Reklama

Reklama

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina

(seriál)
  • USA Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Trailer
USA, 2020, 3 h 45 min (Minutáž: 55–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o Jeffreym Epsteinovi je postavený na svědectvích žen, které ho přežily. Popisují, jak usvědčený sexuální delikvent zneužíval svoje bohatství a moc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jeden dulezitej point bez ohledu na zletilost obeti: on ty holky cilene rekrutoval z chudsich vrstev, aby s nima mohl manipulovat nejen vyhrozovanim, ale hlavne penezma, vidinou lepsiho sveta a kariery ... a i tak se jich naslo dost, ktere se mu vymkly. Ta serie mi pomohla pochopit podhoubi celeho metoo, ze to nejsou jen nektere tuctove herecky, ktere si na celem hnuti zpetne lestily svuj kredit. Naopak tedy, co me malinko iritovalo, ale to je vec spis prekladu, je oznaceni obeti jako "prezivsich". Coz dava samozrejme smysl ve chvili, kdy si clovek uvedomi, ze nekterym svym "oblibenkynim" zrejme vyhrozoval likvidaci kdyz uz ne fyzickou, tak existence, a ze nektere z cele te site se mohly treba ufetovat k smrti, ale zas tuhle "kolonku" bych mozna nechal jen pro ty, co uniknou genocide apod...kazdopadne uzitecnej vhled do celyho mechanismu... ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý příspěvek žánru "true crime" od Netflixu. Protagonista a jeho konkubína byli opravdoví nechuťáci, to u mě přehlušilo i otázku, zda dotyčný skutečně korumpoval napravo nalevo, shora dolů. I když popisy šoku, bezmoci a zneužité důvěry dítěte/dospívajícího v dospělého byly velmi sugestivní, s některejma dívčinama se bohužel ani nedalo sympatizovat, když mu dohazovaly další oběti. Byť bylo vidět, že některé ani v dospělosti neměly dostatek sebereflexe, tak kde by ho vzaly v pubertě? Mimochodem, "bohatý nechuťák" by neznělo seriózně, ale v kontextu je to význam "filthy rich"; "nechutně bohatý" v češtině nemá podobně dvojaké vyznění. // 66% ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to celý takový černobílý a jednostranný. Na jedné straně máme fešného miliardáře, který měl slabost pro mladý holky a byl opitý mocí. Na druhé straně zas sedí hodně naivní, i na ten věk hloubé, holky, které chodily jebat dobrovolně, a ne jednou. Prachy jim nesmrděly. Dokonce se z některých nich po čase staly rekrutérky dalších holek. Po letech ty dobrovolný akty za prachy nazývají znásilněním, ale přitom jim ty drahý výlety do exotických krajů a zaplacený vzdělání dělaly moc dobře. Pokaždý se vrátily pro další cash. Na fotkách se všechny šťastně usmívají atd. Bohužel se nedozvíme, jak daleko je tenhle organizovaný zločin prorostlý. Ale fotky s kamarády Clintonem, Trumpem, Princem Andrew mluví samy za sebe. Pitva prokázala, že Epstein se dost pravděpobně neoběsil sám dobrovolně, takže ve výsledku jsme se po 4 hodinách dozvěděli jen to, že Jeffrey byl štědrý strejda, co rád mrdal mladistvé, i když měl prý ptáka ve tvaru vajíčka. Nikdo nám za ty 4 díly nebyl pořádně schopný vysvětlit, jak přesně k tomu jmění přišel a jak je možný, že nikdo ještě neobžaloval jeho spoluviníky a kamarády-celebrity. Inu, Epstein byl pouze špička ledovce. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Lisa Bryant se bohužel až moc zabívá kvantitou přeživších. Což nemyslím nijak zle, ono vysoké číslo je samozřejmě mnohem děsivější ve skutečnosti, než je v jejím filmu vyslyšeno. Problém ale tkví za mě v tom, že přeživší mají téměř identické zážitky. Lisa Bryant je určitě dobrá režisérka i člověk, jde to vidět na "přeživších" a jejich vystupovaní před kamerou. Vše je "uvolněné" a nikdo nepůsobí introvertně. Bohužel ale pro dokument jako takový nemají tyto identické zážitky patřičný tah na branku. Pořád se dívám na dokument. A navíc, né že bych byl nějak v připadu Epsteina zběhlej. Řekl bych naopak vůbec. To málo co jsem věděl, jsem si někde z půlky přečet tu a tam. Vím asi tolik, co o Weinsteinovi. A přesto jsem se nedozvěděl nic moc nového. Dva díly by tomu slušeli mnohem víc. Takhle bohužel... Slabé tři. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto chce niečo zaujímavé o Epsteinovia a okolnosti jeho úmrtia, potom si môže pozrieť Kdo zabil Jeffreyho Epsteina: Záhadná vražda ID. Lebo to je investigatívny dokument, na rozdiel od tohto manipulatívneho netflixovského nič. Nikto nehovorí, že Epstein nebol zvrhlé zbohatlícke hovädo, jasné, že bol. Ale prečo sa slečny ozývajú až teraz? Niektoré k nemu chodili roky, mali vtedy už po dvadsiatke, úplne slobodné, šli tam vedome, s vidinou peňazí. Veď to je celé smiešne, že sa takéto fľandry prezentujú ako obete. Samozrejme, čo je pedofília a zneužívanie detí, to je vec iná, lenže tu sme videli naozaj väčšinou ženy s plnohodnotným intelektom, ktoré mali šancu rozhodnúť sa. Navyše sa hádže všetka vina na jedného človeka, ale bol v tom sám? Kde sú jeho bývalí kamoši, známi herci, režiséri? Prečo sa netflix neodvážil načrieť hlbšie, ukázať, že tá špinavosť má väčšie chápadlá než sme si mysleli? Že by preto, že mnoho zaanagažovaných je aj vo filmoch natáčaných netflixom samotným? Neviem, len hádam, ale na internete sa o Epsteinovej bande dá dočítať všeličo a sú tam naozaj zaujímavé mená. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama