Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Emma Green musí opustit svého manžela a dospívající dceru, aby mohla velet mezinárodní posádce při zrádné misi na Mars. (Netflix)

Recenze (61)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem Marťana (nebo aspoň Gravitaci), dostal jsem Vékávéčka. Samozřejmě beru, že seriál o cestě na Mars je možné pojmout i tímto způsobem, kdy se to celé postaví na jednotlivých postavách astronautů a na tom, co řeší za (rodinné) trable a jaké mají vztahy s pozemšťany i mezi sebou navzájem... ale osobně bych tam přece jen uvítal víc Marsu a míň vztahů (v tomto ohledu mi jako nejslabší přišla 3. epizoda, která se v podstatě celá věnuje čínské člence posádky a jejímu lesbickému vztahu; naopak v posledních 3 epizodách se seriál konečně probere - když už jsem ani nedoufal - a začne se tam dít něco zajímavého, finální 10. epizoda je pak takřka dokonalá; možná je ta rozkolísaná kvalita daná tím, že se u jednotlivých epizod střídali různí režiséři). Moc mě neoslovilo ani obsazení, většina herců mi byla spíš nesympatická (byť Hilary Swank je skutečně výborná), a taky mi přišlo, že je to místy dost nevěrohodné (co si tak matně vybavuju, ve skutečných kosmických lodích se šetří každým centimetrem plochy a astronauti se tam mačkají jak sardinky, zatímco v tomto seriálu má posádka lodi všude místa jak na hradě; a potom mě tam hrozně rozčilovalo to permanentní soukromé telefonování s někým na Zemi a posílání zpráv a e-mailů - fakt silně pochybuju, že je možné si ve vesmíru jen tak vzít do ruky iPhone a brnknout manžílkovi na Zemi, jak se dneska má - to mají ti scenáristi diváky za úplně idioty?). Vzato kolem a kolem, nečekal bych, že to někdy napíšu, ale český Kosmo s milionkrát skromnějším rozpočtem mi dává větší smysl, než tahle patetická sračka, která celou dobu ždíme z člověka emoce na maximum, aby v závěru Netflix ani nenechal doběhnout závěrečné titulky a už tlačil člověku něco dalšího - osobně si tedy dovedu představit lepší způsoby, jak zabít tolik času. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní záležitost. Není to samozřejmě nic pro cyniky. Hraje se tady podle předpokladů hodně na city, což ovšem není na škodu. Jen bych značně ubrala na těch náboženských žvástech, které mě neskutečně iritovaly. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se dobrý námět kolonizace Marsu dá tak regulérně posrat. Ono už poslat do vesmíru partičku, která má víc nevyřčených a nevyjasněných problémů, než hezkých momentů absolutního sladění, je více než extrémní. Navíc aby to jako autoři řádně natáhli, tak tomu tvůrci flashbacky hlavních postav úplně nepomohli. Ve výsledku to působí, že kdyby do vesmíru poslali opice, tak udělají líp. Nekoukalo se mi na to hezky, jediný opravdu pěkný moment celého desetidílného seriálu je závěr desátého dílu. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Pro mne, asi největší seriálové překvapení tohoto roku. Čekal jsem, že si dám jen první díl a pro nudu, to pak nejspíš vypnu, ale stal se přesně opak. Nenudil jsem se ani minutu. Všichni, ale opravdu všichni herci, mě v tom neskutečně baví. Obzvlášť, ty z posádky, co míří na Mars. Takhle sehranou partu herců, jsem již dlouho neviděl. Vždycky jsem si myslel, že životní rolí pro Hilary Swank bylo " Million Dollar Baby ", ale teď, už si myslím, že je to " Away ". Jasně, je to výborná herečka, která nám to dokázala i v jiných filmech např. " Kluci nepláčou ", ale tahle role jí sedí možná úplně nejvíc. Možná je to film, který osloví víc budoucí kosmonautky než kosmonauty, ale to je vcelku jedno. Kdo má rád Sci-fi a nevadí mu rodinné drama, tak ho třeba tenhle seriál osloví, tak jako mě. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V nedávné době jsem viděl ještě jeden podobný seriál o cestě na Mars. The First navzdory modrému hodnocení se mnou totálně zamával. Ačkoli se seriál, podobně jako Away, více zaměřoval na pocity a vztahy, každá scéna měla svoje místo a každá epizoda své pointy. Tehdy jsem seriál označil za Tenkou červenou linii ve vesmíru a že je tenhle seriál uměleckým zjevením, za tím si i nadále stojím. Od Away jsem neměl přehnaná očekávání, ale doufal jsem, že i tentokrát se bude jednat o příjemné překvapení. Žel bohu, překvapení se nekoná. Away totiž v dramatizaci občas absurdně přestřeluje a místo realistického vykreslení vztahů a pocitů lidí na pozadí zlomové události kosmonautiky, jsem dostal spíše ubrečenou hollywoodskou limonádu. A vlastně ani tu limonádu ne, protože Away je při delším sledováním totálně vyčerpávající záležitost, kde bych počet pozitivních momentů spočítal na prstech jedné ruky (nešikovného dřevorubce). Nevím, jaká bývá nálada při reálných letech do vesmíru, ale předpokládám, že navzdory šílenému tlaku nebude ani zdaleka tak nesnesitelná, jako tady. Naopak technických detailů ohledně mise se divák dozví minimum (a i to málo je tam zjevně blbě). Vlastně ani nebylo po celou dobu pořádně vidět, co posádka na lodi mimo řešení osobních problémů (a vody) dělá. Pěkné finále celkovou pachuť po celé té depresivní náloži příliš nezachraňuje a je to vlastně dost škoda, protože když pominu podivný scénář, tak mi obsazením posádka dost sedla a řada dílčích osobních příběhů mě zaujala a bavila. Jen se to nějak nezvládlo celé ukočírovat a sladit v uvěřitelný a méně nepříjemný celek. Místo dobrého pocitu odcházím od sledování přežvejkaný a vyflusnutý. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to cílené spíše na ženské publikum. Řeší se pořád jen stýskání po domově, vztahy s rodinou a vztahy jednotlivých členů posádky. Technický aspekt první mise na Mars se neřeší v podstatě vůbec. A když už dojde na nějaký technický problém, který musí posádka vyřešit, je to extrémně nerealistická hollywoodská dramatizace, kdy celá věc je totální nesmysl, který by při reálné misi nikdy nenastal. NASA ani astronauti obecně totiž nejsou zdaleka tak neschopní, jak je seriál vykresluje. Fakt jsem dost trpěl, když se mi seriál snažil nakukat, že NASA asi nikdy neslyšela o důležitosti několikanásobné redundance klíčových systémů nebo že by byla ochotná navrhnout misi tak retardovaně, že životně důležité zásoby by nebyly připraveny na Marsu už před startem posádky. Stejně tak jsem kroutil očima nad zbytečně kaskadérskými řešeními určitých problémů, neprofesionálním počínání některých členů posádky nebo třeba jejich neschopnost vyvrtat díru na správném místě... Pokud hledáte realističtější pojetí podobné tematiky, zkuste třeba For All Mankind nebo film Europa Report. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukáno den po oznámí ukončení seriálu. A jsem za to rád, protože kvůli postavám a vůbec námětu bych se díval i na druhou řadu. Takto budu ušetřen hodinám nudy a pár minutám zaujetí. Vztahové scifi, kde je věnován hlavní prostor vztahům s opuštěnými členy rodiny na Zemi. Bohužel jsou ty vztahy udržovány brutálně dementní komunikací se Zemí. kdy si polovinu dílů telefonují a druhou píší zprávy. A to i v situacích, že je pár hodin do startu rakety a musí se dát vědět kapitánce, že její manžel prodělal příhodu. Nebo, když se chystá další náročná operace ve vesmíru, tak je dobré se nejdříve trochu rozrušit osudy své dcery. Tohle prostě nemůže nikdo myslet vážně. Bohužel těch hovadin je v seriálu plno. Aby byl dramatický, řeší se různě komplikovaně logicky prosté věci. U dobrého scifi, kde jsou zajímavé nápady, diváka v ideálním případě ani moc nenapadne klást si dotěrné otázky. Tady jsou takové otázky na denním pořádku. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabé veľmi slabé. Celé to pripomína skôr drámu ako vesmírnu výpravu. Určite by divák čakal viac a to odzrkadľuje aj to hodnotenie na tejto databaze a mnoho komentárov ľudí ktorí to možno ani nedopozerali. Fakt, desiat epizód je veľa a niektoré som viac menej pretrpel ale seriál som nakoniec dal. Jeden z najslabších hraných seriálov na netflixe. Aj to herecké obsadenie každej ľudskej rasy bolo na smiech. 2* ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku to byla strašně ubulená limonáda, kterou jsem myslel, že nedám. Ale postupem času se z toho stávál pomerně solidní příběh z cesty na Mars se vším, co s tím souvisí. Herecké výkony velice dobré, symptaické postavy... Je škoda, že byl seriál ukončen. Celkově něco mezi 3 - 4* - 70% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Po Marťanovi, Prvním člověku a Proximě další dílo o vesmíru, kde hlavní roli nehrajou rakety ale lidi. Jenže na rozdíl od výše zmíněnejch tady kvalitu sráží některý technický hovadiny, byť ne takový jako v Ad Astra, a trochu moc prázdnejch frází ve scénáři. Nicméně je tam citlivě avšak nekompromisně zakomponovaná současná geopolitická situace a tak si to ty tři rudý zaslouží i přesto, že Hillary Swank moc nemusim. