Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I když si novomanželé dali předsevzetí, že se nikdy nebudou hádat, záhy je vše jinak, rozezlená choř dokonce prchne k mamince. Před veřejností se za ni vydává ochotná sestřenice. Do takto zadělaných zmatků ještě zasáhne vojenské cvičení. Zábava je to hodně prostoduchá a hlavně veskrze neumělá. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Betty Kysilková měla na to stát se českou Marplovou! Aneb Špelina, Blažková (podle níž už bylo zfilmováno Manželství na úvěr) a osvědčené tváře konverzačních filmů pozdní první republiky plus vojenské cvičení. Není jinak možná, než aby to byla detektivka. Člověk si požne i z kastlíku ty planety, i když je zase netahá papoušek, pak ještě sem tam skvostný detail na výrazně líčené hereččino líčko a syrové záběry dokumentárního rázu. Ale nejvíc mám lejtka spálený skrze Máňu Hankovou. "Tak já teď zhasnu, dušinko." ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Rozvod na zkoušku, literární velekýč z pera Marie Blažkové, padl filmařům do oka z nejrůznějších důvodů – nenásilným, ryze komediálním způsobem propagoval čs. armádu (a její důstojníky) a především svým obsahem naznačoval, že ani v tomto případě nebude vděčné publikum ochuzeno o pravidelnou dávku nevkusu a bezbřehého optimismu. Což o to, švanda je to náramná, zejména v okamžiku, kdy se na scéně objeví záletná tetinka v podání Zdenky Baldové, ovšem v roce 1937, tedy v období zvýšených politických i nepolitických ataků ze strany fašizujících henleinovců, toho k smíchu bylo podstatně méně. Inu, v kině lze zapomenout na vše. I na osud zk(r)oušené republiky. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bylo to hodně slabé. Bedřich Veverka se do milovnické role zásadně nehodil.Truda byla k nepoznání, Baldova jakbysmet. Jára Pospíšil byl skvělý operetní zpěvák, ale jako herec nula.Vlastně není koho pochválit a už vůbec ne scénáristu, děj filmu byl průhledný od začátku do konce a ani záměna manželky se sestřenicí nebyla vůbec nápaditá... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Manželské šarvátky spojené se záměnou jedním z aktérů je velice častým tématem prvorepublikových filmů. Nebýt ověřených tahounů tehdejší zábavy (Zdeňka Baldová, Theodor Pištěk, Betty Kysilková) vznikl by snadno zapomenutelný snímek. Právě díky obsazení se s odstupem času stává zajímavým. Je tu Máňa Hanková, která si zahrála jen v několika filmech a dostává celkem velký prostor. Zita Kabátova má zajímavou roli, je v ní příjemná. Oba dragouni se postarali, aby mělo na čem zálibně spočinou i ženské oko. Humor je skromný, ale najde se. Snímek je tak příjemným zpestřením, byť je kostrou průměrný scénář. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasická situační komedie tehdejších let se záměnou manželky a z toho vyplývajících potíží. Pištěk a Baldová tvoří humorný páreček, do toho dva důstonjíci od dragounů, služebnictvo a Marvan, jistota českého herectví. Přes několik světlejších momentů jde přece jen a pouze o obrazové záběry bez většího děje, vcelku ovšem vkusné a místy i vtipné. Slušný průměr. 60% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je použito 300 metrů dokumentárního materiálu z vojenských manévrů československé armády a jízdy. (lausik)

Reklama

Reklama