Reklama

Reklama

Svět ve válce

(seriál)
  • Velká Británie The World at War
Velká Británie, (1973–1974), 22 h 14 min (Minutáž: 49–52 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Pravdivý příběh druhé světové války. Svět ve válce byl poprvé vysílán 31.října 1973, kdy byly vzpomínky na druhou světovou válku v myslích lidí čerstvé a mnoho veteránů této války bylo ještě naživu. Tato unikátní televizní řada shromáždila vzpomínky spolu s archivními záběry do jedinečného silného a úspěšného historického dokumentu všech dob. Hlasy těch, kteří bojovali, pracovali či jinak se podíleli na dění ve válce, dodávají této epizodě živý význam. Při této sérii máte pocit, že jste tam byli, a to, co je popisováno zažili, což dodává těmto dokumentům jedinečný punc. (Intersonic)

(více)

Recenze (66)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů o největším konfliktu v nových dějinách lidstva. Vše je velice uceléné a přehledné. Mnohdy to působí až děsivě což se vzhledem k tomu co se dělo se ani není co divit. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

U mňa je to jednoznačne najlepší dokument o 2. svetovej vojne, dôvody tu už boli ropzísané, ale zhrniem ich - podrobný popis všetkých dôležitých udalostí (26x52 min) a hlavne výpovede zúčastnených politikov, veliteľov, vojakov a ďalších. Ak by niekto chcel pozerať ešte niečo iné, tak to môže odložiť a začať so Svetom vo vojne. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý dokument 2.světové války, který se od těch ostatních (a že jsem jich viděl hodně) liší v tom, že v něm vystupují lidé, kteří boj zažily na vlastní kůži. Také rozsáhlá délka tohoto dokumentu, kdy se v každém díle autoři zaměřují na jinou část války je velice přesná. I přesto pro mně osobně zůstává nejlepším dokumentem francouzský serial Apokalypsa:2.světová válka a proto 90% ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc zdlouhavé a nudné. Hodně monologů, kde lidé co to zažili popisují svoje zkušenosti, což mi přijde docela nuda a hlavně kolikrát ty příběhy nebyly ani příliš zajímavé. Hodně se skákalo v časové ose nahoru a dolů, pustím si následující díl a po nějaké čase zjistím že se v ději vrátili o rok zpátky, to se mi také zrovna moc nelíbilo. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Ten dokument nepřináší cnic moc objevného, vzpomínky některých pamětníků jsou silně nezajímavé a je zřejmé, že se tato série točila za studené války... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Velmi rozsáhlý dokument, který obohatí jak člověka neznalého historie 2. světové války, tak i člověka s už nějakým povědomím. To je asi věc, které si na této sérii nejvíce cením. Jak tomu tak bývá, slabší a nudnější díly střídají povedenější či velmi povedené, ty lepší však obzvlášť v druhé polovině série převažují. Líbilo se mi tématické rozdělení, i když by to celé šlo asi zkrouhnout o pár dílů, řekněme na 20. Každopádně být učitelem dějepisu, stoprocentně bych svým studentům tenhle seriál doporučil. I když je to dokument britský, tak konflikt zde není podán černobíle a prostor k vyjádření dostanou v rozhovorech i zástupci III. říše (docela jsem čuměl, když se objevil Albert Speer). Velmi pěkné 4 hvězdičky. (SD, dabing) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Historické dokumenty veľmi rád sledujem. Tento je výborne urobený. Vystupujú tu historické osobnosti, ktoré hovoria o tom čo prežili a ako to bolo......dávam85%. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Ten nej nej nejlepší dokument o druhé světove. Nikdy nebude překonán, tím jsem si jist. Tohle je dokument, v pravém slova smyslu. Žádné hry na emoce, žádné vynášení do nebes jedné strany, žádné stupidní hrané scénky nebo úryvky z počítačových her. Hovořící účastníci nejen američané a britové, ale i rusové a němci. A to občas taková jména, jako Eden, Speer, Harding, Galland ... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší dokument věnující se tématu 2. světové války a způsobu jejího vedení, historii apod. Skvělý komentář, perfektně nastříhané strhující záběry, které vás vtáhnou přímo doprostřed bitevní vřavy. Jestli se chcete alespoň přiblížit tomu, jak byla 2. světová válka krutá a co museli její účastníci vytrpět, pak si pusťte Svět ve válce. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o 2. světové válce. Do jeho 26 dílu se nevešlo úplně všechno, ale zato poskytuje informace, které jsem zatím jinde neslyšela. BBC pro svuj dokumet získala užasný obrazový archiv. Vyjímečnou stránkou je i to, že v dokumetu mluví lidé, kteří popisované události osobně zažili. Hlas Laurence Oliviera je dustojným pruvodcem touto historií, dodává vážnost informacím, ale bez patosu. Také je zajímavé, že i bývalí vysocí nacističtí dustojníci 30 let po válce mluví skvělou angličtinou. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Hudba od Carla Davise je vážně parádní a do téhle dokumentární série se vážně hodí. Jinak super dokumentární cyklus mapující 2. Světovou válku. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Neskutečný, když si člověk uvědomí, že tento dokument už je bezmála 60 let starý a má mnohem blíže k samotné druhé světové válce, než k současnosti. Působivá úvodní hudba uvízne snad každému v paměti... ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Máme doma takovou velkou obrázkovou encyklopedii, která se jmenuje Svět ve válce. už jako malý jsem si v ní listoval a hltal ty obrázky. Dost dlouho - do tohoto jara - jsem si myslel, že to je pěkná encyklopedie. Že ale vznikla jen jako obrazový průvodce seriálem, to mě ani nenapadlo. No co už. TOHLE je nejlepší dokumentární zpracování nejhorší války v dějinách. Už nikdo nenatočí lepší - dokument totiž má všechno, co je potřeba. Dobové filmové záběry a žijící pamětníky. Skvělá práce BBC. 5* ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dle mého se jedná o nejlepší dokument o 2. světové válce. Všem, co se zajímají o historii, vřele doporučuji. Dávám jasných 5 hvězdiček (95%). ()

K_A_MK_A_M 

všechny recenze uživatele

To je jako pohádka o zlém králi a hodných Ivanech, Johnech a žabožroutech. Historicky naprosto jednostranné a tedy zavádějící. ()

farfalino 

všechny recenze uživatele

Dokument , který by se mohl používat na školách jako učební pomůcka. Další generace by aspoň na vlasntí oči viděli jak to doopravdy bylo. Z učebnic je to dnes pro mladé nezáživné a stejně tam toho není tolik , aby si dokázali vůbec představit nejenom hrůzy druhé světové války, ale i fakta. ()

Reklama

Reklama