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Vesmír, kosmonauti, případně kolonizace jiných planet mě zajímá, ale tenhle seriál Netflixu o misi na Mars zrovna moc nevyšel.Téma skvělé, akorát by to chtělo zpracovat jinak a lépe. Z Měsíce, Marsu ani vesmíru jsem toho moc neviděla, zato tunu nepřesvědčivého patosu a banálnosti plného vět jako: "Jsem na svojí rodinu moc hrdá, miluju vás," v každém díle, přitom potoky slz a vykonstruovaných rádoby emocí a nudných, nicneříkajících vzpomínek třeba na první krůčky své dcery nebo nemoc manžela, koho tohle ve sci-fi seriálu interesuje? Ano, je lepší se nehádat a je lepší svět bez válek, ale takovéto moudra víme i bez tohoto seriálu. Skoro až úsměvný, laciný a naivní kýč.Viděla jsem skoro výhradně jen záběry z rodné planety nebo interiér kosmické lodi, kosmos jsem zahlédla jen na pár sekund a ještě z rychlíku. A ty rádoby potíže z lodi bez jakékoli gradace nebo napětí? Raději bez komentáře. Dávám půlku hvězdy za námět, první cesta kosmonautů na Mars. Jinak je to vážně dílo. :) ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Sorry jako - to vybírali tu posádku na inzerát ? tam bylo všechno tak vzdálené možné realitě i sci-fi, že to nezachránily ani snaživé herecké výkony. Scénář jak z Ulice, co nejvíc vše melodramaticky rozpitvávat, doslovně komentovat.... na to nemám nervy. Jo - třeba For All Mandkind je jiná liga ! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokázala by som odpustiť, že hoci sa na scenári podieľalo šesť hláv, nejde o žiaden scenáristický skvost, dokonca som schopná prehltnúť aj všadeprítomné kvóty, bez ktorých už zrejme žiaden súčasný seriál nedostane razítko na povolenie do mediálneho éteru. Čo však nedokážem odpustiť, je fakt, že seriál o ceste do vesmíru dokáže byť tak neskutočne nudný. Rozmýšľam, načo si tvorcovia vlastne dávali tú námahu točiť seriál o misii na Mars, na ktorej je hlavnou náplňou práce telefonovanie domov??? Aktualizácia: po štvrtej časti pre mňa prakticky nepozerateľné. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Partička narušených jedinců putuje na Mars. Podle toho to taky vypadá. Bezpohlavní černoch, lesbická Čínanka, slepý a frustrovaný ruský důchodce, nekompetetní velitelka s permanentním PMS a traumatizovaný Ind. Na Zemi se to hemží kriply, uplakanými adolescenty a neschopnou NASA . Tak s chutí do toho. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Nejvýznamnější počin lidstva od vstoupení Neila Armstronga na Měsíc.. trochu jinak. Lépe řečeno, nějak takhle si to představuji. Celá mise ustupuje do pozadí sociálním vazbám a psychologickému rozpoložení posádky, pro někoho možná v přemrštěné míře. Uvědom si ale, milí diváku, jednu věc. Tohle není scifi. Tohle bude za pár let realita, takže pokud ti vadí trocha rodinného dramatu, pusť si radši Marťana, nebo Sunshine. Na projektu nejvíc oceňuji onu technologickou dosažitelnost. Přímo na dosah ruky. Chybí už jen krůček a ta představa je nádherná. Jo a pokud bude chtít někdy NASA nacpat mámu, Inda, děvkaře, doktora, psychologa, černocha, žida, zahradníka, Číňanku, lesbu a prudícího slepýho ruskýho mechanika do čtyřčlenné posádky, tak ať napíše filmařům z Netflixu :) oni to vymyslí. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Pěkně se zde prolnula všechna současná témata lidstva na pozadí cesty do Vesmíru - kolonizace dalších planet, emancipace žen, homosexualita, náboženství, nechyběly všechny velmoce, vozíčkáři, otázka black and white, vztahy. Líbilo se mi pěkně pojaté téma mladistvých, kteří nevysedávali u PC a na mobilech, normálně se dokázali bavit, řešili si své vnitřní bolístky a konečně to nebylo jen o postelových scénách. Moc hezky zpracované až na 10 díl, který skončil aniž bych mrkla, trochu mi to přišlo jako The Lost, vhledy do minulosti a současnost. ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Zde zatím podhodnoceno. Citlivý příběh o cestě na Mars a životních cestách jednotlivých postav, příběh i o nás, o tom proč jsme tím, kým jsme. Nebojím se dát plný počet hvězd, takže 81%. ()

Reklama

Reklama