Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Sluncem zalité Los Angeles ukáže v roce 1990 svoji odvrácenou tvář. Ctižádostivá filmová režisérka naplánuje mysteriózní pomstu, při které se budou měnit stavy vědomí. (Netflix)

Recenze (33)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek je opatrný najmä vtedy ak má novinka z Netflixu dobré recenzie od bulváru pre generáciu ypsilon a v tomto prípade tomu tak bolo. Ničoho unikátneho sme sa nedočkali, ženy dupú v plnej sile, muži (obzvlášť tí bielej farby pleti) sú idioti prípadne zombíci a polovicu filmu má niekto stavy z drog či ropuchy. Absolútne nevyužitý potenciál suterénu, Nora a Jonathan rovnako tak boli totálne nevyužité postavy, síce nakoniec sa dozvieme čím dobila Hollywood mladá sebavedomá žena Lisa (tu som sa inak smial, Andalúzsky pes natočený v roku 1929 a jeho oko boli určite viac prelomové aj bez dnešných efektov) a Lisa svoju úlohu najlepšie zvládla v záverečnej epizóde počas večere s producentom keď žrala a pila ako pes z útulku. Niekoľko svetlejších momentov sa nájde a iba jedna epizóda splní aj náročnejšie kritéria, inak je to ťažká bieda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…CHCI ZPÁTKY SVŮJ FILM…“ ///    Lynch? Cronenberg? Ne! Přesto se často budete cejtit jako „u nich doma“.  ŽENA JAKO OBĚŤ HOLLYWOODU. Kurva jak angažovaný! Ovšem tady nejde o nějaký prstění. Tady se totiž skloubí zajímavost Rosy Salazar se spirituálníma sračkama, hnusem a touhou po pomstě. Škoda, že to všechno tak protahujou… ale vono jde asi hlavně o tu podivnost. Diváckou. On ten „vizuální zážitek“ funguje víc než ten zážitek „vněmovej“. Česky řečeno – nápady se nesetkávaj s diváckým pochopením. Takže ano – máme tady podivnost s mrtvejma lidma, vyvrhlejma kočkama a čarodějnicí, která se odehrává v Hollywoodu, ale neřeší nic víc než vobehraný téma „predátorskej producent vs. umělec“. Harvey Weinstein by mohl vyprávět.     ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Brand New Cherry Flavor: A Novel of the Occult“, kterou v roce 2011 napsal Todd Grimson, neznám. 2.) Vobčas vyplivnu… kočičku? 3.) Často lížu záda zpocený ropuše.   /// Thx za titule „Roman Placzek“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podivná vec - jemne liznutá bizárom, ktorá nemá nijak mimoriadne tempo, no aj tak dokázala udržať moju pozornosť, čo je v prípade takéhoto námetu dosť veľký úspech. Každopádne, vyššie ako na tri nepôjdem, to zas taká pecka rozhodne nie je, ktorá dejovo miestami pôsobí tak nejak chaoticky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je divák okouzlen hlavní myšlenkou, kdy odmítnutá mladá režisérka prokleje svého nadřízeného, který se k ní chová jako k hadru, ale už od druhého dílu to celé upadá až do takové úrovně, že je to prakticky nekoukatelné. Nuda, hrůza, nesmysl a často až slátanina náhodných scén bez významu. Zklamání měsíce? ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zezeačátku jsem měl trochu rozpaky. V průběhu druhého dílu to chtěl dokonce vdát, ale nakonec jsem si tento bízár opravdu moc užil :-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

extrémně divný bizár na entou,který vybočuje z tvorby Netflixu víc než cokoliv.Osobně mě ale hodně bavil ten devadesátkový feeling a atmosféra evidentně inspirovaná tvrobou Davidů Lynche a Cronenberga.Kvality svých vzorů sice nedosahuje,ale i tak bylo vlastně celkem osvěžující vidět po delším čase něco podobného...70% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Taková trošku Lynchovina říznutá Cronenbergem, kde se zvrací koťátka, probíhá petting a fisting nového tělního otvoru (ze kterého taky vypadlo koťátko), vytahuje tasemnice z oka a "zombíci" urvou hlavu. Atmosféru to mělo, ale slabší, než inspirace, ze kterých si půjčuje. 6/10 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Toto nebol ani tak bizár, toto bola skrátka sprostosť. Prvá časť fajn, mám rada tému pomsty, ale keďže mi namiesto nej naservírovali nejakú halucinogénno-trápno-iritujúcu vec, iba to posrali. Samu seba potrestala najviac. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny série parádní bizarní záležitost se zajímavým obsazením a spoustou divných či děsivých nápadů co baví, jenže závěr seriálu to vše těžce pohřbí až se mi z toho chtělo zvracet ... koťata. První půlka 8/10, druhá půlka 4/10. Suma sumárum 6/10 ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zajímavá minisérie a docela pěkný bizár. Jak už tu bylo zmíněno, atmosféra je temně surrealistická a děj tak ujetý, že to místy trochu připomíná Lynche, nebo raného Cronenberga. Je to takový satiricky vyznívající příběh z Hollywoodu 90.let a s dramatem se tu míchá spousta hororových a fantasy podžánrů. Postavy tu bojují s vlastními démony, berou halucinogenní drogy, pojídají vlastní oční bulvy, provozují sexuální magii, fistují si nově vzniklé tělní otvory, převtělují se do pohovek, mění se na zombie a zvrací živá koťata. Seriál určitě není pro každého a pokud patříte mezi diváky, kteří nutně potřebují, aby dílo dávalo stoprocentní smysl a vše bylo dopodrobna vysvětleno, raději s Brand New Cherry Flavor ani nezačínejte. Já evidentně patřím mezi cílovku, takže jsem byl spokojen. Některé díly mě bavily více, některé méně, ale jako celek mi série připadala povedená a i díky stylovému audiovizuálu se na ni moc hezky koukalo. Dobří byli i všichni herci a jejich postavy jsem si oblíbil bez výjimky. Jmenovitě mě nejvíce zaujala Catherine Keener, kterou jsem nikdy moc nemusel, ale tady je jako čarodějnice Boro naprosto výborná. Klidně bych si dal i přídavek, škoda že se s další sérií nepočítá. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Zaujimava bizardnost o ktorej si clovek cely cas nevie co mysliet, a rozklepnut to moze len koniec.no koniec potvrdil to, ze to v podstate bolo o nicom. 45% ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem ako mám toto hodnotiť....oceňujem scény ktoré si budem ešte nejaký čas určite pamätať, miestami to bolo aj trošku desivé, páčila sa mi tiež postava Boro, pozitíva proste hľadať nemusím, ale bolo to celé tak zmixované a nakombinované, že pár krát som si už nechcela pustiť ani ďalší diel lebo ma to vlastne prestalo zaujímať ? Hlavná postava mi liezla na nervy, ale nakoniec som si to vždy pustila a dopozerala som to úspešne, ale fakt neviem či by som toto odporúčala. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Netuším co jsem to právě viděl. První díl vám řekne, že by to mohlo být dobrý a celkem vás i natěší na cestu za pomstou, ale hned druhým dílem jsem pochopil, že tohle bude bolet. A taky že to bolelo, opravdu nechápu co jsem viděl, bylo to, jako když dáte scénář napsat dítěti a režii předáte puberťákovi. Nebo je to možná taková slátanina všeho možného kvůli tomu, že se režisér vyměnil každý cca druhý díl?!! Můžu opravdu vědět proč seriál režírovalo tolik lidí? Opravdu tohle se nedělá, mít pět režisérů s tím, že oni spolu očividně ani nespolupracujou je prostě chyba. Opravdu šlo vidět, že druhý režisér hned druhý díl (první díl režíroval někdo jiný) změnil pohled na celou věc a režíroval si podle sebe. Prosím pan Netflix už to víckrát nezkoušejte. Postavy NEbyly napsané úplně špatně, jak říkám po prvním díle jsem měl celkem dobrý pocity, ale prostě jak příběh pokračoval dál, tak i příběh postav začal být crinch. 3/10 ()

Reklama

Reklama