Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský televizní film se věnuje otázce míšení různých kulturních tradic v Anglii v průběhu šedesátých let. Nejprve sledujeme dva mladé páry, kde muži jsou kamarádi z války, jeden z nich Angličan, druhý Ind. Obě dvojice se postupně vypořádávají s životem po svém a postupně oko kamery přechází na jejich děti, jež se rovněž musí vyrovnávat se světem, ve kterém žijí, a nechce se jim vydávat se cestičkou vyšlapanou rodiči. (Morien)

(více)

Recenze (2)

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Putovala jsem po starých filmech Jamese McAvoye a skončila u tohoto...Teda po prvních 2 dílech jsem nečekala, že se u toho tak nasměju, ale McAvoy je děsně k popukání :D a odlehčil dost atmosféru samotného seriálu, který je spíše vážnější, ale ne špatný a má skvěle vykreslenou atmosféru hlavně díky dobře volené hudbě, sice má seriál do nějaké extra kvality ještě daleko, ale pro pobavení jistě postačí... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Smithová je nesfilmovateľná v tom význame, že väčšina jej humoru vychádza z výstižných komentárov (a v tom, čo robí je skvelá). Zároveň sú ale všetky jej knihy ťažko filmové, pre britskú tv ako stvorené.  A Biele zuby sú z nich najviac karikaturistické, niekomu by až mohli prísť plné nesympatických postáv. No a tv adaptácia sa to rozhodla využiť. Vyznením sa drží ducha predlohy, casting je úplne presný, akurát je to viac punkové (hlavne štylizovanie Moslimského bratstva do podoby jak keby Men in Black sekty  + dosť robí hudba).  Za mňa 70%, ale sfilmovanie About Beauty by som si pozrel radšej. Ps: Hodnotenie na ČSFD si nevšímajte, tí ľudia to beztak nevideli (IMDB 7,2). ()

Reklama

Reklama