Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $43,858,790Tržby Celosvetovo $74,134,790║ Ono to je veľmi dobrý námet a niektoré momentky majú silný nábeh ale ako celok to nedokáže až tak zamávať s divákom ako by malo, nie tam až taká kompatibilita, súhra a potrebná iskra, Spielberg akoby nemal síl z toho vykresať viac. /60%/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film mě navedli rodiče. Ti z něj byli úplně unešeni. No, já jejich nadšení zcela nesdílím, ale přiznávám, že něco má do sebe. Spielberg natočil spoustu skvělých filmů a je jasné, že všechna jeho díla nebudou vystavena ve filmové síni slávy. No a tohle tam tedy určitě vystaveno nebude. Ale přesto je to roztomilý, trochu smutný, trochu veselý snímek pro všechny, kdo mají rádi romantiku. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi z uletu Stevena Spielberga. Cely film se odehrava na vlne jakehosi slabeho vanku, ktery neni schopen film povznest do patricnych vysin. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Stevene, jseš nejlepší režisér, jakého znám. Tvé filmy jsou pro mě zárukou kvality, ale tohle? Jistě není každý film posvícení, i tvé "slabší" filmy mám rád (1941, Hook), ale tohle?! Ve stejném roce natočíš geniálního Indiana Jonese 3 a pak takovou nasládlou blbost. A kvůli tomu jsi donutil Audrey, aby ještě jednou po dlouhé době točila film? Tohle už mi, Steve, nedělej. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně překvapil.Kvůli negativním odezvám kritiky i diváků jsem měl pocit, že to za moc nestojí.A vida...A co z toho vypl¨ývá...nikdy nedejte na kritiky! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Miluju Spielberga, většinu herců z tohoto filmu, ale je to jedno z největších zklamání - film Mistra zábavy, který nudí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sentimentální nuda. První bych odpustil, druhé ne. Spielberg si hraje na Franka Capru, ale na to prostě není stavěný. Utápí se ve vyprázdněné přepálenosti velkých gest, ale emoce chybí. Asi jeho největší přehmat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Spielberg měl v 80. letech příšerný období, kdy točil různý fantasmagorie a stupidní pohádky pro děti. Tento film nijak nevybočuje z jeho tehdejší zoufalý tvorby. Je to taková kýčovitá romantická komedie, ve který Richard Dreyfuss v roli anděla strážnýho (nebo co to je) pořád mele pantem, ale nikdo ho nevidí a neslyší. Já jsem na film náhodou narazil v televizi, tak jsem se podíval hlavně kvůli Johnu Goodmanovi. Ten sice nezklamal, ale jeho role je poměrně malá. Richard Dreyfuss byl tradičně takovej nemastnej neslanej a Holly Hunter, kterou mám jinak docela rád, hrála tak nesympatickou krávu, že mi lezla od první do poslední minuty na nervy. Navíc měla hroznej 80's účes. Od toho holiče, kterej jí tohle vytvořil na hlavě, bych si nenechal ostříhat ani chlupy v podpaží. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Spielberg v módu Amazing Stories. Perfektní dobovka se zasněnou poetickou optikou, dokonalým Dreyfussem, který je srdcem filmu, a jedněmi z nejnapínavějších leteckých scén, co jsem viděl. A to se v nich ani nestřílí. Sentiment my ass, v tomhle filmu je víc virtuozity než v čemkoli z letošního roku. Stačí se podívat na narozeninovou scénu, záchranu Goodmana nebo finále. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Cukrkandl jak se patří se všemi svými pozitivy i negativy filmového média. Pořád ale raději upřimné a na nic si nehrající začínající devadesátky, nežli pozdější ultramoderní experimenty všeho druhu. Spilberg ubral tvůrčí rukopis, ale pořád je tam, minimálně v některých pasážích je to vidět. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss - (Pete Sandich) +++ Holly Hunter - (Dorinda Durston) +++ Brad Johnson - (Ted Baker) +++ John Goodman - (Al Yackey) +++ Audrey Hepburn - (Hap) +++ Roberts Blossom - (Dave) +++ Marg Helgenberger - (Rachel) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Steven se s tím nesere a kombinuje hned několik žánrů, (komedie, fantasy, drama), které překvapivě do sebe pěkně zapadají. Místy úžasné scény, (hašení jednoho letadla druhým), se prolínají s těmi nudnějšími. Těch naštěstí není mnoho. Co se mě týče, tak s tímto filmem nemám žádný problém a myslím, že pro ty, kteří mají rádi romantiku, tohle bude to pravé ořechové. P. S. Musím se kajícně přiznat, že Audrey Hepburn jsem vůbec nepoznal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příště už snad jen za stavu nejvyšší nouze. I na pustém ostrově bych váhal, zda házet kameny do vody, nebo si tuhle nejistou látku pustit. Mnohokrát jsem měl nutkání použít rychloběh. Viděl jsem tak před deseti lety a už tehdy jsem měl výhrady, a i nyní při oprašování starých kousků jsem nebyl sto se naladit na stejnou vlnu. Promiňte, pane Spielberg, i vy paní Hunter, dokonce i vy, pánové Dreyfuss a Goodman. Třetí hvězda se mi hledá nesmírně obtížně. Nakonec jí dát nemůžu!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cože? Spielbergův nejhorší film? Úlet? Ptákovina? Ale jděte! Takhle já si představuji ideální film pro všechny - je v něm romantika, humor, dobří i skvělí herci (ano, John Goodman), napínavé letecké scény natočené s takovým citem a přehledem, že nemohou být od nikoho jiného... Prostě nefalšovaný Spielberg, zábavný, vděčný a krásný. A podezírám autory Ducha, že něco málo okoukali (ačkoliv tenhle film je také remake). ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

To bylo romantické až ... až to ztrácelo logiku. Ale zřejmě se při sledování romantických filmů s mozkem nepočítá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku děs běs. Horko těžko tady hledám tu třetí hvězdu. a nenacházím. Film mě oslovil maximálně jednou písničkou. Mistr Spielberg si vybral oddechový čas anebo možná musel nějak vykompenzovat vynikajícího třetího Jonese. Přece jen nejde natočit dva skvělé filmy za rok a tak raději film Navždy, který chvílemi dost nudí a je průměrný až hanba. Dosud nejslabší kousek, který připravil o tento primát Hooka. ()

Reklama

Reklama