Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 2

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Recenze (100)

verbal 

všechny recenze uživatele

Gunexpired Milfshake. Kluci, rozhodně od toho držte ty své tolik týrané a ponižované plotnové a seksuální otrokyně, služky a antistresové fackovací panenky dál než sufraštětku od vibrátoru. Po tomhle by mohly zemancipovat, zvlčit a nedejsatan si začít i vyskakovat nebo dokonce mluvit bez povolení! Dost tragický pokus o feministického Matouše Vóna či Jendu Tampóna bez koulí a se svraštělým klitorisem, v němž čtyři až trapně a strojeně exponované kdysimilfky, dnes již řádně vyzobané kukuřice a občerstvení pro gerontofily, a jedna vytlemená pičinka dvě hodiny ve vybarvičkovaných retrokulisách dost uboze, přitrouble a na hranici nevkusu mlátí a střílejí zkurvené šovinistické chlapy. Divím se, že toho Papučáda po jeho předchozích pičinech ještě někdo vůbec pustil do studia. Ale rozhodně to defloruje frontální laloky všech těch vkusných müslitelů snad i účinněji a méně bolestivě než lobotomie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Navot Papushado není Najšuller, Stahelski, Evans ani Leitch a jde to znát.Na Gunpowder Milkshake jsem se po prvních trailerech těšil dost a nečekal jsem, že to bude ve výsledku tak rutinní a sterilní.Dějově je to velmi jednoduché a kdo má potřebu řešit příběh v akčních filmech, tak si může hvězdu klidně ubrat, já nad tím zlomil hůl už 10 let zpátky, takže se zaměřuji spíše na jiné věci, ale ani ty mě nedokázaly úplně uspokojit.Vizuál je solidní, hudba je fajn, maličká Chloe Coleman po My Spy je opět parádní a potěší i slušné Rko, ale velkým zklamáním je pro mne Karen Gillan, která jednak neumí moc hrát a roli nájemné assassinky jsem jí teda vůbec nevěřil, v akčních scénách je dřevěná, pomalá a kvůli tomu veškerá akce u mne postrádá razanci, drajv, šťávu i náboj, přitom akčních scén je poměrně dost a natočeny jsou přehledně, ale necítil jsem tam fyzično ani zápal a to je docela problém, alespoň ten Slowmo fight v kuchyňi si zaslouží i opětovné zhlédnutí.Kdo rád akční filmy, tak zhlédnutím vyloženě neprohloupí, zábavné i akční je to dost, akorát je to docela naivní a né příliš satisfakční jak jiné akční pecky i z ranku Female hrdinek ( Atomic Blonde).• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to není marné, tam řemeslo i nějaké ty fajn nápady jsou. I když to, že první akční scéna přijde až po půlhodině, je krajně nemilé. Byla tu i snaha o sexy vizuál a obsazení je super. Leč Gillan, kvůli níž jsem se na to koukal, mě tím svým permanentně retardovaným výrazem rychle otrávila, stejně jako nezáživný děj, nudné dialogy a nezajímavé až iritující postavy knihovnic. Škoda, trajler působil tak sympaticky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase jednou se totálně míjím v názorech. Neříkám, že je Gunpowder Milkshake nějaká velká pecka, kterou by měl každý vidět, to rozhodně ne. Ovšem v rámci žánru to na mě působilo jako fajn výplňovka na večer a nenudil jsem se ani minutu. Na druhou stranu nemám zas tak úplně co chválit, je to prostě takový ten splachovací film, kde Karen Gillan a spol prolijí hodně krve, ale znovu už si jej pustit chtít nebudete. Za mě klasická sedmička, který ničím nenadchne a neurazí, ale nemám moc důvodů proč kvůli oné nevýstřednosti více ponižovat hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně rychle se to začalo zajídat, což zamrzí. Navíc se to například s Atomic Blonde nebo Johnem Wickem nemůže vůbec srovnávat. I třeba Ava s Jessicou Chastain byla příběhovým brakem, ovšem s několika velmi slušnými akčními scénami. To tenhle americko-francouzský tým nabídnout nemůže. Stejně jako zajímavé postavy nebo snad herecké obsazení. Ani to výsledek nezachrání. Karen Gillan je sice sympatická, ale nemůže se opřít ani o scénář, ani o nějakou nápaditou akční choreografii. A parťačky jí kryjí záda jen občas. Celkově to chce být hrozně barevné a stylové, ale nakonec je to bez energie, tempo drhne, akce je po počátečním vizuálním „opojení“ sterilní. