Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o rozhodně nejslabší počin Stevena Spielberga. Jde o to, že už i příběh samotný je prázdná romatnická blbost. A když k tomu přidá Spielberg trochu té své, jinde fungující, podbízivosti, výsledkem je tak přeslazený romatnický film, až z toho hrozí cukrový šok. Zároveň však film ukazuje, v čem je Spielberg nejlepší. Efektní záběry lesního požáru a záchraná akce, napoívdají, jakých žánrů by se měl Spielberg držet. Ale takové scény, kdy například Holly Hunter "připravuje" večeři, kterými se nám snaží brutálně vnutit sympatie k hrdinům tohotot filmu, by si měl pro příště odpustit. Filmu se nijak nedaří aktivovat mojí emotivní strunu, chybí mu potřebná romanitcká chemie a tak se i špatně věří herckým výkonům jinde dobrých herců. Takhle tedy ne Steve. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se to sakra líbilo a nebylo to jen kvůli letadlům. (No i když ta Catalina, C-119 Boxcar a hlavně ty A26 Invadery byly prostě skvostný!). Pochopitelně nešlo o B-26 (tedy Maraudery) jak se ve filmu mylně mluví... Piloti by sakra měli vědět na čem jim naskakují letové hodiny, nebo ne? :-). Film mně zaujal i tou romantikou. Někoho to mohlo až přesladit, ale ruku na srdce - kdo nezáviděl?! Já teda ano. Dreyfuss jakýsi klon Newmana, Costnera a Travolty (dle vizáže) mi do filmu dokonale sednul. A samozřejmě i Holly Hunter a Goodman, kterého mám moc rád už dlouho. Sice to tak trochu čpělo osmdesátkama, praštěnou módou té doby atd... ale obsah byl silnější. Mám rád tyhle filmy s životem po smrti, s anděli, posledním úkolem atd... Město andělů, Jak přicházejí sny... Vždy mně to velmi zajímalo. Třeba něco takového je! Třeba to, že zde zemřeme není konec a teď nemyslím křesťanské nebe. Třeba člověk dostane šanci ještě neco dokončit, rozloučit se, omluvit se... Docela by to bylo fajn. Al byl učiněnej klaďas takže chápu, že tam nahoře měl velká privilegia a měli s ním dost trpělivosti. Letecké scény byly ve filmu natočeny velice zručně a zejména všechny ty průlety nad hořícími lesy stály fakt za to. Musel jsem obdivovat ty hasiče tam dole co se k kompletní výstroji s vercajkem rvali o každý hořící strom což se děje ve skutečnosti velmi často! Tenhle film by si rozhodně zasloužil modernější zpracování, protože scénář je nádherný a dostalo mně to. A že to točil pan S jsem si všiml až ze závěrečných titulků ! :-) . Tímto končím a jdu si pustit The Platters : ,,They asked me how I knew - My true love was true, I of course replied...'' Jo a dávám za 4 přesné průlety nad požářištěm. V A26 pochopitelně! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že potenciál na veľmi dobrý film tu určite bol. Po prvé by bolo potrebné vyhodiť prvú tri-štvrť hodniku, ktorá je len čistá vata, až potom sa začína skutočný film. Ďalej - neviem, ale ja som mal stále pocit, že sa pozerám na film, ktorý sa odohráva v nekonfliktných 50. rokoch. Myslím si, že ak by sa príbeh presunul do toho obdobia, bolo by to super a malo by to skvelú atmosféru. Ešte by som tam pridal viac gagov. Hlavne od okamihu, keď sa hlavná postava vydá za "učňom" je film skvelou komédiou. Je tam niekoľko skutočne skvelých gagov (cigareta, prvé hasenie), ale potom to neviem prečo ustane. Herci sú vynikajúci, hlavne Dreyfuss a Goodman sú nezabudnuteľný. No a skvelá Audrey Hepburn! Škoda, mohlo to byť lepšie. U Stevena sklamanie :( ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem Stevenův režijní rukopis vůbec nepoznal. Průměr na celé čáře. Alespoň že dialogy jsou správně pozitivní, vtipné a chytlavé, stejně jako stylové charaktery postav. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou, myslím, docela objektivní. Ten film neurazí, ale zbyde po něm prázdný pocit, že tohle přece nemohl natočit velký Steve. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Pomalejší, ale přesto velmi zajímavý, mírně slzoproudý film. Sice nepatří k tomu nejlepšímu, co Spielberg natočil, ale co se mě týče ani k tomu nejhoršímu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborné drama od Spielberga s naprosto dokonalou hudbou Johna Williamse a nádhernou Spielbergovou vyizualizací. Nemám filmu moc co vytknout. Jistě není to S. S. nejlepší dílo, ale rozhodně dokáže diváka přikovat k židly a pak se na film kouká až do konce. Herci byly též výborný, Dreyfuss nádherně stvárnil ducha, a jeho scény byly na pomezí dramatu a grotesky. Výborný herecký výkon. To samé Holly Hunter či John Goodman. A nesmím opomenout Audrey Hepburn v roli "Dámy v bílém". Always není rozhodně pro každého, ale Spielberg dokázal z obyčejného námětu, udělat něco víc než jen obyčejný film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Trochu krkolomná zápletka se sentimentálníma chvilkami. Celkově je to trochu cynické. Shlédl jsem dnes na TV Nova Cinema v koronavirové pandemii. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Navždy by mohlo byť takým predskokanom nasledujúceho Ducha” ? Kľudne. Vlastne, prečo aj nie, keď sú obaja s takou úctou spracovaní. Síce svojou témou sú si trochu rozdielni, ale v podstate pojednávajú totálne o tom istom. V centre diania je tentokrát americký hasič Pete Sandich, ktorý hasí predovšetkým prírodné požiare, a to najmä z vtáčej perspektívy, kedy sa zvyčajne vrhá do extrémne nebezpečných situácií, kde mu hrozí vážna zrážka so štipľavým ohňom. Sympatickej Dorinde Durstonovej, t. j. jeho atraktívnej priateľke, pohybujúcej sa v rovnakej brandži, ale bezpečne zo zeme, v riadiacom stredisku, prekáža, vadí jej skrátka to, že sa ľahko môže stať tragická nehoda, kedy vlezie priamo do náruče hroziacej sa smrti. Bohužiaľ, Pete zahynie počas výkonu svojho zamestnania, kedy sa jej zrúti doslova celý svet. Našťastie ešte stále zostáva medzi živými, ktorí ho už akosi prestali absolútne vnímať, no i napriek tomu koná mnoho užitočných skutkov, keď do deja vstupuje ďalšia, dôležitá postava, ktorej je Pete neustále v „pätách” . Najprv sa ho ujíma anjel s tvárou Audrey Hepburn, aby odvtedy išlo všetko, ako po masle. _ ALWAYS je de-facto zúplna posledným filmom Štefana Spielberga, ktorý som doteraz nikdy nevidel, čiže tým pádom mám naprosto skompletizovanú celú jeho režisérsku tvorbu, ktorej našťastie ani teraz nechýbala dostatočná atraktivita spojená so zaujímavými hereckými výkonmi Dicka Dreyfussa (3. spolupráca s Pištom) a Holly Hunter. Určite ma taktiež zaujali mladí John Goodman a Ben Johnson. Pozoruhodnými sa mi javili aj vizuálne efekty, ktoré iba podtrhovali tieto strhujúce sekvencie, zamerané na filmovú akciu, a la Hrdinovia ohňa. PS: Ghost z roku 1990 sa stal kasovým trhákom, bohužiaľ, Navždy sa to nepodarilo, no nezúfam, skôr dúfam, že osloví ešte veľa divákov, ktorí mu dajú šancu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem chtěl vidět Navždy primárně proto, že v něm hraje Audrey Hepburn, která se však ve výsledku ve filmu moc neohřála. Škoda! Příběhově nejde o nic nového, hlavní charaktery mi přišly jistým způsobem otravné, avšak herci ve vedlejších rolích tyto nedostatky nahrazovali - John Goodman a již zmíněná Audrey. Docela mě zarazil fakt, že režisérem filmu byl Steven Spielberg, od něhož bych očekával něco lepšího. Ve výsledku jde totiž o veskrz průměrný film, který mohl být natočen lépe - najde se tam pár emotivně silných scén a pěkných nápadů, ale velká část je zahalena v šedi všednosti. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nečekala bych něco tak kýčovitého od toho, kdo má na svědomí pár nejzábavnějších filmů historie. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doplňování těch méně známých Spielbergů je velká cesta do neznáma. Kdo by to byl řekl, že jde natočit mix Hawksovy klasiky Jen andělé mají křídla s tehdy ještě těsně neexistujícím Duchem. Navždy je tak opravdu zvláštní směsí dobrodružně akčního příběhu s parádně nasnímanými sekvencemi leteckých momentů s podivně nasládlým romantickým fantasy. A do toho všeho je to chvílemi i sranda. Odděleně samo od sebe to vše funguje a po technické stránce je to výborné. Horší je to z celkového pohledu, kdy je celkem těžké přistoupit na celý ten mix a vnímat ho kompaktně. Výsledkem tak je spíš průměrný zážitek z nadprůměrného filmu. 5/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spielberg si vyhrál se záběry na letadla a na požáry, evidentně chtěl složit poctu leteckým hasičům. Leč, nedokázal to celé ukočírovat. Z kamarádské pošťuchovací atmosféry mu to celé brzy sklouzne do sentimentu, který je postupem filmu stále hutnější a trapnější. Ten závěr byl jak cvičení z prvního ročníku filmové školy na téma: Jak to nedělat. Škoda, některé scény sem tam měly esprit, ale celek šel do kopru. Měla jsem pocit, že možná měl ten film vzniknout tak o 50 let dřív, pak by byl možná i ten sentiment uvěřitelnější. SHRNUTÍ: Nezvládnutý pokus o mix romantiky, sentimentu a heroismu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn- jediný důvod, proč jsem věnoval dvě hodiny svého života tomuto filmu. Ale nakonec nelituju ani jedné minuty, protože se jedná o velmi příjemný a navzdory dramatickému příběhu pohodový snímek s krásnou hudbou Johna Williamse a takovou tou "naivní" režií Stevena Spielberga. Co se týče ostatních hereckých postav, tak zaujal najmě John Goodman, ale o moc pozadu nezůstává ani Richard Dreyfuss s krásnou Holly Hunter. Jen té Audrey, v její svým způsobem nejkrásnější roli v kariéře (protože ona toho anděla nehrála, ona jím byla, resp. pořád je), tam bylo prostě málo... :-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Spielbergův "odpočinkový" film se sympatickým hereckým obsazením (Richard Dreyfuss mě velmi mile překvapil), netypickým dějem a hlubším smyslem. Nemějte však pocit, že by to byl méně hodnotný film. Možná právě naopak, protože tady nejde o efekty, hudbu, skvělé herce ani kameru. Tady jde hlavně o poselství, které se snaží film ozřejmit. A myslím, že téměř každý bude mít jasno, o čem mluvím. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Yackey (alias John Goodman ) má na začátku filmu úžasnou košili, to jen tak pro upozornění. "Baletní křeč" o kterou se snažil při tanci z Dorindou Durstonovou (alias Holly Hunter ) je parádní, to jen tak pro zasmání. Dorinda je však souzena Peterovi Sandichovi ( alias Richard Dreyfuss ) a nic není tak, jak má být, to jen tak pro pořádek. Steven Spielberg nám naordinuje příběh o lásce muže a ženy, nechá nás v něm trochu osmahnout, pak nám připraví šok a následuje vstup do vyšších sfér, kdy se z příběhu stává romantická fantasie, to je prostě fakt. CITÁT : A teď zaměř tu poslední vlaječku, co vypadá jako deštník, promiň Hap ( alias Audrey Hepburn ), ale to si nemohu nechat ujít...... Pěkně nám tu režisér hraje na city, film je plný srandy, smutku i naděje. V 99 minutě zazní hudba, kterou Spielberg použil ve filmu Blízká setkání třetího druhu a ve sto osmé minutě je vidět jakási náhraška zpětného zrcátka, záběr, který Spielberg používá skoro v každém filmu od dob natočení Duelu. Tento snímek ( Always ) je natočen podle románu A guy named Joe od Fredericka Hazlitta Brennana. Hudbu dělal John Williams a zazní zde třeba Nick of time v podání Bonniho Raitta nebo Give me your heart od Phila Marshalla. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss je v roli lehkomyslného pilota, tj. hazardéra a poté i ducha velmi dobrý, John Goodman jako nejlepší přítel ohromně sympatický, no a Holly Hunterová nejprve sršící energií a láskou, posléze smutkem a slzami lehce uvěřitelná, Audrey Hepburnová se tu jen mihne v malé roličce anděla v bílém a moc jí to sluší.. Škoda toho kostrbatého stylu vyprávění, nešetrného střihu a slabých dialogů, pár silných momentů a výteční herci ještě nedělají dobrý film nebo vlastně ano, jen dobrý ano.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Uvedený pol roka pred DUCHOM. Dôkaz, že prvý neznamená stále najlepší. Aj tak ale pôsobivý filmík s typickým Spielbergovským lookom. ()

Reklama

Reklama