Reklama

Reklama

Posádka USS Enterprise objeví kometu, která může zasáhnout obydlenou planetu. (SkyShowtime)

Recenze (26)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto mi pripadalo inšpirované epizódou Rajský syndrom, kde ale Spock všetko lúštil sám, asi z pocitu viny, lebo za ním lietal McCoy a vrieskal do neho, ako všetko posral. Tu je Spock štatista a všetko nechá na Uhuru. Mám ten dojem, že tvorci nevedia vymyslieť vlastný príbeh, tak si nielen požičiavajú postavy z pôvodného seriálu, teraz ešte aj námety. Tak som zvedavý, kam nás to dovedie. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucházející epizoda, úvodní scénka "Vaříme s Pikem" byla sice trochu natáhnutá, ale alespoň jsme měli možnost více poznat hlavní postavy, vůbec by mi nevadilo, kdyby se tato kratochvíle ještě někdy v budoucnu objevila, v TNG hráli poker, tady můžou vařit, proč ne. Zápletka s kometou jakž takž zajímavá, stejně tak onen element hudby, jen to rozuzlení bylo poměrně "meh", byl to celé osud atp., hmm ok... Nejslabším článkem dílu pak byl onen CGI Shepherd, který působil jak postava z nějaké 10 let staré videohry, vůbec nevypadal uvěřitelně či živě, přitom ostatní triky jsou výborné. Celkově si zatím seriál drží dobrou úroveň. 75% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pětatřiceti lety neměl seriál Star Trek vlastně žádnou konkurenci, takže pokud jste měli rádi sci-fi, resp. hvězdná dobrodružství, bylo snadné stát se jeho fandou. Dnešní dvanáctiletí kluci jsou vystaveni zábavě v podobě komiksových filmů, ale hlavně seriálů velmi pochybné úrovně. Přesto...Strange New Words, může vytvořit novou generaci trekfanů. Pro nás staříky má kouzlo nostalgie, protože je to návrat do minulosti v novém, moderním kabátku. Líp poznáme Uhuru, Spocka, Pykea...k tomu další nové postavy s potenciálem... . Evidentně je stále dost nových příběhů, které stojí za to vyprávět. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda mi přišla želbohu rozvleklá. Hrála jsem u ní Solitaire. Čili něco není ve 100% pořádku. Ale - úroveň příběhu oproti prvnímu dílu vysloveně vzrostla, přestalo se vyprávět "pro blbce" a rozuzlení zápletky mne i překvapilo.  A vypadá to tak krásně! Chci se do tohoto luzného vesmíru vracet. Čtyři hvězdy  a už se těším na třetí díl. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za 3.5 Další klasicky trekový díl, který dá vzpomenouti na Paradise Syndrome z TOS a kuchtící Pike zase na DS9 a Siska.;-) Uhura, docela fajn a zřejmě umí jako její originál zpívati. Sice ze subjektivního pohledu slabší, než pilot, ale jde o námět a když uvážím, že jde konečně o solo díly, každý (jak říkali tvůrci) si vybere ty své oblíbence. Ostatně, tak jako u předešlé ST éry. A jisté designové prvky na povrchu ´´komety´´ mi připomely Promethea. Neříkám, že bych z toho vyloženě jásal, ale rozhodně považuji za zajímavé (zda to bude i ve zbytku série zajímavě podané, je otázka do budoucna) že se evidentně každý díl zaměřuje na jednu z postav. Ať nových, či ´´starých´´. Palce nahoru za raketoplán, který má dokonce onoho roztomile kulovitého astrogátora, kterého jsem si v tom množství screenshotů, očividně nevšiml již dříve. Zatím mi ovšem příjde, že asi nejzbytečnější postavou bude jak to tak vypadá, Kirkův brácha. Tedy ne, že by mi vadil. Na konci 1.s. se ukáže, zda byl můj dojem, mylný. Pobavil útočný vzorec Ortegas gama cosi a Spock, který se uchechtne.;-) Pokud bude pol. dílů pro mne námětově přitažlivější, než zbytek, bude to dobrý kšeft. Ostatně, i na ty méně zajímavé se ve starých trecích čas od času kouknu. ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama