Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka USS Enterprise se setkává tváří v tvář s démony, skutečnými i psychickými. (SkyShowtime)

Recenze (23)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

horor k star treku vzdy patril, ba stal sa dokonca nevyhnutnostou tohto vesmiru. na nete mozete najst rebricky najstrasidelnejsich epizod ST. ci uz vampiricka hmla zo ST (obsession), conspiracy z TNG, dead stop z enterprise - su ich desiatky. a samozrejme, ST vdacime za najdesivejsie vesmirne bytosti vobec - borgov (sorry votrelec, mas zasluzene 2. miesto). preto je samozrejme, ze aj SNW pojde v tychto slapajach. a ze pojde o temny mix votrelca a the thing - nuz a co? tvorcovia sa inspirovali tym najlepsim, co nam sci-fi ponuka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek říznutý Vetřelci je o dost zábavnější, než co na nás naposledy vyzvrátil Scott. Utržená ruka, krev, příšery...na to nejsme v ST zvyklí, ale pořád je to seriál především pro mládež. Přesto se sluší ten dospělejší tón a skvělou výpravu ocenit. Když to bude v tomto duchu pokračovat, rád přehlédnu nesrovnalosti a občas pofidérní dialogy. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek kontra Vetřelci. A vlastně proč ne, bylo by divné, kdyby se současný sci-fi seriál této tematice vyhnul. Jen ta temná až rádoby hororová atmosféra je trochu nezvyk po těch dvou  rozjuchaných předchozích dílech. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení této epizody je celkem oříšek. Na jedné straně tu máme do očí bijící vykrádačku nejen Aliena, ale i Predátora, Terminátora a bůhví čeho ještě, dále nám tu také "malinko" pokulhává canon, kdy vraždící, skoro nesmrtelné super monstrum Gorn nedokáže o pár let později přemoct ani obyčejného pupkáče Kirka v pěstním souboji, tak určitě... Na straně druhé však tento díl měl velmi povedenou atmosféru, kterou díkybohu nenarušovaly rádoby cool a "vtipné" komentáře té či oné postavy ani nic jiného, děj měl hlavu a patu a co hlavně - zajímaly mě osudy jednotlivých členů výsadku, včetně velmi překvapivé smrti Hemmera, ale i pravděpodobně jen dočasného odchodu La'An, zkrátka bavil jsem se od začátku do konce, a to je pro mě směrodatné. Také velmi vítám fakt, že se po stopadesáté nerecyklují Klingoni, Romulani, či Borgové a tvůrci rozvíjí doposud okrajovou rasu Trek univerza, byť jak jsem zmínil na úvod to není úplně nejšťasnější povedení, ale velice si cením té snahy. A kvůli tomuto všemu výše zmíněnému poprvé uděluji hranému Kurtzman Treku 5 hvězd a 90% ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sem na hraně mezi 4 a 5* - je to velmi dobře udělanej horor ve Star treku... ale zároveň to je vlastně až moc copy-paste Aliena. Takže ta pátá hvězdička by byla hlavně za pokračování a postupné rozvíjení Gornské hrozby v rámci série. A za to, že tu gorni působili věrohodně nebezpečně i proti postavám s bla... phaserama. Ale tak nějak mi pořád přijde, že udělat to jen trochu originálnějc by vlastně nebylo až tak těžký. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry, ale napíšu komentář jen kvůli dvěma věcem, které mě na tomhle dílu strašně naštvaly a asi i ilustrují to, co mě obecně vadí na scénáři SNW i v jiných dílech (byť tady se toho sešlo hodně a vadilo to víc).  1) Silná scéna týpka odcházejícího zemřít do zimy je zabitá tím, že týpek musí naprosto stupidně a nerealisticky nahlas pronést to, co každej pozornej divák ví, že si právě říká v duchu (že mu to tam připomíná domovskou planetu a ergo je šťastnej, že může umřít zrovna tam), protože to bylo až dosud vyprávěný dobře a fungovalo to!... ale ne, divák je dement a musí se mu to zopakovat jako blbečkovi co neudrží půl hodiny pozornost, a emocionální scéna je zničená. Ugh. 2) Jsem jediná komu přijde pitomý a možná i trochu nevkusný zavést postavu, která je takový klišé, že je od první chvíle jasný že zařve, nechat ji zařvat a pak jí nevěnovat ani jedno slovo v dlouhé závěrečné pohřební scéně? Jako pardon? Emotivní oplakávání postavy, co zná divák a ani nevzdechnutí nad postavama vedlejšíma je ve filmu celkem běžné a nepopouzelo by mě... ale v kombinaci s tou přípravou "nj, tenhle týpek, no jasně, to je náš týpek, toho máme rádi" a pak umře a ticho po pěšině je to úchylný a do očí bijící. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Logika seriálu padá do nižin. ST byl vždy o silném příběhu, filozofie, dějinách. Tohle je jen řežba říznutá Vetřelcem bez špetky logiky. Asi se chtěli zbavit herce? (jinak mohli zkusit, dát ho do transporteru, atd). Žádná izolace? Scan? Co ten začátek, to mytí nádobí bylo tak trapné a zbytečné. Seriál je hrozně stupidní, základ je "not say" but show. Ty režiséři musej debilním amikum vše říkat? pak to je takto trapně hloupé ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli si neumím představit jak se mladí Gornové stanou gorny řídícími hvězdné lodě, díl byl prima výletem do klasických Vetřelců a psychické i fyzické schopnosti jednotlivých postav jsou zde vyždímány až na samotnou dřeň. Spock musí projevit své temné já a loučíme se s jednou z hlavních postav v epickém závěru tohoto dílu. ()

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehršel velkých témat a klíčových událostí nacpaných do jediné epizody, která to naprosto neunesla. Jednotlivé scény působily jako slepenec, co nedrží pohromadě ani tematicky, ani vizuálně, atmosféra tím pádem žádná. O racionalitě v chování posádky nemohla být řeč, všichni se tu chovali jako úplní mimoni. A ta vykrádačka Vetřelců byla tak bezduchá, až bolela. Možná nebýt Newt, pardon, Oriany, ještě bych to nějak skousla, ale tohle bylo na mě opravdu moc. Kdyby nevyplýtvali celou předchozí epizodu na tu infantilní pohádkovou krávovinu, mohl být z gorního questu poměrně zajímavý dvojdíl, obzvlášť když se tu událo tolik věcí, na které potom navazuje spousta dalších epizod. Ale takhle… ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja toto fakt nedávam. Keď už nie je toto dôkazom scenáristickej impotencie tvorcov tohto seriálu, tak ja už neviem čo. Mohlo sa to kľudne volať Star Trek Alien-Predator, pretože tieto filmy som tam videl. Pohľad od gorna ako v Predátorovi, naháňačky po chodbách ako vo Votrelcovi 3, nasratý Samuel Kirk, ktorý by kludne mohol suplovať Hudsona vo Votrelcoch, zapichnutá loď ako vo Votrelcovi, atď., atď., atď.  Pridávam k tomu more nelogickostí ako nájdená utrhnutá ruka a polovica výsadku nie je po zuby ozbrojená, dokonca aj po úplne jasnom zrodení gorna, tam nie je dostatočný dôraz od kapitána, aby strieľali na všetko, čo sa len pohne a nemá na sebe uniformu, miesto toho laxne zvolá všetkých do ošetrovne. A Hemmer. Škoda rozprávať, myslím, že to tu už niekto povedal, že ho mohli udržať v transporte a potom ho hodiť do kontrolovaného prostredia, kde by sa tých sviní zbavili. Ja túto epizódu proste neberiem. Zlepenec všetkých možných klišé, tentokrát už Star Trek nevykráda sám seba ale už aj iné sci-fi legendy. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl, na který se dalo koukat. Mělo to děj, mělo to napětí, zbytečně se neplkalo o nesmyslech, nikdo si nevyléval srdce, nikdo si přihlouple neusmíval a prostě to jelo.... |Když se tvůrci vydají touhle cestou tak to bude dobré. Když se vrátí k předchozím dílům tak nás nezachrání už nic.... ()

BlackThorne 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tato epizoda úplně mimo. Neberu v potaz, že to vykrádačka všeho možného, jak jsme se můžete dočíst v ostatních recenzích, ale: 1. Vážně velení Hvězdné flotily funguje tak, že máte loď na důležité misi, potřebujete ji na druhou důležitou misi, a tak této lodi řeknete: Rozhodněte se sami, co uděláte, proberte to s důstojníky během snídaně a dejte nám vědět? 2. Posádka ztroskotané lodi je zmasakrovaná? Pojďme prozkoumat neosvětlenou a neopravenou loď se dvěma puškami, Uhura si vezme baterku... Neustále se pojďme rozdělovat a nikdo si neberte zbraň! 3. Ze záznamu jsme se dozvěděli, že scannery nejsou schopné zachytit gorní vajíčka v organismu, proto když se neznámému mimozemšťanovi udělá zle, nejen, že mu zkontrolujeme puls (protože je to neznámý organismus a my po pěti minutách naprosto přesně víme nejen, kde takový puls naměřit, ale i to, jaký má mít puls v klidovém stavu nebo jestli u něj zvýšený tep je skutečně problém), ale místo toho, abychom ho dali za silové pole, protože v nejlepším případě může mít chřipku, která může být pro lidský organismus smrtící a v nejhorším by v sobě mohl mít, kdo ví? Třeba Gorna??? Ne, nedáme ho za silové pole, klekneme si pod něj a počkáme, až nás nově narozený Gorn zabije, zatímco nurse Chapel se schová za svůj "plot armor"... A to, proč holka nikoho nevaruje, i když naprosto přesně ví, co bude následovat také nevysvětlíme. Prostě je to mrcha bez příčiny. 4. Po tomto okamžiku už vypínám mozek a nevadí mi tedy vlažný kapitán, který místo varování posádky je jen sezve na ošetřovnu nebo třeba to, že když víme (protože La'An), že se Gorni mohou rozmnožovat tím, že na vás plivnou, tak neuděláme vše pro to, abychom si opatřili helmy a rukavice anebo to, že se skutečně mohla posádka novopečenou matku pokusti nějak zachránit. 5. Ne, prostě ne. Atmosféra by tu možná být mohla, nebýt všech těchto a dalších stupidních věcí. Omlouvám se všem, ale opravdu nechápu hodnocení 5ti hvězd. ()

Phoenixcq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! Po předchozím průšvihu skvělý díl, inspirovaný 3 z nejlepších filmů všech dob: Vetřelcem, Predátorem i Terminátorem. Nebýt těch několika prázdných a zbytečných dialogů, bylo by to za plný počet... ()

probablito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita tejto epizódy u mňa závisela z veľkej časti na novom stvárnení Gornov, na tom to všetko stojí a padá. No, a teda, v tomto smere tomu ani nemám čo vytknúť, špeciálne efekty pôsobia realisticky, nový design príšeriek je veľmi zaujímavý, aj keď sme zatiaľ videli len nedorastené exempláre. Keď to človek porovná s Gornom, ktorý sa objavil v mirror dvojepizode Enterprise, tak je to veľký posun vpred. Ináč ale chválim tvorcov, že sa príliš nedržali skrátka a občas tam vyšplechne krv, na réžii by sa ešte mohlo síce popracovať, ale celková atmosféra Aliens, či Veci tomu vcelku prospela, aj keď dúfam, že ďalšie gornovské epizódy sa vyberú originálnejším smerom. A odfajčiť takto skoro moju obľúbenú postavu nemuseli, na druhej strane to bola prekvapivá a emotívna smrť a zasiahla správne miesto. ()

Reklama

Reklama