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tvůrci někdy svému filmu věří až tak moc, že ještě před premiérou oznámí plány na druhý film. To je též případ snímku Gunpowder Milkshake AKA Výbušnej koktejl. Izraelský režisér a scenárista Navot Papaushado se mohl opřít ve své akční novince o poměrné nabité obsazení: Karen Gillan, Lena Headey, Gina Carano, Michelle Yeoh, Angela Bassett či Paul Giamatti. Společně se scenáristou Ehudem Lavskim poté vytvořil akční film, který dost možná bude spoustu lidí přirovnávat ke snímkům Edgara Wrighta a samotná akce bude nejspíš označovaná jako pokus o dalšího Johna Wicka. Stojí ovšem Výbušnej koktejl za to?   Vlastně dost dlouho se čeká na pořádný rozjezd. Papushado není pro akční žánr takovým zjevením jako s Johnem Wickem Chad Stahelski a David Leitch či s Hardcore Henry Ilja Najšuller. Ve finiši vlastně Výbušnej koktejl působí dost rutinně a nová akční klasika rozhodně nevznikla. Přesto to těch světlých momentů má vlastně dost.   Výbušnej koktejl má především štěstí ve velmi solidním obsazení jednotlivých rolí. Gillan, Headey, Giamatti či trio zabijáckých knihovnic Gurino/Bassett/Yeoh jsou všichni velmi dobří a těžko si představit, že by ten film šel obsadit líp. Především duo Gillan/Headey je skutečně výtečné a především jejich vzájemná chemie v rolích odloučené matky a dcery.   Scénář je spíše směsici různých typů klišé, přesto to ovšem alespoň po celou dobu slušně šlape. Ta akce má pár velmi světlých momentů a to i přesto, že se do paměti člověku skutečně nevryje. Je jen škoda, že různé pokusy o kamerové hrátky ve finále stejně nezabijí pachuť tak trošku rutinně natočené podívané, kdy by o poznání zajímavější (a s akcí osvědčenější) tvůrce z látky vymlátil o poznání víc.   Když probíhá akce, šlape to neskutečně dobře. Trošku obtížnější je to s momenty, kdy se na akci tak úplně nehraje a to především s tak trochu polomrtvými dialogy. Ve finále tomu přeci jen chybí dost nápadů a tvůrci vynalézavosti, přesto je to v mnoha momentech kreativně brutální a především to má i pár skutečně velmi vtipných momentů.   Ten film časem začne tak trochu zrát a být lepší, především v samotném finále. Jen zamrzí, že právě k finále trvala dlouhá cesta, kdy byl film pořád tak trochu ve slepé uličce. Při pochodu se navíc očividně snaží někdo skutečně přijít s pravidly světa, který chce někdo využít na několik filmů, těžko ovšem říct, zda vlastně Výbušnej koktejl představil tak dostatečně zajímavý svět, aby se pokračovalo nadále.   Druhá polovina tahá Výbušnej koktejl tak trochu nahoru, v první polovině je to o poznání slabší. Jenomže pořád to má velmi dobré obsazení, pár světlých akčních momentů, sem tam přeci jen nějaký zajímavý nápad (i když jich je pořád po čertech málo) a především to skutečně funguje jako slušný akční výplach, kdy se jen vyplatí od toho nečekat žádné zázraky. Furt si nejsem úplně jistý tím, že je tu zaděláno na solidní akční franšízu, snad to ovšem i příště bude fungovat alespoň jako slušná jednohubka..... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už trailer mi připomínal Shoot 'Em Up s Clivem Owenem a jeho mrkví, a celek tomu nakonec víceméně dostál - "Výbušnej koktejl" je při správném naladění dost zábavná parodie na akční filmy (nejen) posledních let, s hodně brutálními bitkami a solidním bodycountem (což už je tedy teď už docela standard). Není to na výbuchy smíchu a slzy v očích, ale potutelně jsem se uchechtával celou dobu, takže jim to vyšlo docela hezky. Velmi mě bavila kamera, nejen pro povedenou estetiku kterou film oplývá, ale hlavně pro vizuální odkazy na hromady kultovních akčních filmů, Kill Billem počínaje, Butch Cassidy a Sundance Kidem konče. S Johnem Wickem to má společného každopádně právě tolik co Žhavé výstřely s Rambem. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Tak mě vůbec VÝBUŠNEJ KOKTEJL nepřišel tak strašný a uhozený jak jsem očekával. Trailer mě vůbec nebral, ale realita dopadla o něco lépe, zejména akční sekvence. U akčních scén je trochu problém, že nepůsobí moc úderně a drsně, i když tu máme krvavé Rko. Ale na to jsem si časem zvykl. Vzdáleně to připomíná Johna Wicka a podobné přeakčnělé filmy. Hlavní hrdinka není nejhorší, má takový nekompromisní, až možná trochu tupý výraz, ale větší problém jsem s ní neměl. Ostatní známé herečky už mě vůbec nebavily. Akční sekvence mě bavily asi tak do poloviny, ta finální byla dlouhá a už moc digitálně upravená zpomalovačkami … Navíc finále trvalo dlouho i co se týče nějakých těch dialogových scén. Celkově ale nemůžu najít výrazné chyby, jako jednohubka to nebylo špatné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Netflix si prostě natočil svůj ženský koktejl z Johna Wicka. Režisér chtěl až příliš bourat sály akcí, kdy subtilní holčina namlátí statným chlápkům, načež film celým pojetím spíše připomíná lehce ztřeštěnou akční parodii, klidně i na zmíněného Wicka, protkanou kvalitní hudební výplní, co zapůsobí v rámci doprovodu v akčních sekvencích. Nebudeme-li film brát příliš vážně, nemusí se ani dlouze řešit Karen Gillan v ústřední roli nájemné vražedkyně. Do své role příliš hereckého umu nevložila, zažila už vzhledově hezčí časy, no, chtěla změnu v hereckém rejstříku, tak ji má. Docela vtipně a originálně působily "knihovnice", tedy vycvičené ženy pro zabíjení, které pěstování literatury mají jen jako kamufláž. Při trendu obsazovat sexy krasotinky je účast okoralých hereček -Angela Basett, Michelle Yeoh a Carla Gugino- v pokročilém věku nebývalý tah. A svoji akční kůrku vypečeného chlebíčku odvedla šik Lena Headey. Mužským hlavním protivníkem je stále vitální Paul Giamatti, který se sice nepere, ovšem křivák to je dokonalý. Dost zábavné bylo, jak se Navot Papushado snažil vyrovnat se králům akce, jakými jsou Chad Stahelski a David Leitch, a jak je v jeho interpretaci akce mnohdy kvalitativně různorodá. Nedomrlá, místy slušně koncipovaná, vždy se ale čekalo něco extra, což se dostavilo jen vzácně. Likvidace gangu v bistru je top. Zabiják v sukních částečně vzešel z francouzské tvůrčí dílny. Neunavuje nějakým speciálním výcvikem hlavní hrdinky, disponuje obehranou zápletkou, kdy se osiřelému děvčátku musí dostat ochrany, akce je pěkná porce a nebude-li režisér příliš příště vzhlížet k nedostižným vzorům, může platit za tvůrce, který to umí akčně rozbalit. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja už tomu nebudem furt dávať nadpriemerné hodnotenia, za obľúbenú herečku a soundtrack plný náladoviek, keď to generuje príbeh recyklovanejší než merchová videohra. Už sa to ani netvári, že majú postavy  vývoj, nevytvára to zápornú postavu, emócie už nechcú nikoho dojať.  Bavíš sa,smeješ sa, pozeráš na Karen, počúvaš Joplinku. Len už by sa  radšej mohla vrátiť tá doba, keď sa filmy aspoň snažili mať hĺbku a na premiéry sme museli chodiť do kina. Bolo to pred dvomi rokmi. Ps: A aj keď zato môžu Covid a Netflix, tomuto žánru to v skutočnosti spravil Luc Besson. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Akční blbina se silným nádechem Tarantina, ale není to pro každého a není to na každý večer. Spíš takové specifické odreagování, eventuálně pro vyznavače silného ženského zastoupení ve filmech. # příběh •• | humor • | hudba ••• | akce •••• | napětí • | pustil bych si znovu •• ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gunpowder Milkshake" bolo jedným z očakavaní na tento rok a môžem povedať, že som vo výsledku celkom s filmom v pohode. Bavilo ma to sledovať, malo to spád, akčné scénky boli celkom dobre spracované a herecké obsadenie si myslím, že malo tiež niečo do seba. Viacerí kritizujú Karen Gillan za jej výkon. A istým spôsobom majú pravdu, že nie je úplne najideálnejšou voľbou do tejto role. Napriek tomu, že jej nemôžem uprieť snahu. Mám pocit, že sa snaží ako najlepšie vie, aby Sam predala, no ide jej to celkom ťažko. Ale popravde som tohto roku už videl aj horšie výkony, takže nebudem veľmi tvrdý. Kto podľa mňa ale funguje skvele v role akčnej ženskej je Michelle Yeoh a Angela Basset. Tie si to teda užívajú na plnú šupu. Obzvlášť Yeoh. Tej som to veril absolútne najviac zo všetkých. Zvláštna je tu aj prítomnosť Carly Gugino. Ja osobne obdivujem Carlu Gugino a je podľa mňa jednou z najtalentovanejších a najkrajších žien, ktoré sa objavujú na obrazovke. No neviem ako reálne vnímať jej postavu v tomto filme. Má svoju milú stránku, no súčasne má svoju drsnú stránku. A film sa to snaží nejako skombinovať. Vo výsledku ma bavila, no pôsobila na mňa ako keby moja milá učiteeľka zo škôlky zrazu vytiahla samopal. Je to proste niečo, čo si nejako ťažko predstavujem. Čo sa týka príbehu, dokopy je veľmi prostý. Nebudem to tu nejako rozoberať, no viac-menej viete odhadnúť ako to dopadne a čo sa bude diať. Čo som ale veľmi rád je jedna vec. A tou je fakt, že tento film nespadol do tej istej pasce ako nedávno "Charlie´s Angels". Tomu filmu totiž jeho feministická stránka absolútne podkopla nohy a vo výsledku vyšiel ako jedno nechutné filmové dielo. Tu síce je vidieť, že scenár sa opakuje, no nevyznieva to tak mizandricky. A miestami som sa aj celkom slušne zasmial. Ako som už povedal, akčné scénky sú celkom schopné, film vyzerá dobre, hudba v ňom je dobrá a vie si aj držať atmosféru. Ja som si ho osobne užil. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak třetí ze čtveřice a popravdě, zatím se mi tenhle film líbil nejvíc, asi to budetím že je to takové mezi, trochu komedie, dost akce, nějaké to drama a nějaké to poselství o vykoupení. Co mně ale nejvíc na filmu zamrzelo, že Ralph Ineson zde nedostal tolik prostoru, kolik by si zasloužil. protože i v tom málu, předvedl opravdu špičkový výkon. Ale vše ostatní šlape, jako Švýcarské hodinky, výběr písniček, originální akce, lokace a atmosféra. Akci zde musím hodně vychválit, protože takhle nápaditou akci, už sem dlouho neviděl, ta kamera, to kde se ta akce odehrává a jak je choreograficky zvládnuta je opravdu špica. Akce v nemocnici, je jedna z nejvíc kreativních a vtipných, za to řežba v knihovně, je zase napínavá a brutální. Co se týče příběhu, v tomhle směru to sice neni nic světového, ale u těhle filmů, nejde ani tak o příběh, ale o ty postavy a o to jak se poperou se situací, ve které se ocitli. A některých postav mi bylo líto a to i v řadách záporáků, protože pitomci.......pitomci byli naprosto užasní, takže díky nim, tenhle film má ode mně pětihvězdu. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi stává, že vídám víc a víc filmů, kde se sejdou totálně nesympatický brajdy. Například nový Čárlís Endžlss, Ghostfuckers.. atd atd.. Brajdy se samozřejmě tváří, co nejvíc drsně, ale přitom jsou duležitý asi jako hot tub strýmerky na twitchi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa v bojových scénach dajú vypočuť westernové popevky a hudobné podmazy pripomínajúce Divoký západ, normálne sa mi hneď v mysli vybavil Clint Eastwooda ako má cigáro v hube a so zúženým pohľadom hľadí na nepriateľa. Potom som ale precitol a žiadneho Clinta som tam nevidel. Len štyri ženské, ktoré mlátili chlapov ako handrových panákov, pričom charizmou minimálne Karen Gillan pripomínala viac menej tú handru, v podstate mala len jeden výraz akoby bola tesne pre mŕtvicou. Dosť drsné no. Našťastie skoro všetci muži vo filme zomreli, takže norma splnená. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V některých scénách originální a zábavná akční blbina, ale jako celek slabé a nudné. Promarněná příležitost na ulítlý akčňák plný ženskejch. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prazdne stylove cviceni a feminismus hnuti #Metoo. Nalesteny film, ale obsahu je malo. Vztah matka-dcera a takovy vybusny koktejl - pestni souboje, automobilove honicky. Vetsina akcnich scen uz se nekde objevila a lepe udelana. V obsazeni se objevily talentovane zeny jako treba Gillan ci Headey. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná akčná séria o Johnovi Wickovi inšpirovala ďalšieho tvorcu k ešte podpriemernejšej feministickej variácii na tému "asasinského" spolku, ktorý združuje nájomných vrahov a tentokrát predovšetkým vrahyne. Pomerne kvalitné obsadenie zúfalo sterilne putuje umelo štylizovaným prostredím, v ktorom nefunguje akcia, štýl ani strojené "wannabe" vtipné dialógy. KickAss-ovská poetika navyše v závere dostane na frak zúfalým "slow-motion" zúčtovaním v bistre. Za dve nesmierne nudné "knižné výpožičky". (24.7.2021) ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mám Karen Gillan stále zafixovanou jako tu nejistou superhrdnku z nového Jumanji, ale mně přijde, že do pózy drsňačky je prostě miscast. Přestože ji mám jako herečku rád. Vůbec filmu nepomáhá scénář, který se snaží z hrdinek udělat hardcore drsňáky, ale ve výsledku to (zejména u postavy hrané Angelou Bassett je to uplně přes čáru) vychází spíš směšně. Ve scénaři pak fungují více méně jen postavy Carly Gugino a Michelle Yeoh. Příběh jako takový mě přijde plochý, antiklimaktický a je vlastně posté to samé, jako třeba takový mix Odplaty a Zúčtování, které jsou ale mnohem lepší. Líbí se mi ale ten neonový manga vizuál a poměrně slušná hudba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jak moc do toho Papushadovi kecali producenti, protože pokud vezmu v potaz jeho předchozí psycho-thrillerovou legraci Big Bad Wolves, tak tohle mi k němu moc nesedí. Nicméně zase nemůžu říct, že by to bylo špatné. Tedy pokud jde o akci. Je tu několik výborných erkových rvaček, každá jiná a každá zábavná. Mě se asi nejvíc líbila ta s vysmátými zabijáky. Problémem je mezihra, která se dost často omezuje na uzoufání trapné a klišovité řešení pošramocených vztahů matky s dcerou. Ani trojice knihovnic nemá moc co říct, pokud dámy zrovna nemačkají spoušť nebo se neohánějí kladivem. Herecky to vyšlo tak napůl. Karen Gillen to tady moc nesedlo a to i přesto, že tu po ní nikdo nežádal nějaký procítěný výkon. Nopak Lena pořád umí, ačkoliv přiznávám, že to je možná dáno i tím, že mám pro ní slabost a Chloe Coleman je další z řady talentovaných dětských hereček, která by mohla mít budoucnost. Zbytek, byť se jedná o provařené tváře, nestojí za řeč. Především kvůli akci přivřu oči a vytáhnu to nad průměr, ale případnou dvojku by chtělo pořešit lépe. Zejména co do dialogů. 60% ()

Reklama

Reklama