Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 1

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

carly 

všechny recenze uživatele

Chlapci, tento film nebol pre vás. Aj keď bol tak trochu o vás. Pozerala som ho hlavne kvoli obsadeniu a nemala som moc tusenia, do coho idem. Chvilu trvalo, kym sa film rozbehol, ale ked sa dostal do rytmu, tak to bol pure delight. Obsadenie bolo skvele, hlavne zenske postavy. Az na Paula boli muzske postavy koniec koncov len statistami, co tiez bola celkom prijemna zmena. Strasne sa mi pacili kulisy a hudba. Jedno aj druhe bolo sucasne, ale dva kroky dolava a ja som sa nevedela vynadivat. Specialne kniznica sa im neuveritelne vydarila. Kostymi boli tiez uzasne. Skvele boli aj bojove sceny. Neboli komplikovane, ale boli do bodky premyslene a aj nasilia a krvi bolo v kazdom momente tolko, kolko bolo treba. Pribeh nebol nijak komplikovany, ale boli v nom prijemne nuansy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lena Heady nikdy nevedela moc hrat, napokon bola/je sexy, no moc hereckeho talentu nepobrala, ludovo Lena Heady nie je Gloria Swanson, z  jo. A to sa na nej plne podpisuje. Taxi hovorim pocas projekcie, ze v klude svojho obyvaku kukala na Dzona Vyka a rozhodla sa ukecat par kamosiek a urobit si zensku verziu. Ale je to len  a len moja spekulacia. Oficialny text hovori coasi o  turbulentnom zivote, opustenie dcery a cosi o profesionalnom zabijani ludi - to ako u Heady. Nejak som jej to neveril, rovnako ako som neveril Endzeline v Salt ze 40 -50 kilova baba sunda stokilovych chlapov uplne v pohode. Rvacky nic moc, ani ta cholerografia osobnych subojov ma nebavila, Sak ved Heady, no - Heady nie je Gloria Swanson ani moja oblubena Ritka Hayworthova, ze jo. Kulisy sice farebne, no moc .... retro ?  5 % ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

John Wick, resp. Jane Wicková pre dvanásťročné instagramistky. Čakal som over-the-top prestrelenú akčárňu a dostal som trápny pokus o ženský akčňák a ďalší film od Netflixu kvôli ktorému zvažujem nadobro ukončiť predplatné. Gunpowder Milkshake je na akčný film až príliš málo akčný a keď už nejakú akciu má, tak je absolútne nemastná, neslaná a ani raz nijako nestrhne. Na thriller ponúka až príliš prepálený príbeh, pri ktorom nie je možné sympatizovať s ani jednou postavou, čo by za určitých okolností vôbec nevadilo, ale to by musel byť Papushado skúsenejší režisér a celú te "prepálenosť" akou sa film prezentuje dôveryhodne predať, nepredal. Ono by to asi aj chcelo byť cool ako Kick-Ass, štýlové ako Atomic Blonde, a akčné ako Charlies Angles (tí s Cameron Diaz, Lucy Liu a Drew Barrymore, nie ten otrasný film z 2019), ale za všetkými menovanými filmami Milkshake zaostáva míľovými krokmi. Navyše z Karen Gillan bez masky Nebuly vážne žiadna akčná hrdinka nebude, takže dopozerať tie tradične netflixovsky prepálené dve hodiny stopáže je po cca pol hodine utrpenie nakoľko tempo viazne a dejovo sa to celý čas točí v kruhu. Občas síce poteší slušné gore, ale to má v dnešnej dobe každý druhý film na streame. Výsledkom tak veľká trápna bieda a Netflix by už vážne mal najať producenta po štýle Hollywoodu, ktorý bude na produkciu ich filmov aspoň trochu dozerať. Nechávať voľnú ruku režisérom nech si točia čo chcú sa im už asi sto krát vypomstilo. CELKOVO: 3/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tvůrci někdy svému filmu věří až tak moc, že ještě před premiérou oznámí plány na druhý film. To je též případ snímku Gunpowder Milkshake AKA Výbušnej koktejl. Izraelský režisér a scenárista Navot Papaushado se mohl opřít ve své akční novince o poměrné nabité obsazení: Karen Gillan, Lena Headey, Gina Carano, Michelle Yeoh, Angela Bassett či Paul Giamatti. Společně se scenáristou Ehudem Lavskim poté vytvořil akční film, který dost možná bude spoustu lidí přirovnávat ke snímkům Edgara Wrighta a samotná akce bude nejspíš označovaná jako pokus o dalšího Johna Wicka. Stojí ovšem Výbušnej koktejl za to?   Vlastně dost dlouho se čeká na pořádný rozjezd. Papushado není pro akční žánr takovým zjevením jako s Johnem Wickem Chad Stahelski a David Leitch či s Hardcore Henry Ilja Najšuller. Ve finiši vlastně Výbušnej koktejl působí dost rutinně a nová akční klasika rozhodně nevznikla. Přesto to těch světlých momentů má vlastně dost.   Výbušnej koktejl má především štěstí ve velmi solidním obsazení jednotlivých rolí. Gillan, Headey, Giamatti či trio zabijáckých knihovnic Gurino/Bassett/Yeoh jsou všichni velmi dobří a těžko si představit, že by ten film šel obsadit líp. Především duo Gillan/Headey je skutečně výtečné a především jejich vzájemná chemie v rolích odloučené matky a dcery.   Scénář je spíše směsici různých typů klišé, přesto to ovšem alespoň po celou dobu slušně šlape. Ta akce má pár velmi světlých momentů a to i přesto, že se do paměti člověku skutečně nevryje. Je jen škoda, že různé pokusy o kamerové hrátky ve finále stejně nezabijí pachuť tak trošku rutinně natočené podívané, kdy by o poznání zajímavější (a s akcí osvědčenější) tvůrce z látky vymlátil o poznání víc.   Když probíhá akce, šlape to neskutečně dobře. Trošku obtížnější je to s momenty, kdy se na akci tak úplně nehraje a to především s tak trochu polomrtvými dialogy. Ve finále tomu přeci jen chybí dost nápadů a tvůrci vynalézavosti, přesto je to v mnoha momentech kreativně brutální a především to má i pár skutečně velmi vtipných momentů.   Ten film časem začne tak trochu zrát a být lepší, především v samotném finále. Jen zamrzí, že právě k finále trvala dlouhá cesta, kdy byl film pořád tak trochu ve slepé uličce. Při pochodu se navíc očividně snaží někdo skutečně přijít s pravidly světa, který chce někdo využít na několik filmů, těžko ovšem říct, zda vlastně Výbušnej koktejl představil tak dostatečně zajímavý svět, aby se pokračovalo nadále.   Druhá polovina tahá Výbušnej koktejl tak trochu nahoru, v první polovině je to o poznání slabší. Jenomže pořád to má velmi dobré obsazení, pár světlých akčních momentů, sem tam přeci jen nějaký zajímavý nápad (i když jich je pořád po čertech málo) a především to skutečně funguje jako slušný akční výplach, kdy se jen vyplatí od toho nečekat žádné zázraky. Furt si nejsem úplně jistý tím, že je tu zaděláno na solidní akční franšízu, snad to ovšem i příště bude fungovat alespoň jako slušná jednohubka..... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja už tomu nebudem furt dávať nadpriemerné hodnotenia, za obľúbenú herečku a soundtrack plný náladoviek, keď to generuje príbeh recyklovanejší než merchová videohra. Už sa to ani netvári, že majú postavy  vývoj, nevytvára to zápornú postavu, emócie už nechcú nikoho dojať.  Bavíš sa,smeješ sa, pozeráš na Karen, počúvaš Joplinku. Len už by sa  radšej mohla vrátiť tá doba, keď sa filmy aspoň snažili mať hĺbku a na premiéry sme museli chodiť do kina. Bolo to pred dvomi rokmi. Ps: A aj keď zato môžu Covid a Netflix, tomuto žánru to v skutočnosti spravil Luc Besson. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama