Reklama

Reklama

Tento film vám přináší příběh odvahy, lásky a touhy po nezávislosti a pomstě z doby dávno minulé. Z kmene žijících v lesích zůstane po barbarském nájezdu pouze krásná Hundra - žena, která žije životem válečnice. Jejím cílem je pomsta, ale proti ní nestojí pouze nepřátelé. Brzy zjistí, že přes všechno zůstala ženou se všemi přednostmi a slabostmi. (Flash Home Video)

(více)

Recenze (31)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Kua,jak ja som sa na to tešil. Čakal som nejaké výpravné historické béčko, nakoniec to bola len nudná feministická somarina o amazonke ktorá hladá chlapa čo by ju oplodnil. Dakedy to bol asi fakt problém. Najlepšia bola hudba od majstra Morriconeho, inak nuda so strašnými dialógmi. Odporúčam pozerať s titulkami, dabing je strašný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač se to na první pohled nezdá, Hundra je muž. Ženu z něj udělají až ve městě, kde je chrám zasvěcený býkovi. Pod pojmem žena si ale tamější muži představují kurvu. Ano, conanovský úvod s vykydlením vesnice je úplně nejlepší - hudba, masakr, uťatá hlava, krvavé zásuny mečů, oštěpů, dýk a záseky sekyr....v perfektním vizuálním zpracování s plazící se mlhou a temným lesem coby kulisou. Pak to trochu drhne, přerod Hundry v ženu a zpět v muže je dosti zdlouhavý a její pobyt ve městě chvílemi připomíná ztřeštěné historické komedie z Francie. Ale je fakt, že mrtvých je dost a závěr v chrámu je výživný. Dokonce i pes s přiléhavým jménem Hňup se pochlapí. Fantasy to není, páč chybí magie, ale nabízela se. Škoda, nějaký temný čaroděj a pár monster by potěšilo. Ocenit je třeba Landonové fyzičku, a když se namalovala, tak jí to slušelo. Pěkné jsou i zvolené exteriéry. Přidaná hodnota - strašný dabing, co pobaví. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvostně velkolepý Morricone nám hraje do fantasy "ženského boje za právo sebeurčení", hlavní hrdinka je krásná a zatraceně mrštná a smrtící, mužské hlavy a klíny krvácejí... Ženský Conan přichází!!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyrovnané "feministické" sword-and-sorcery, ktoré má na súdobé béčka skvelú akciu. Úvodný masaker Amazoniek a nasledujúca pomsta Hundry je bezpochyby najlepšou pasážou filmu. Dosť tomu pridáva aj soundtrack Ennia Morriconeho, ktorý je správne epický. Bohužiaľ, čo nasleduje potom, je skôr (úmyselná a nie veľmi vtipná) komédia o Amazonke, ktorá hľadá muža pre svoje dieťa, ktoré bude pokračovať líniu kmeňa. Veľa robí aj stopáž - videl som rozšírenú DVD verziu, ktorá ma o 20 minút viac ako pôvodný zostrih a asi tak o polhodinu viac, než by si to zaslúžilo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A tenhle vtip znáte? => Ženská máchá mečem a z rohatých válečníků odsekává plátky na večerní grilovačku. Conan s kozama má navíc tak udržované vlasy, že to vypadá, jakoby v lese Křemílek s Vochomůrkou provozovali profi kadeřnictví a samozřejmě fitness centrum pro Amazonky. Souboje jsou pak jeden velký žalostný amatérismus. Snad v žádném jiném filmu jsem neviděl tak okatě nacvičené pohyby, Hundra mužské válečníky rozseká jednou dvěma ranami, ačkoli ti je mohli krásně vykrýt. Totální paskvil. Herci jeden do jednoho jakoby ani nevěděli, co mají dělat. Velkou neznámou mi zůstává účast Ennia Morriconeho, který složil vcelku dobrou hudbu, ne nepodobnou jinému filmovému "klenotu" žánru - Rudé Sonje. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy viděli fantasy film, jehož hlavní náplní by byla emancipace žen? Hundra je příkladem takového snímku - a ona je to i docela zábava:) Hudba docela ujde, i když na rozdíl od Polendourisova soundtracku k Conanovi nemá sama o sobě takovou sílu. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha postconanovských klonů, tentokrát s babou v hlavní roli. Co si budeme namlouvat, ženská s mečem v drtivé většině případů vypadá směšně. Zde tomu tak naštěstí není. I když film neměl vyský rozpočet, nepůsobí laciným dojmem. Tvůrci šikovně využili krásných pouštních exteriérů (jako desítky dalších před nimi i po nich), prostě toho za co se nemusí platit a to co je nutné (kostýmy), tak ty si půjčímě z jiných filmů (recyklace je in). Landonová v roli Hundry je sice dřevo a ten její ztrápenej ksicht mě ne konci už dost štval, ale aspoň na nějaké lekci šermu byla, takže to není katastrofa jako třeba v Deathstalkerovi. Zbytek je nezajímavá stafáž s minimem dialogů, vhodná jenom k rozpárání bachoru. Co je nutno vyzdvyhnout je akce. Je velice povedená a nikdo se za ní nemusí stydět (jen bych ji nezpomaloval), tj. hrůzy ze Železného válečníka se nedočkáme. Film je opatřen nepříliš vhodnou hudbou legendárního Ennia Morriconeho, v niž je možno nalézti náznaky Rudé Sonji. Osobně za nejslabší stránku považuji tempo snímku, ze začátku velmi našlápnuté, ale jen co se hrdinka dostane do města, jde setsakramentsky rychle dolů. Možná za to může dvd sestřih, který je o solidních 19 minut delší. Docela lituji, že jsem si kazetu ve videopůjčovně nikdy nepůjčil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvodná, tradičná prepadovka nič netušiacej osady nasadila latku veľmi vysoko. Tej s CONANa BARBARa sa podobá až príliš ( hudobne, zobrazeným násilím, lokáciami ), ale je rovnako efektná a môže jej smelo konkurovať. Intenzita filmu si drží rovnakú úroveň, ako skvelý úvod prakticky po celý čas, zmäkne akurát tak po príchode Hundry do chrámu ( či skôr bordelu? ). Snímok milo prekvapil, je technicky zdatný, svižný a nevadí mu ani ten toľko zatracovaný prehnaný feminizmus. Snáď len ten príbeh nemusel byť až tak pritiahnutý za vlasy. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ŽIADEN MUŽ MI NIKDY NEVSTÚPI DO TELA ANI MEČOM, ANI OSOBNE." __ Ženský Conan, uvádza popiska. Týmto označením by som viac počastoval mladšiu ,,Červenú Sonju" (Hundra je určite bola v mnohom vzorom), no vplyv slávneho Conana je samozrejme citeľný. Tým najlepším na celom filme je úvodná 20 minútovka a je dokonca taká dobrá, že má u mňa bez váhania 5*. Brutalita dohnaná do maxima, znásilnenie malého dievčaťa, takmer bez dialógov, len rôzne vrešťanie a iné pazvuky. Dívať sa ako banda hrdlorezov efektne masakruje ženské zase neponúka každý film. Takto sa nepopýšil ani Conan! Až som si začal vravieť, že ak taký dobrý bude aj ostatok filmu na pomerne vysokom hodnotení (71%) naozaj niečo bude. Ach. Keď však Hundra vhupne do ,,civilizácie" je to strašná bieda. Nie, že by sa nič nedialo, ale už to proste tak neberie. Síce behom nasledujúcej hodiny dostane zopár chlapov pekne do zubov ... vlastne tam nižšie, z čoraz väčšej nudy však ,,Conanku" nevyseká ani jej nablýskaný mečík. Záver je už len zábleskom skvelého začiatku, až sa zdá akoby bol počas nakrúcania zmenený režisér. Okrem toho žvásty otravnej starej rozprávačky, po vzore Maka v Conanovi, mi časom neskutočne liezli na nervy. K výraznej pozeratelnosti zvyšku najviac dopomáha Morriconeho hudba, na ktorej sa síce príliš nenadrel, no čo je u tohto skladateľa priemer, to je u jeho iných kolegov vrchol kariéry. Ústredný motív Morricone neskôr de facto prepracoval do ,,Kalidorovho motívu" v ,,Červenej Sonji", ktorá je celá značne ovplyvnená Hundrou. Spomeniem ešte famózny chorál sprevádzajúci (dve) bojové scény, pri ktorom sa mi neviem prečo zakaždým vynorí Prokofievov ,,Alexander Nevský" . (18. hodnotenie, 6. komentár k filmu) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Cha, po machistickém Conanovi feministická Hundra! Vskutku, těch kopanců a úderů do mužského moudí (v doslovném i přeneseném slova smyslu) je tu nepočítaně. Trochu našinci působí potíže, uvěřit, že hrdinka, která jako by vypadla z nějakého pánského magazínu (i ta její zbroj je zatraceně sexy), zde pohazuje metrákovými ozbrojenci, ale vem to nešť, je to prostě taková valkýra à la Playboy. Estetizace násilí je tu snad ještě větší než u Conana - záběry závěrečného masakru jsou zpomalené a podmalované pseudowágnerovskou hudbou. V rámci žánru je to však hodně dobré dílko. Až se divím, že zapadlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Putovanie Amazonky za svojim oplodnením...chápem, námet vyzerá byť strašný, ale film má svoju atmosféru, v ktorej veľmi pomáha kvalitná hudba svetoznámeho Morriconeho. Bohužiaľ, to ostatné je horšie. Začnem súbojmi - hrôza a amatérizmus, okrem (ne)choreografie laxných a pomalých súbojov cez nelogiku boja až po plastové zbrane, ktoré by udržala aj krehká 50-kilová blondínka...pridajte si k tomu neustále škerenie sa bojovníkov (akože bojový zápal) a o "zážitok" máte postarané. Pokračujme hl. hrdinkou, ktorá sa na rolu vôbec nehodí - vyziabnuté telíčko s megablonďavou (vyčesanou) hrivou; aspoň keby to bolo na druhú stranu sexi, ale nie je. No a končme čisto čiernobielymi postavami a logickými lapsusmi. V niektorých scénach sa film snaží byť vtipný, ale je to také celé nasilu. Ale ako spomínam na začiatku, atmosféru film má. Hodnotenie: 40% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro feministické variace na hrdiny mužského pokolení mám docela slabost. Fantasy snímky ovšem trpí těžkou schizofrenií, jelikož se buďto berou tak vážně, až působí komicky (Barbar Conan, Excalibur), nebo jsou nedůstojně infantilní (Pán šelem, Ničitel Conan, Rudá Sonja). Hundra spadá ovšem do trochu jiné sorty, protože ač disponuje solidní akcí, velmi dobrou kamerou a hudbou, nikdy se nebere příliš vážně. Kupodivu ani nebudí dojem laciného béčka a obsahuje nádherné scenérie a povedené kostýmy (nejsou jenom podobné těm z Conana, jsou to ty SAMÉ). V titulní roli se objevuje blonďatá vychrtlina Laurene Landon a celé mužské pokolení (včetně Hundřina čokla) je prezentováno coby banda krkajících, vykořisťovatelských zbabělců, vyznávajících jakýsi zvrhlý kult Býka (nebo snad Vola?), jenž ženy degraduje na poddajné sexuální otroky svých pánů. Studem jsem v noci nezamhouřil oka. Škoda, že ke konci začne film trochu tlumit tempo, ale jinak je to prvotřídní ukázka toho, pro co se vžil termín "guilty pleasure". Bohužel jsem měl možnost vidět film pouze ve španělštině bez titulků, ale jestli je v něm víc takových hlášek jako "No man will ever penetrate my body, with sword or himself", pátá hvězdička Hundru nemine ;-) DOJMY Z 12.8.2011: Jelikož jsem při překládání titulků objevil řadu dalších vypečených hlášek, musím splnit slib a dát pětku. A to jsem při tom všem zapomněl prvně řádně vyzdvihnout Morriconeho výbornou hudbu a perfektní prolog filmu. Tenhle pseudofeministický úlet je skutečně skvostná Bejkárna. A je mnohem lepší a vtipnější než celá "Rudá Sonja", která ostatně vznikla o dva roky později. ()

Ironfood odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina vypadá jako céčková feministická variace na Barbara Conana, druhá polovina spíše jako nepovedená soft-porno komedie... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Feministická agitka ve stylu Barbara Conana, jež je ve většině svých aspektů směšná a nebo silně zavání ochotnickým představením. Z podobného žánru radši vždy sáhnu po jakémkoliv Arnoldovi nebo Rudé Sonje, protože tohle vážně za ten čas nestojí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode ma ovalilo že je to sakra kopírka Barbara Conana, ale prekvapivo dobrá. Hmlistý les, hromady barbarov v kožuchoch a drsný masaker dedinky divožienok doprevádzaný dunivým soundtrackom samotného Ennia Morriconeho ( a nakoniec mi docvaklo že značne pripomína hudbu z Red Sonye ). Jediná čo prežije je Hundra, ktorá ani moc nehundre, zato nakopáva mužské rozkroky a kosí chlapov ako obilie. A vyzerá pri tom dosť efektne, na rozdiel od mnohých iných modeliek z béčkových fantasy srágor som Laurene Landon tak nejak tú mrštobijku bez problémov žral. Po našlapanom atmosférickom úvode to začne smerovať k lacnej bizarnosti. Nejaká šamanka poradí Hundre aby sa nechala nabúchať, tá sa pobije s trpaslíkom s vidlami a neustále grgajúcim oplanom ktorého si pôvodne z nejakého dôvodu vybrala na sex. Ale akcia stále drsná, po hube si teda dávali solídne, akurát k tej súloži nedošlo, iba nahá jazda na koni. No a po príchode do mesta a vstúpení do chrámu/bordelu sa to celé zvrhne v podivnú feministickú komédiu kde Hundra burcuje u konkubín girlpower a záporáci sú dáky priteplení mamlasi. Napokon ešte raz vytryskne akcia a vo finále Hundra všetkých pupušákov epicky rozseká, takže výsledný dojem to trošku napraví, ale je veľká škoda že ten akčný barbarský potenciál tak sprznili. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Hundra je zábavná stejně jako všechny filmy o ženách s mečem, ale nějak neví, co chce být za film. Úvodní přepadení kmene, podbarvené Morriconeho dramatickou hudbou, je skoro tak působivé a tragické jako v Conanovi a nějak takhle si představuju vyvraždění Slavníkovců. Potom, co Hundra pobije pronásledovatele, se to ale stane. Setkání se starou šamankou vypadá jako parodie, následuje WTF souboj s trpaslíkem s vidlemi a ve městě už je to spíš komedie. Oceňuju neklišovitou story – hrdinka zde na rozdíl od mužů nehledá pomstu a ničení (všechny zabila už na začátku), ale někoho, kdo by ji ojel, aby rod (tedy život) mohl pokračovat (a vybere si doktora). Velice genderové. ()

Reklama

Reklama