Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to stejně jako jedničku, u filmů typu Kamarád do deště, discopříběh,nebo bony a klid má filmový divák prostě tu výhodu v tom,že když nevidí třeba prostřední půlhodinu, vůbec nic se neděje........................moje hodnocení = 6 z 10. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Furt pecka, i po letech. Velkou roli samozrejme hraje nostalgie, ale porad je to lepsi nez to, co toci Hrebejk posledni leta. Samostatnou kapitolou je vynikajici Karel Augusta v roli podleho Kadlece :-)) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že tento film mám nahraný, ale ani sám neviem ( nechce sa mi mazať kazetu ). Dosť nepodarený film zas ukázal , že tvorcom ide len o zárobok. Keď mám na niekoho upozorniť, tak asi len na K.Augustu medzi sviňami. Ja tomuto filmu dávam 35%. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Pokračování kamarádu do deště, kteří si otevřeli bar, který jim docela vynáší, ale někdo jim to nepřeje a tak musí překonat pár nástrah. O něco horší, ale pořád si to drží svůj standard. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově horší než první, přesto má film tempo a je dívatelný. Hlavníi zápory filmu: "rozervaný" a neuvěřitelně přehrávající frajírek Tofi, Vašut dělající ze sebe neustálého blbce a plýtvání talentem Žilkové na pouhé porcování kuřete. Jednoznačným kladem je Augusta, na němž je sice vidět, jak alkoholismus poznamenal za čtyři roky jeho tělo, přesto svým charizmatem zaujme (Bábíííí, co čumíte?????) ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Pro mne stejně kvalitní film jako ten první, ale ne rozhodně zásluhou L. Vaculíka a S. Tofiho. Tím, kdo pro mne dělá tento film zábavný a koukatelný je K. Augusta, kterej je prostě kouzelnej mazanej hajzlík...chrocht chrocht :-) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nežil a žít nebudu jako Michal s Tomášem a jejich životní styl mi neimponuje. Na rozdíl od režijního stylu Jaroslava Soukupa. Ten podle mě uměl! Být to Amík, zná ho celej svět. V době vzniku to byla výborná, našlápnutá věc a ani o 25 let později mi to nezavání trapností. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Také podruhé se to povedlo a tvůrci se mi opět trefili do noty. Znovu by se dalo vytknout mnohé a já to znovu, na rozdíl od většiny, neudělám a s klidem dám tři hvězdy. Mezi kamarády přišla navíc Simona a žádný propadák to rozhodně nebyl. Obecně ... nechci nijak přehnaně chválit, ale na druhou stranu se mi nelíbí jednoznačné odsuzování. Ano, je spousta lepších filmů, ale také spousta horších. Tohle mělo šmrnc, bylo to napínavé, vtipné, bylo k tomu dobrá hudba a hlavně to jako celek dobře fungovalo. ()

cold 

všechny recenze uživatele

No jo dvojka a horší než jednička. To už tak bývá. Od této chvíle to šlo s panem Soukupem z kopce. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Asi tu se svym hodnocením budu jeden z hodně mála, ale trošku tady ty odpady nechápu. Soukup natočil mnohem větší sračky, tohle se řadí asi k tomu nejlepšímu co vyplodil. Prostě se mi to líbí (v rámci chrlení porevolučních děl). Tečka. A hodnocení dost ovlivňuje i hudba, z tehdejší doby jedna pecka za druhou. Jó, kdybyste slyšeli, co se v "Brooklynu" hraje dneska... ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hele ať si každý povída co chce!!!Pro mě naprostá klasika.Simonka Krainová jako mladý 19 letý ucho ale o to víc sexy.No a o dvojce Tofi-Vaculík je zbytečný něco psát.Byli to sex-symboly a basta ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Kam Simona Krainová vkročí, tam filmová tráva neroste. Potvrdilo se to i v Kamarádovi do deště 2. Uznávám ale, že měla značně ztíženou situaci, neboť scénář je špatný nebo možná žádný a o ničem. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný film reflektující dobu, ve které vznikl - nic víc, nic míň. Kšeftíky, rodící se podnikatelské prostředí a jeho šedá strana. Vzhledem k "chuťovkám", které špatný režisér Soukup, ale i jiní natočili posléze, však ještě poměrně koukatelný film. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše prvního filmu - není špatná, tentokrát český Podraz zasazen do porevolučního podnikatelského prostředí. Kdybych měl říct klady - ústřední trojice si jede to svoje a hryc jim přihrává, objevení Simony Krainové a pěkná minirole Vašuta ( " Co to je trabant ? , " " Slovo nejde, to v Americe neexistuje " ) ()

marttaN 

všechny recenze uživatele

Simonka Krainová je tady k sežrání na druhou stranu jak vidím toho "drsného, ale zpravedllivého" poldu je mi na blití. Každopádně jestli porovnám jiné počiny z této post revoluční doby, tak tohle to je veledílo. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Takové filmy se v našem post socialistickém Československu prostě točili. Taková byla doba a už nám to bohužel nikdo neodpáře. Mimochodem taky jste si všimli v každém druhém záběru těch reklam na Evropu2 ? ()

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - V první polovině 90. let mi to přišlo jako opakovaný vtip. Dnes si ale říkám: Kéž by se aspoň takové "zábavové" filmy (jasně, od slovního spojení "zábavová kapela" :-) ) točily! Jasně, zkritizovat lze téměř vše, vychválit hlavně toho Augustu a pak snad jen toho Hryce. Atmosféra (a postavy) prvních kapitalistických let se vlastně moc neliší od posledních komunistických let. Ale film je opět koukatelný, hudba poslouchatelná, občas je to trapas, občas legrace a ta závěrečná pomsta dvou zmoklých kamarádů ve spolupráci s vlasatým Vašutem nemá chybu. ()

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama