Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

venca163 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, ale mě dvojka přijde úplně normálně srovnatelná s jedničkou. Možná to považuju dokonce za o chlup lepší film - má to aspoň takovej normálnější scénář, kterej neni jen o tom, kde zase ty dva troubové nechali ležet nějakou hromadu peněz. Příběh ani dialogy nejsou žádný exemplární odpady a veliký plus je pro mě prostě samotnej fakt, že se to odehrává v Praze na počátku devadesátek v takovym správně amatérsko-veksláckym prostředí. To je mi blízký. (65%) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Propuštěný Kadlec z vězení chystá se svým zetěm Burešem pomstu.Nerozluční kamarádi z jedničky Michal a Tomáš pochopitelně nic netuší a navíc mají svých starostí dost s diskotékou, kterou si pronajali v centru města. A pak je jednoho rána Michal obviněn ze znásilnění. Nebude to dlouho trvat a nerozlučná dvojka kamarádů do deště zjistí odkud zrádný vítr vane. Následně se rozběhne kolotoč událostí ve stylu, kdy jedna dvojice vždy přechytračí tu druhou.Vaculík s Tofim dobrá dvojka. Augusta s Hrycem dobří záporáci. Krainová slušná kost. Příběh a celý film si hraje na něco víc, než ve skutečnosti je. Není to totiž taková bomba, jak se to snaží být prezentováno. Několik nápadů stojí za pozornost, ale pak se tady najde množství slabých scén s laciným podbízivým leskem. Na vážno pochopitelně nešlo film pojmout, protože přece jen by to odradilo mladé publikum. Je to celkem v pohodě film, ale klidně mohl být i lepší, kdyby se ubralo na přepáleném scénáři a přidalo se trochu soudnosti v rámci reality příběhu. 60% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Viditelně slabší pokračování, ale rozhodně ne tak slabé, aby si zasloužilo zdejší bídné hodnocení a ode mě méně jak tři hvězdičky. Příběh již není tak odlehčující jako v jedničce, spíše spěje k vážnému příběhu s osudovou ženou. Tou je Simona Krainová, kterou vůbec nemusím, ale jako tmavovlasá kráska mě uchvátila. Lukáš Vaculík je maximální sympaťák a pohledný mladík. Rovněž mě potěšil Pavel Rímský se svým pronikavým hlasem. Skromně jsem očekávala nějakou hlubokou a romantickou scénu mezi Simčou a Lukášem, protože jim to spolu náramně slušelo, ale nakonec jsem se spokojila s málem. Ve druhé půli jsem se ke konci trochu ztratila v návaznosti postav a jejich údělu, ale jinak mi byl příběh z Brooklynu příjemným zážitkem. "Jsi fajn chalan, keď na ťeba niekto sáhne, tak ho zabijem." ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Soukup zřejmě po revoluci začal něco zobat, jinak si snad nelze vysvětlit tak strmý pokles "kvality" jeho tvorby. Herecky stále ok, i když už v ústředním duu ty dva zmoklé kamarády ani nepoznavám, mladá Krainová krásná, ale jinak je druhý díl celkem hrůza, a téměř nic dobrého z jedničky už tady není nebo nefunguje. Bohužel klasický příklad pozdějšího pokračování soc-hitů. Příběh z Brůklynu - jakýpak příbeh? Zápletka stojí za starou belu, a film lze rozdělit na třetiny: 1) Falešné obvinění Tofiho feťačkou ze znásilnění, 2) zjištění Vaculika, že Krainová je luxusní ku*va, 3) Vašut chystá boudu v obchodu s drogama (fakt!). Mezitím furt někdo jezdí v noci sem tam po Vinohradské, a Sagvan u každé holky opakuje: "Ta po mně jede jako blázen". Jedinou výpovědí je, že kdo byl svině za komoušů, po sametu byl pak ještě větší hajzl, protože měl taky víc možností. A to teda sakra nestačí. ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Televize Hovna je sice shit, ale alespoň je jediná, která nám tyhle komo a postkomo klasiky ráda hází pod čumáky. Tady už Sagi vyměnil džísku za křiváka a zaplivanej hostinec za super ultra turbo cool piškotéku, která udává směr a styl Praze. A co se stalo? Protože jednička utekla třem hvězdám o již několikrát zmíněnou denim bundu Michala tedy Sagiho, tady už svému osudu neunikla. Film je to prostě trochu slabší, než první díl a to hlavně proto, že tvůrci v čele s panem režišérem "po revoluci už jen kraviny, ale pořád lepší, než Troška" pojali pokračování víc jako komedii, než jako pohled na dva kluky, který řešejí problém, jako v jedničce a jsou vlastně učebnicově v prdeli. Tady už se točí Amérika a nebo se o to protagonisté, a hlavně Vašut, zoufale snaží. Že jim to moc nejde, to klidně překousnu, ostatně to českým filmům nešlo nikdy, ale že to dělají tak okatě, to je trochu moc. Už jen Brooklyn, Camel, znovu Vašut, kterej se v tom až moc vyžívá a několik dalších věcí je prostě divný. No, přesto jsem tomu dal tři pěticípý a to hlavně proto, že ať je léto, nebo zima, ať se děje cokoliv, na tenhle film se prostě vždycky rád kouknu znova a nevadí mi to. Není to vůbec nic světobornýho a herecký výkony taky nejsou bůhvíco (že jo Krainová?), ale prostě je to stejně jako s jedničkou, viděl jsem to stokrát a klidně ještě stokrát můžu. Opět Sagi a Vaculda s blbečkem Kadleců skvěle vyjebou a navíc si zase namastí kapsu. Takže tři hvězdy si myslím na českej porevoluční film sednou, jako prdel na hrnec a dle mého soudu to ztráta času rozhodně není. PS:. Mikro dějová linie okolo Pogodový a Tofiho jsem stejně nepochopil proč tam vůbec byla. PPS:. A tradičně největší zandávka filmu je "Hele báby - CO ČUMÍTE?!" a "Pojď, zabijem se" "Až jindy, jo?" :-D :-D ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)
  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)
  • Režisér filmu Jaroslav Soukup často zápasil s výkony Karla Augusty. Ten byl totiž na přísné dietě, která zahrnovala pouze jednu vypitou lahev bílého vína denně, což samozřejmě časem vedlo k zhoršujícímu se zdravotnímu stavu i hereckému projevu. Soukup říkal, že musel často poslat Augustu si loknout, aby dokázal předvést požadovaný výkon. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama