Reklama

Reklama

Norské domy snů

(pořad)
  • Norsko Eventyrlig oppussing
všechny plakáty
TV spot
Reality-TV / Dokumentární
Norsko, 2015, 44 min

Kamera:

Magnus Iversen

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejen Češi jsou národ chatařů, i Norové se ve volném čase vydávají do svých horských příbytků. O ty, které svým majitelům padají na hlavu, se postará interiérový designér Halvor Bakke a jeho tři řemeslně zdatní kamarádi... Nejúspěšnější severský lifestylový pořad je o tom, že mít vlastní pěkný dům je jako mít hrad. Sympatický designér a jeho šikovný tým s láskyplnou péčí přestavují a rekonstruují staré baráky a mění je na norské domy snů. Vychutnejte si drsnou, mrazivou krásu severské přírody v kombinaci s hřejivou láskou v srdci pečlivě opečovávaných domovů. Sledujte fascinující rekonstrukce na pozadí překrásné krajiny v atmosféře tradičního venkovského života. Užijte si „Jak se staví sen“ v norském provedení. (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od české varianty se neuvádí u každé rokonstrukce finance. Na webovkách uvádí 60 000 norských korun, což je nějakých 156600,- Kč + ubytování a pohoštění pro štáb  ... Poměrně drahé úpravy chat, u kterých někdy není jasné, zda jsou celoročně obyvatelné, ale spousta dobrých nápadů. Některé bych využila, pokud bych na to měla finance, pomocníky a čas. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od české verze tohoto lifestylového pořadu mají seveřané větší nadšení a zápal pro věc. Veškeré úpravy se snaží dělat v duchu nejlepších skandinávských tradic, přičemž dbají zejména na jednoduché linie nábytku, kvalitní přírodní materiály a harmonii objektu s okolní divokou krajinou. Interiérový designér Halvor Bakke a jeho tři zruční pomocníci navíc žádnou proměnou zbytečně nenarušují celkový ráz stavby. Rovněž se mi zdá, že tu panuje lepší atmosféra, taková srdečnější. (80%) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přijedou na borovicovou chatu za kterou by v Čechách byli chataři rádi a předělají ji na luxusní byt, je to pořád dokola... 1. díl: .pastouška co potřebovala renovovat spíš zvenčí.,  2. díl: krásna zachovalá chata u jezera-sen, já bych nic neměnil,  3. díl: dům- sklad,  4. díl: dům nad mořem,  5. díl: posezení před chatou, 6. díl: kuchyň v horské chatě, ---- ---1. díl: vojenská stanice,  2. díl: dům na Špicberkách,  3. díl: pláž na skále,  4. díl: kopec s výhledem na telemark, 5. díl:  6. díl: ano, 7. díl: ano, 8 díl ano,: ------ 1. díl:  2. díl:  3. díl:  4. díl:  5. díl:  6. díl:  7. díl:  8. díl:  9. díl:  10. díl:---------  25. díl:  26. díl:  27. díl:  28. díl:  29. díl:  30. díl:  31. díl:  32. díl:  33. díl:  34. díl:  35. díl:  36. díl:  37. díl:  38. díl:  39. díl:  40. díl:  41. díl:  42. díl:  43. díl:  44. díl: ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná na to jak jde zrekonstruovat postarší chatu do skvělého nového vzhledu. Z pořadů tohoto typu jeden z nejlepších, ač i zde nastávají "mizerné vtípky", či je zde kladen velký důraz na to, aby byly vidět loga firem a výrobců. Ostatně to je hlavní cíl takových pořadů-Celkově tedy slabší 3z5 za nádhernou přírodu a neotřelé postupy. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Některé rekonstrukce mi přišly maličko zbytečné, jelikož stačilo původní opotřebovanou variantu prostě jen opravit, nevymýšlet za každou cenu něco jiného. Několik dobrých nápadů v pořadu zazní, ale často mi přišlo, že ten čistý, ale studený až sterilní styl tmavých barev, které Halvor cpe téměř všude, zabíjí romantiku místa, asi už mají Norové plné zuby dřeva a chtějí luxusnější chaty, my Češi zase toužíme utéct z paneláků a cihel ideálně do roubenky . Norové obecně mají bydlení jednoduché, ten jednoduchý čistý styl se mi velmi líbí, není nutné nic přeplácávat, v tom se můžeme hodně inspirovat. Stejně si ale nejvíce užívám pohledy na norskou přírodu a šetrný způsob, jak se k ní Norové chovají. Jenže holt jiný kraj, jiný mrav, viz nechutné komentáře latentních homosexuálů Alexis74 a hiddenWrath ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Zábavný severský lifestylový pořad. Inovace norských chat bez bourání v krásné přírodě. Inspirativní jízda sympatických řemeslníků. 7/10 ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Norské chaty jsou už před přestavbou kolikrát mnohem hezčí než většina podobných stavení u nás, ale po předělání jsou opravdu moc pěkné. Spolu s krásnou přírodou, radost pohledět. Chlapi jsou moc šikovný a baví mě jejich nápady. ()

Milda003 odpad!

všechny recenze uživatele

Na stavbách se pohybuji, proto můžu říct, že tito experti tam nikdy nebyli.. Myslel jsem si, že česká verze tohodle pořadu okopírovala pouze nápad, ale ono je to přes kopírák celé, postupy práci nemají hlavu ani patu.. přeci logicky je nejlepší vymalovat chatu na bílo a pak vybourat komín ne? :-D Výsledek je samozřejmě hezký, ale jak jsem psal u české verze "jen těžko by mohl někdo uvěřit, že to udělali právě tito lemplové" ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukční pořad, které mě baví. Oceňuji, že narozdíl od Jak se staví sen není tento zatížený zbytečným dojímáním se nad pohnutými osudy. Sice se namísto toho koupou v ledových jezerech a popíjejí kafe, ale trochu vlastní srandy jim člověk odpustí. ()

rotator 

všechny recenze uživatele

Musel som si chvilku zvyknut na toho maliara-natieraca. Potom mi doslo, ze bez neho by to bol nudny serial o rekonstrukciach kamrlikov :D ()

pds 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, vonné sviečky :) "preseknuté" vankúše :) , ale hlavne krásná Nórska príroda. 75% ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Parta celkem šikovnejch fachmanů dělá většinou přestavby nebo rekonstrukce pěkně, mají dobrý nápady na všelijaký šikovný vychytávky - vysouvací stůl zpod terasy apod. (za to je ta jedna hvězda). Ale pak přijde šéfik-idiot a natře zeď nebo strop načerno. A totálně to celý zkurví. Ale hlavně, že "je to hustý". Hnal bych ho vidlema až za hranice! Podobně jako některý zdejší architekty a bytový designéry, co už 10 let tvrděj, že betonový stěny a stropy jsou úžasný (blicí smajlík). ()

DejvCZ 

všechny recenze uživatele

Ukázka naprosté zhýralosti ve stylu rekonstrukcí kouzelných zánovních interiérů horských chat. Smutná podívaná. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Jako zdroj nápadů v jednotlivých prvcích O.K. Jinak jde ale ve velké většině o ukázku toho, jak lze útulnou chajdu sprasit laminem, sádrokartonem a množstvím skla..Když vidím ty nové prosklené stěny, tak opravdu - děkuju nechci, tím spíš v Norském podnebí.. O kvantech nesmyslů jako polštáře, haldy svíček apod raději už ani nemluvě. ()

Reklama

Reklama