Reklama

Reklama

Důstojníci kapitána Pikea se ztratí během tajné mise pro Hvězdnou flotilu. (SkyShowtime)

Recenze (39)

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál zatím ukazuje jak hrozně těžké je napsat dobrý scénář a zrežířovat to realisticky. Nějak podvědome vše srovnávám s ST TNG a potom je toto slabota. Ten scénář je hrozně děravý, věci do sebe nezapadají. Nemáte hrdinu komu můžete fandit. Základní pravidlo dobrého snímku je "show, not tell" a tady je porušeno tolikrát, všichni všechno okecávají, vysvětlují jak pro hlupáky. Jako říkat na cizí planetě Africké přísloví? WTF jako proč, jen aby byla odškrtnuta položka multikultur? ach jo. Sci-fy ano, ale ne nesmysl prosím. Upřímně mně některé postavy vůbec nesedí, hlavně Melissa Navia je hrozně nesympatická. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to být horší! Opravdu, celkem se mi ulevilo, že věc vypadá a rámcově funguje jako Star Trek. Přesto prozatím dávám jen tři hvězdy - zápletka první části není nijak propracovaná a řešení  nikterak objevné, popravdě, je to klišé jako divoké prase. Čili i na Star Trek trochu moc prosté. A zdravotní sestřička, co asi má být krásná, je podle mne dost škaredá.  Nicméně doporučuji a doznávám, že jsem opravdu napnutá, jak budou vypadat další díly. ()

Reklama

pilarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci jedou, charaktery samy o sobě fungují, scénář dává smysl. Dokonce teď už beru i tuhle verzi Spocka, ač v Discovery jsem ho prostě nemohl pozřít. Hodně slibný rozjezd. Teď bude hlavně důležité, jak budou fungovat a dávat smysl interakce postav plus jestli se vážně budou držet epizodičnosti a nepůjde o pětadvacátou záchranu galaxie. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ten úvodní vulkanský koitus interruptus je varováním pro každého trekkieho, že asi bude opět nutné, stejně jako u Karfiol show, píchnout si před sledováním každé epizody kvalitní sedativa. Sestava na můstku Enterprise ve složení Pike, Spock a Babovřesky a děj, který zase vyústí do nesmyslu o tom, že něčí mocenský konflikt můžete vyřešit okecávačkou, to jistí. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné počítačové animace, hudba a styl vyprávění se co nejvíce přiblížily stylu původního seriálu Star Trek. Christopher Pike připomíná z 80% Picarda a z 20% Kirka, což zatím vůbec není na škodu. Spock je také věrnou kopií původního seriálu a tak mě začátek série v pohodě vtáhl do svého děje. (spoiler - kdo chce být plně v obraze, měl by vidět 2sérii ST Discovery). Pak se ale objevily mráčky na jinak skvěle modré obloze seriálu. Asi to nebudou mráčky pro tv nováčky, ale mě vadí vizážově obsazení Uhury. Zatím ve všech filmech i seriálech její postava byla vysoká štíhlá sexy chytrá černoška. Zde tvůrci tedy šlápli totálně mimo a obsadili menší obtloustlou herečku. A to platí i pro vsazení podivně vyhlížejícího herce, který ztvárňuje mladého Kirka. Ale šanci tomu dám, protože svět ST je tím, co jsem už jako malý kluk hltal a snil o cestách hvězdným prostorem... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Tvorcovia vybrali herca Adriana Holmesa ako hereckého predstaviteľa admirála Roberta Aprila (fotografia vľavo) napriek rozdielom voči jeho zobrazeniu v epizóde V opačném čase (1974) animovaného seriálu Star Trek (fotografia vpravo), ktorej dej sa má odohrávať približne o 11 rokov neskôr. (koba)

Reklama

Reklama