí a jejich problémy s realitou (samozřejmě, že to je v některých scénách nadnesené, vždyť to je tak trochu i muzikál). Nejlepší na tom je, že mi to připomíná krásná léta, kdy jsem byl ještě mladý hoch :)

loller

loller (hodnocení, recenze)

Přestože jsem se narodil po tomto filmu (1992), a disko není zrovna můj šálek kávy, tak je to podle mě lepší než většina dnes točených "teen" komedií typu experti, prcičky(krom 1.a2. dílu) a podobně

Sofia

Sofia (hodnocení, recenze)

Tenhle film fakt může ocenit jen ten, kdo je z Plzně - jako já :-) staré pasáže a kina, která už neexistují...jen to náměstí tam pořád je :-)

kolik27

kolik27 (hodnocení, recenze)

Tak pro mě je tohle pořád film na který se velmi rád kouknu po určitém čase a nechám se unést písněmi Michala Davida ...

MRmic

MRmic (hodnocení, recenze)

Film mého mládí-docela dobrej-tak to bylo a snad už nebude!

fishki

fishki (hodnocení, recenze)

Michala Davida nemám rád...ale na tomto filme som vyrastal a nedávno som strávil asi hodinu na YouTube, kde som si púšťal klipy z Discopříběhu...mám nové guilty pleasure...:)

sahe

sahe (hodnocení, recenze)

Moje ohodnocení je jen kvůli tomu, že to bylo převážně filmováno v Plzni... :-D Je to taková vzpomínka na místa, která už tu nejsou, nebo spíše neexistují...

Joeey

Joeey (hodnocení, recenze)

Mám tenhle film moc rád a to jsem v době jeho vzniku ještě nebyl na světě! Také nechápu, proč je tu takhle hodnocen.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Film se mi líbí.Když ho dávají v Tv, vždy se na něj rád podívám.nechápu, co všichni proti filmu mají.asi ho hodnotí lidi, kteří jsou vysazeni prosi disku.Dnes je v modě sk8, tak se ani nedivím.Musím dát za '> 44% na tento film je málo.Určitě si zaslouží jít o 10% výše a já ho tam chci poslat.

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama