Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno, v našem městě, se Sagvan s Ludvíkem v rámci Discopárty předváděli jako barmani. A proto slavnostně prohlašuju: Tenhle film má smysl. Díky němu Sagvan dneska nemusí žebrat a může čerpat z jeho odkazu na podobných disco parties. Ale slyšel jsem taky, že Sagvan prodává V Grónsku ledničky. Takže teď nevím. Každopádně, jako titán českého filmu si zaslouží naši úctu :o)) ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se nedá strávit ani s rohlíkem. To opravdu ne. Soukup se díky němu a náskedujícím filmům definitivně zařadil mezi "nesmrtelné" režiséry, v tom smyslu, že si do smrti budu pamatovat, jak jsem při sledování těch neskutečných zhůvěřilostí trpěl. Škoda, že se u nás i za takto defektní škváry vyplácejí honoráře. Když už, tak by je měli zúčastnění alespoň věnovat na charitu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden ze Soukupových vrcholů, který mi kdysi díky své romantické linii přišel jako opravdu výborný film. Nakonec to je skutečně jen průměr, ale pošmourná disco-clubová atmosféra se povedla na jedničku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy len robíte bu-bu-bu, a pritom stále dlžíte fľašku.“ Nečudo, že sa úspešný KAMARÁT DO DAŽĎA dočkal voľného pokračovania, zato však poteší, že si dokázal udržať úroveň originálu, čo u pokračovaní nebýva zvykom. Na strane druhej, ak vás neoslovil už ani originál, ťažko od dvojky čakať zázrak. Vracajú sa staré známe postavy, dobrí chlapci si otvorili bar Brooklyn, kým zlí sa vrátili z väzenia a kujú nové zákerné plány, tentokrát v nich však figurujú nebezpečné drogy. Obidve skupiny sa navzájom poštuchávajú do problémov (najvtipnejšia je scénka s prasatami) a všetko vrcholí šokujúcim záverečným zvratom, ktorý sa (stačí sa započúvať do hvízdania jednej postavy) ani nesnaží tváriť, že nevidel klasiku menom PODRAZ. Nesmie chýbať nerozlučné mužské priateľstvo, vydržiace všetky otrasy, spôsobené hlúpymi krásnymi ženami + pôvabná atmosféra bizarného začiatku čudáckych 90. rokov minulého storočia, osobitá výprava (podmaľovaná džezom!), veľmi sympatické herecké obsadenie a vtipné dialógy, ktoré sú, držte sa, vtipné („Znieslo by to viac citrónu.“). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Porevoluční doba, ale duchem stále v socialismu. Samá stará struktura a šmejd, kterej to tenkrát měl díky známostem, vlivu a penězům obšancovaný a má dodnes. Noví, resp. staří přátelé. Nevšední starosti a problémy dvou obyčejných mladých kluků v neobyčejné a rádoby nové době. Mladí se tomu možná smějí ale tak to prostě bylo. Zeptejte se tatínka:-) Simona Krainová na začátku své filmové kariéry (kdy tou dobou už byla modelka a působila ve Francii) věděla už tehdy, co přesně chce:-) Ale špatně rovněž nehrála. Stále stejný Soukup, ale pokud bych měl přeci jen nějaký jeho film vyzdvihnout, tak je to hned ten první s Tofim a Vaculíkem, "Vítr v kapse". Ty dvě hvězdičky nejsou ani tak z nostalgie a s poohlédnutím za starými, pro někoho dobrými (nové možnosti) a bestarostnými časy, jako spíš za Karla Augustu, který očividně lumpy hrát uměl, a to i v takových to prostoduchých a laciných filmech.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, který jsem dřív rád neměl, ale po X letech jsem na ně náhodou narazil v televizi a zjistil jsem, že to zase až tak špatný nebylo. Řikal jsem si, jestli zrovna Kamarádovi do deště II trochu nekřivdim, takže když to včera šlo v televizi, tak jsem se podíval. A musim konstatovat, že tohle fakt neni ten případ filmu, kterýmu bych po letech zvýšil hodnocení. Jedničku mám docela rád. Ta je sice trochu naivní, ale připadá mi, že se nebere tak moc vážně. V případě dvojky mám pocit, že tvůrci měli asi strašně velký ambice natočit nějakej trhák jak z Hollywoodu, ale vůbec se jim to nepovedlo. Taky v jedničce působili Tofifé s Vaculíkem dokonce i trochu sympaticky. Nebo minimálně mi aspoň nevadili. Ale tady jsou jejich postavy zralý na pár facek. Pobavilo mě snad akorát pár scén s Karlem Augustou. Kromě tý atmosféry začátku 90. let a dobrý muziky (Moby, Technotronic) film jinak nic moc nenabídne. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No podle mě to neni špatnej film, jak to podle hodnocení vypadá, samozřejmě že český komedie jsou nepřekonatelný, ale podobných krimi jako je tohle v český kinematografii moc nenajdete. Příběh sice neni nijak zvlášť dobrej, ale mě bohatě stačil a některý fórky jsou fakt perfektní a nalitej Karel Augusta je prostě božskej. A obsazení se taky docela povedlo, samozřejmě Toffi neni moc velkej sympaťák, ale zase má pár dobrejch hlášek a Vaculík s Vašutem a Krainovou hrajou slušně. Fakt si nemam moc na co stěžovat. Podle mě, průměrný krimi, ale v našich poměrech to je přece jenom nadprůměr ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TO SOM OKÚKOL V JEDNOM FILME Z AMERIČKY." Není to taková palba jako poprvé, scénáři i realizaci nějak chybí ten drajv a Sagvan se posunul od civilního hereckého projevu k otravnému frajeření, ale pořád je tu vidět snaha, cítit devadesátková atmosféra, padne pár dobrých hlášek, Simča je k nakousnutí a vašutština k popukání. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Viditelně slabší pokračování, ale rozhodně ne tak slabé, aby si zasloužilo zdejší bídné hodnocení a ode mě méně jak tři hvězdičky. Příběh již není tak odlehčující jako v jedničce, spíše spěje k vážnému příběhu s osudovou ženou. Tou je Simona Krainová, kterou vůbec nemusím, ale jako tmavovlasá kráska mě uchvátila. Lukáš Vaculík je maximální sympaťák a pohledný mladík. Rovněž mě potěšil Pavel Rímský se svým pronikavým hlasem. Skromně jsem očekávala nějakou hlubokou a romantickou scénu mezi Simčou a Lukášem, protože jim to spolu náramně slušelo, ale nakonec jsem se spokojila s málem. Ve druhé půli jsem se ke konci trochu ztratila v návaznosti postav a jejich údělu, ale jinak mi byl příběh z Brooklynu příjemným zážitkem. "Jsi fajn chalan, keď na ťeba niekto sáhne, tak ho zabijem." ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale tenhle film je lepší než většina toho, co vzniká v Česku v dnešní době. Nicméně spousta klenotů české kinematografie je na čsfd zavalena odpady už jen z principu, takže nezbývá než nad tím mávnout rukou. Já se skvěle bavila i když jsem film viděla snad po deseti letech - a nemohla jsem se odtrhnout od obrazovky. To se mi u českých filmů stává opravdu, opravdu zřídkakdy - proto si dovolím trochu nadhodnotit :) Příběh je na naše poměry originální a poutavý a herci přesvědčiví - hlavně Krainová se mi líbila. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to slabší než jednička (nebo alespoň ne o moc). Slabý příběh dokážou (alespoň částečně) vynahradit půvaby mladičké Simony Krainové a charisma Miloše Vávry v úloze autoritativního kriminalisty. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Pojď, zabijem se.“ - „Až jindy, jo?“ I přes všechny Maisnery a agenty Hrušky je pokračování Soukupova hitu nesmírně příjemné. A nikdy nezestárne. Odpouštím mu všechny logické lapsy, a když to opět poběží v TV, tak nemám problém to třeba na podesáté zase vidět... Nechápu úrovňové srovnávání s Kameňáky apod., tady totiž nesmrtelné hlášky dokonale fungují. Dvojice Vaculík s Tofim válela, Karel Augusta zrovna tak, režisér Soukup toho času uměl. Tohle je nostalgický tuzemský kult raných 90. let!! ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama