Reklama

Reklama

Důstojníci kapitána Pikea se ztratí během tajné mise pro Hvězdnou flotilu. (SkyShowtime)

Recenze (39)

JasonV 

všechny recenze uživatele

Je to tam! Presne to, na čo sme čakali od fiasku menom Discovery. Pilot ponúka všerko to, po čom sme túžili a konštatujem, že tu máme  konečne  dôstojného nástupcu TOS a TNG v novom modernom 4K šate. Ten duch tam proste je a nepokazí ju ani genderovo korektný woke team up na staronovej Enterprise. Viac po prvej sezóne... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakýkoliv ST seriál stojí a padá na postavách. Můžete mít super triky, bezva nápady, ale pokud vám nebude posádka lodi sympatická, nebude to stačit. To byl můj problém s Discovery a to je i důvod, proč se opět vytahují staré osvědčené akvizice, jako Picard, Q, Sedmá nebo Uhura, Spok, Pike... . Staronová posádka Enterprise to má v mnoha ohledech snazší. Mnoho fanoušků si cvrnkne do trenek, už jen když uslyší: Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its continuing mission: to explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before! Natož když zjistí, že je posádka výrazně obohacena o ženský element. Možná jim trochu padnou koutky při pohledu na Kirkova knírkatého bráchu, ale to samé se dělo v případě vousatého Spoka, nebo ostatních pokusů tvůrců, jak fanoušky přinasrat. Tato epizoda srší příslibem toho dobrého, co mám na ST rád, takže jsem spokojený, i když k tomu dostanu i standardní ST nelogičnosti. Snad se povede propašovat do dalších epizod i nějakou rozumnou dávku humoru, resp. najde se nějaká zábavná postava, kterou si fans rychle oblíbí. ()

Reklama

oiuoiu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to být horší! Opravdu, celkem se mi ulevilo, že věc vypadá a rámcově funguje jako Star Trek. Přesto prozatím dávám jen tři hvězdy - zápletka první části není nijak propracovaná a řešení  nikterak objevné, popravdě, je to klišé jako divoké prase. Čili i na Star Trek trochu moc prosté. A zdravotní sestřička, co asi má být krásná, je podle mne dost škaredá.  Nicméně doporučuji a doznávám, že jsem opravdu napnutá, jak budou vypadat další díly. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oooo, tak tohle byla velká paráda, první díl, 9/10, doufám, že se zas nenaplní, že po prvnim díle budou shit díly, něco mě říká, že tohle by moh bejt držák. Naprostej opak Picarda, aneb max Star trek každym coulem, nová rasa, nový první kontakt, opět na rozdíl od Picarda, i když se kecalo, tak ne o hovnu, ale bylo to max zajímavý 😄 Námluvy Spocka založený na logice mě dostaly 😄 Hlavně, ať se to drží prozkoumávání planet a kontaktů s mimozemšťany a nespadne to LGBT propagandy ala Discovery. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál zatím ukazuje jak hrozně těžké je napsat dobrý scénář a zrežířovat to realisticky. Nějak podvědome vše srovnávám s ST TNG a potom je toto slabota. Ten scénář je hrozně děravý, věci do sebe nezapadají. Nemáte hrdinu komu můžete fandit. Základní pravidlo dobrého snímku je "show, not tell" a tady je porušeno tolikrát, všichni všechno okecávají, vysvětlují jak pro hlupáky. Jako říkat na cizí planetě Africké přísloví? WTF jako proč, jen aby byla odškrtnuta položka multikultur? ach jo. Sci-fy ano, ale ne nesmysl prosím. Upřímně mně některé postavy vůbec nesedí, hlavně Melissa Navia je hrozně nesympatická. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Tvorcovia vybrali herca Adriana Holmesa ako hereckého predstaviteľa admirála Roberta Aprila (fotografia vľavo) napriek rozdielom voči jeho zobrazeniu v epizóde V opačném čase (1974) animovaného seriálu Star Trek (fotografia vpravo), ktorej dej sa má odohrávať približne o 11 rokov neskôr. (koba)

Reklama

Reklama