Reklama

Reklama

Když na USS Enterprise zaútočí neznámá, zlovolná síla, ohrozí to zásobovací misi, (SkyShowtime)

Recenze (22)

loki5

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo nemá nějáké trauma (ať už zavražděnou rodinu/ smrtelně nemocnou dceru/ rodinu zemřelou při nehodě/ tajnou minulost ohroženou rasisismem/ trauma z budoucnosti :-D atd.) nemá ve flotile co dělat. Vidím ty náborové plakáty. Jste sirotek, máte trauma a kostlivce ve skříni, jste mentálně nestabilní ? Přidejte se k nám flotila vás vítá. To, že je zrovna na Enterprise augment a náhodou je tam i Noonien-Singh a Kirkův brácha taky asi přehlédnu. Počítám, že se brzo objeví nějaký další Spockův ztracený bratr/sestra (možná bude tentokrát třeba fereng). Jinak díl je ok jen je to až hodně podobný Khanovu hněvu. 50% zatím. Potenciál tu je, ale zatím je dost skrytý. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky nejlepší představení sériových antagonistů ve Star treku - dramatický, akční, hrozivý. A popravdě, mezi nejlepšíma obecně. Ten mix hororovější tísnivý a smrtelně nebezpečný situace v kontrastu ke Star trekové kompetenci posádky a schopnostem si poradit a přijít s řešeními tu je udělaný naprosto výborně, probíhající vesmírná bitva neni debilní CGI bordel ale je to stará škola kde je větší důraz na plánování, napětí a krátkou exekuci rozkazů a záměrů - a všechno divácky přehledný. Krásná ukázka toho, jak scénář (a režije) přebíjí budget a CGI (ne, že by SNW měly problémy s budgetem a CGI, ale je cítit že mají důraz na scénáři a CGI používají odměřeně s vkusem). ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Why can't you speak in plain English" - tahle věta La-An na adresu Spocka krásně shrnuje postoj tvůrců současného Treku k TOS/TNG/VOY/DS9. Jsou to lidé, kteří starému Treku nerozumí a dělá jim velké problémy pochopit oč tam šlo, proč třeba ty postavy mluvily tak jak mluvily, chovaly se jinak než lidé dneška atd. Proto od nich nikdy nedostaneme plnohodnotný Trek co by plynně navazoval na výše zmíněné seriály. SNW je tomu z nových Treků nejblíže, ale je to celé příšerně umělé a strojené, postavy se vyjadřují jak hipsteři ze současného LA, sebemenší trochu složitější věc se musí doslova vy-hlá-sko-vat divákům, protože si tvůrci myslí, že na Trek koukají primárně gumy typu Jersey Shore co něco vědečtějšího/techničtějšího nepochopí, tak to musí vysvětlit jako dítěti atp. Námět epizody není vůbec špatný, problémem je to výše popsané provedení. Co ještě silně pokulhává je design a provedení lodí, to gornské cosi se opět musí při letu vesmírem točit jak nějaké kutululu a vydávat u toho prapodivné zvuky, asi to má vypadat akčně, aha. Pokud bych se na Star Trek díval jako na seriál, u kterého chci totálně vypnout mozek, tak bych této bezpochyby akční epizodě dal 5 hvězd, pokud mě ale zajímají dialogy, chování postav, logika řešení daného problému atd., tak to není na víc než 60%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další razítko na potvrzení, že je multihnus Discovery slepá ulička a že někdy má smysl prostě pokračovat a navázat na to dobré, než se za každou cenu přizpůsobovat době a trendům. Protože nikde není psáno, že to je změna k lepšímu. Čtvrtá epizoda, posádku už mám pod kůží, nemám potřebu hledat chyby, bavím se jako když mi bylo 14 let. Pořád víte, že se z toho maléru Enterprise dostane, takže jde jen o to jak, ale je to celé dospělejší a bez problému si udrží vaši pozornost celou hodinu ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej zaujímavý, miestami pekne napínavý, ale žiaľ sa staneme opäť svedkami toho, že sa ST nechutne vykráda. Opäť samého seba. Tak najprv sa pozrieme za Gornami, s ktorými sa zoči voči stretol prvý James T. Kirk na planéte Cestus III a potom vykradneme more iných vecí. Tak napr. scénka v hangáre. Pokiaľ si spomínam, tak v hangáre v ST TNG uviazla Crusherová s Geordim a tiež vypustili hangár, tentokrát aby uhasili požiar. Strašne rád by som vedel, odkiaľ sú všetci kadeti/dôstojníci, pretože každý sa snaží byť prehnane vtipný,  ale veľmi im to nejde, niektorí dokonca držkujú, až má človek dojem, že disciplína je vo flotile riadnou vzácnosťou. Ja byť kapitánom, už dávno tam dám niekoho zlynčovať, alebo pre výstrahu vraziť do prechodovej komory, budem sa výhražne pozerať na ovládanie vonkajšieho priechodu a potom ostatným vysvetlím, že ak ešte niekto cekne, tak dotyčného vrazím do prechodovej komory, ale tentokrát ho nechám vyhodiť do vesmíru. Ale treba povedať, že inak tam snaha bola vidieť, hlavne o nejaké to napätie. Ale pre boha prestaňte sa tam každú chvíľu navážať do kapitána, rozprávať o svojich mindrákoch, pocitoch - aj keď tu už viditeľne ubrali plyn, ale stále mi to tu akosi drhne. Má to svoj priestor, prečo nie, ale treba nájsť správny pomer. A vážne to pripomína aj Khanov hnev. Ale aj ST TOS a ST TNG. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama