Reklama

Reklama

Šest v tom

(seriál)
  • Velká Británie Cold Feet
Velká Británie, (1997–2020), 48 h 19 min (Minutáž: 44–76 min)

Tvůrci:

Mike Bullen

Hrají:

James Nesbitt, John Thomson, Robert Bathurst, Hermione Norris, Fay Ripley, Helen Baxendale, Jacey Salles, Ceallach Spellman, Daisy Edgar-Jones, Jack Harper (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Lehce komediální, romantický, ale místy také vážný britský seriál navazující na svůj pilotní film Cold Feet zobrazuje hořkosladký život tří párů v Manchesteru přesně takový jaký je, se vším všudy, s láskou, nadšením, smíchem ale i nevěrou, zklamáním a pláčem. Proložený typicky britským humorem představuje divákovi svět obyčejných lidí neobyčejným a poutavým způsobem... (H34D)

(více)

Recenze (43)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé - zbožňuju Helen Baxendaleovou a za druhé, ona není ani zdaleka jediná, kdo si zaslouží pochvalu za tenhle seriálek ze současnosti o britské mid-class. Jak by řekli v Anglii - tohle je můj šálek čaje. 25.9.2004 - video a předposlední díl Šesti V Tom - s přítelkyní svorně brečíme zhruba půl hodiny... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po posledním díle poslední řady tohoto poněkud kvapně ukončeného seriálu mi to nedá, abych neaktualizoval svůj komentář: seriál začal jako ryze komediální, aby se pak v dalších řadách začal otáčet do další, vážnější polohy (a mnoho lidí to nerozdýchalo, asi tak trošku podobně, jako u Ally McBealové.) Ovšem všechno by se mělo vyvinout - tolik dílů poplatných pouze komediální poloze by pak vydalo maximálně na nějaký sitcom. Jinak souhasím se zdejšími uživateli, s Geminim (Helen), s wuxiou (hudba), i s Tylerem (ŽIVOT.) Zvrat v předposledním dílu mi přišel malinko samoúčelný, ale ani ten nemohl snížit mé hodnocení a Cold Feet zůstávají i nadále v mém TOP10 nej seriálů. Amen! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Říct, že mě v době své české premiéry, tedy na podzim roku 2001, seriál příliš neuchvátil, by bylo nepřesné. On mě pouze zaskočil nepřipraveného v době, kdy ke mně vztahová a životní dramata víc mluvila z jiných subžánrů, ať už nadpřirozených nebo teenagerovských. A do toho tehdy skočila britská nonšalantnost, suchý humor, parta elegantně i živočišně zahraných holek a fotbal obdivujících chlapíků. Nějakou dobu mi to trvalo, ale i v době vlastní nevyzpytatelné puberty jsem mezi nimi tušil životní pravdy, zdrcující zvraty hned od prvních epizod mi nedávaly spát a jakkoli jsem měl ze zúčastněných nejraději Adama, fascinovala mě ta dynamika zdánlivě nesourodé party, která je nejsilnější právě v těžkých chvílích. Jakkoli to bude znít suchopárně, čím jsem starší, tím mi seriál přijde opravdovější a lepší, takže jsem měl o to větší radost, když se i přes původní (jakkoli tíživou) uzavřenost vrátil po třinácti letech na britské obrazovky. Ve vlně nezvaných revivalů měl takový návrat smysl, protože zatímco na přelomu tisíciletí byla ústřední šestice v partnerských rozhodnutích razantnější, na prahu padesátky jsou klidnější, přemýšlivější a mají znatelně odžito. A snad právě protože jsem ve věku, ve kterém hlavní postavy byly v původních sériích, přijde mi, jak kdyby mi šly ze svých pozic zase pár let naproti. Vzhledem k tomu, že se tichý a nečekaný comeback dočkal diváckého úspěchu a s tím pak i čtyř sezón, došlo dokonce k nezvyklému úkazu, kdy se dění od šesté do deváté řady rovná téměř samostatnému seriálu, jakkoli je se vzpomínkami na staré časy samozřejmě mnohem silnější. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sympaticky obsazený, decentní seriál, který poskytuje velmi nenásilnou, příjemnou zábavu se sympatickým obsazením, ale kvalitativně jde s každou řadou dolů. První sérii bych ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, ale jako celek je to za tři. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta se Šest v tom tyčilo na stupni vítězů v soutěži seriálů o mou přízeň. Časem je sesadilo Odpočívej v pokoji, ale to příběhům sexteta hrdinů, potýkajících se s ubíhajícími léty, prací, láskou, sexem, manželstvím, dětmi a dalšími pohromami, nic neubírá na cti ani na kvalitě. Mým osobním favoritem se stal Nesbitt, což samozřejmě neznamená, že jsem si nezamilovala ostatní. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, který je SKUTEČNĚ ze života, nezobrazuje žádné mladé, bohaté, úspěšné a krásné lidi (tedy v rámci možností, Helen Baxendale je krásná), nýbrž skutečně "pouze" průměrné páry středního věku s obyčejnými životy, jaké můžeme zažít i my. Co však ale není průměrné je provedení, tedy prezentace těchto životů, něco tak pravdivého, milého a sympatického se jen tak nevidí... Zpočátku hodně vtipný, ke konci zase hořký a silně emotivní (předposlední díl mě fakt dostal), ale vždy skvělý! 9/10 ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mohl něčemu dát hvězdiček víc než maximálně možných pět, byl by to právě tenhle seriál. A proč? Vždyť to musí být jen další komediální počin o partě mladých lidí - jenže dejte slovo komediální do uvozovek, přidejte dramatické momenty, pak připočtěte skvěle napsané postavy a vynásobte jedinečnou atmosférou. Jako výsledek nedostanete nic menšího než ŽIVOT. Život s chvílemi plnými radosti, lásky, klidu a naděje, ale i s chvílemi totálního zmaru, nejistoty, podvodů a pláče. Prostě se vším, co k němu patří. Na závěr bych chtěl říct jen dvě věci - poslední záběr "Šesti v tom" ve mně vyvolal mnohem větší pocit prázdna a smutku než Chandlerova závěrečná věta v "Přátelích", a ač nemám tyhle fráze rád, musím přiznat, že Rachel, Adam, Pete, Jenny, Karen a David mají už navždy místo v mém srdci. Takže pokud to někdo ještě nepochopil - "Šest v tom" patří bez jakýchkoliv pochyb mezi ty největší skvosty televizní obrazovky. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Výborný bristký seriál o "cetiletých" anglánech. Bohužel poslední díly byly spíš jakási telenovela, kde snad každej z hlavních hrdinů svýmu partnerovi (nebo i manželovi) zahnul, nebo minimálně chtěl zahnout, takže ta poetika a humor se začínaly vytrácet... Ale stále velmi pohodový a svěží seriál. (8/10) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hle,fanklub božské Helenky, rád se připojím. Ostatně celá parta těhhle extřicátníků si získala mé hluboké sympatie.K poslední sérii se Česká televize zachovala poněkud macešsky co se vysílacího času týče. A ten závěr, to bylo kruté, nebylo toho dost... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zatim z hodně podobnýho ranku jako Married Single Other a přesně z opačnýho ranku jako Coupling (mnohdy taky úhledně rozdělený na pánský a dámský osazenstvo). Perfektně vyvážený složky, naprosto geniální instrumentální soundtrack (Rachel-Adam melodie!)... snad to vydrží. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Záchvaty smíchu, pobavení, překvapení, mírné znepokojení, zklamání, depka, nasrání, ještě větší depka, hořkosladké loučení ... takhle se v chronologickém pořadí střídaly moje nálady od začátku první série do konce páté. Přišla šestá série a já se jen s málokterými postavami shledala tak ráda jako s touhle partičkou. Už mi došlo, že není žádné happily ever after, všichni zestárli (až mě to vyděsilo), přibyly vrásky i šediny, ale život si ve svých čtyřiceti a padesáti podělávají stejně jako to dělali ve dvaceti nebo ve třiceti. Občas když s kamarády sedíme v hospodě a řešíme ta naše vlastní malá dramata, uvědomím si, že někdo jako Adam, Pete, Jenny, Karen a David by klidně mohli sedět u vedlejšího stolu. Už bude další série? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na Šest v tom koukal hodně rád. Seriál se mi líbil, i když jsem měl pár výtek. Proto nejprve dostal 4*. Až letos jsem zjistil, že po letech natočili další série. Zaujalo mě to, ale dost jsem se obával toho časového odstupu. Zbytečně. Novější série se mi líbí ještě více, než ty starší, které občas působily neohrabaně. Seriál jako by dospěl společně s jeho hrdiny. Na seriálu se mi hodně líbí nestálost hlavních charakterů, ve smyslu sympatičnosti. Mé sympatie k jednotlivým postavám kolísaly a měnily se v průběhu různých sérií, kdo mi jednu dvě série seděl, další mi byl nesympatický a tak průběžně. To nakonec vnímám hodně pozitivně neboť to poměrně dobře odráží nečernobílost většiny lidí. Nikdo není jen černobílý. Díky moderním sériím poslední hvězdu z radostí přidávám. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný (na anglické poměry) komediální a také vážně se tvářící seriál ze života tří párů , které si prožívají slastné i bolestivé okamžiky jejich zcela obyčejných životů. 75% ()

willow666 

všechny recenze uživatele

No, na začátku mi to připadalo "jenom" vtipné. Ale postupem času seriál ubíral ze své komediální polohy a některým lidem se to možná nelíbilo - mně ano. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Skvělej nedětskej seriál z 90.let. Popravdě přemýšlím, že si to seženu a zkusmo dám znovu pár dílů, protože si z toho skoro nic nepamatuju a tak by mě zajímalo, jak bych na to nahlížel dneska. ()

Reklama

Reklama