Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se na slunných plážích v Los Angeles, které se staly velmi nebezpečným a smrtícím místem, místem hrůzy. Lidé se zde totiž ztrácejí, cosi záhadného je vtahuje pod písek. Dokáže někdo této záhadě přijít na kloub, aby byly pláže opět bezpečné? (Chupacabre)

Recenze (18)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Když se lidé bály kvůli Čelistem chodit do vody, tak si myslely, že na pláži bude bezpečno. Ale hádaly špatně. takže jak to shrnout není to rozhodně špatnej film, ale BB chybý něco co dokáže udržet diváka, jistě napětí tu je velké atmosféra i když pokulhává tak se dá. Ale prostě na 90 minut dlouhý film je to děsně roztahaný. Písek sežere jednou za čas, a tak nezbývá než sledovat jak si někdo v noci užívá a něco ho sežere. Ale abych nebyl za hajzla tenhle film má kouzlo. Krásné béčko z 80 let. Ale upřímě bych se na něj už nikdy nepodíval. Režisér Bloom i když dělá dobrý filmy(tedy viděl jsem jenom 2) tak se na ně dobře dívá ale přijde mi že se bojí přitlačit na pilu(viz Flowers in Attic). Aspoň že si sehnal Younga a hlavně Saxona. Film mohl mít větší drive ale i tak ho řadím mezi ty lepší béčka. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné tohleto béčko vážně nebylo, člověk díky docela uspokojivé atmosféře, velmi působivé dramatické hudbě (jazz-syntet.), která velmi dobře navozuje atmosféru strašidelné pláže, a pár napínavým momentům (které ve vás občas vyvolají nějaké to mrazení v zádech), vydržel docela bez větších problému až do konce, kdy byl opravdu zvědav na to, kdo, nebo co, se skrývá v onech písečných hlubinách. Samozřejmě film nelze brát doslova a do písmene vážně, celé je to spíše nesmyslné, jen uvažte, něco/někdo zabijí náhodně vytipované lidi na pláži, většinou samotné jedince, ale jakoby se vůbec nic nedělo a pláž vesele funguje dál (nikde žádné omezení, záterasy apod), zajímavý je rovněž další fakt, že když už se naplní lidmi, tak tajemný zabiják jakoby si dal pokoj a nechtěl se prozradit (bohužel past brzy sklapne), smrticí písek, útočí přeci jen večer nebo v noci, atd, atd. Ale jak říkám, nad všechny tyhle věci se musí divák levných béček přeci jen trošku povznést, vypnout mozek a hlavně se bavit, ano film je hlavně zábavný. Konec bohužel ale nebyl tak efektivní jak sem napjatě očekával, což byla docela škoda, vzhledem k tomu jakým směrem se do tý doby film vyvíjel. Upozornění; Pokud jste příznivec krve, tak tady ji moc není. Podobné filmy; "Jaws", "Tremors", "Bone Snatcher". ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda - vtahovačky do písku i dějová vata mezi tím. Jen úvodní titulky a pozdější bloudění pod molem měly pěknou atmosféru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jeď rovnou domů, nikde se nezastavuj.- Ano, neboj................áááááááá!- Za neposlušnost se platí. Nápad s nebezpečím číhajícím pod zemí je fajn, později ho v lepší podobě rozvinula série Chvění (Tremors), v horší ale zábavnější třeba Píseční žraloci. Na jednu stranu je dobré, že tvůrci těží z neviděné hrozby, na druhou stranu v závěru divák pochopí, proč. Škoda, že se alespoň nějaké chapadýlko nevymrštilo z písku, ale na to už rozpočet nestačil. Dobrá hudba, pocit ohrožení a zabiják, co občas ví, koho si má vybrat. Nenáročná osmdesátková záležitost s minimem krve i sexu, což většinou v podobných dobových snímcích nechybělo. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je to můj desátý nejoblíbenější film ze všech. Film je zajímavý a napínavý v akčních scénách,tedy ve scénách,kdy někoho "sežere"písek. Ale mělo to pro mě nesmírnou atmosféru,kterou jsem jen tak nezažil a ty scény s bagramy jak vykopávají písek a hledají co lidi stahuje dovnitř byly prostě skvělé. Burt Young jako Paul z Rocky a John Saxon byli skvělí. Vůbec do poslední chvíle netušíte co je záhadou,oživllý písek nebo nějaké příšera nebo něco jiného? Film nemá mínusy,slušné dialogy vyplňující místa než někoho napadne pláž jsou dobrá. Napětí je silný,nic se tady neopakuje,nehovoří se pořád o tom samém. Režisér to občas střihne na pláž pod ruinamy staré stavby,aby zachytil,že to má nějakou spojitost nebo,aby aspoň zachytil tu stísněnou atmosféru a pomalá hudba to mu jen skvěle nahrává. Jako režisér,který se podílel na scénaři musíte brát to,že pracujete s pláží,s nebezpečným pískem a ne s nějakým vrahem to zvládnul dost dobře. Je to film,který si rád pustím v jakkém koliv období v noci. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Ač k horrorům z 80. let přistuji spíše skepticky, tak tento mě velice zaujal už poutavým plakátem. A musím říci, že mě velice potěšil. Blood Beach má prostě atmosféru a ta dokáže divy! Autoři také velice obratně vytěžili maximum z neznáma, kdy divák nemá do poslední chvíle potuchy s čím se to vlastně bojuje. Palec nahoru a ostatní nedostatky a nejsou malé, budíž tak odpuštěny. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ultra béčko, kvalita tomu odpovídá, největším žážitkem je pár scén, ve kterých pláž vcucne lidi - a to taky není nic extra. Dialogy Burta Younga mi připadaly naprosto otřesné. Bohužel jsem se nechal nalákat krásným plakátem. Ztráta času. 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s mnoha otazníky v hlavě a především s pochybností, zda nepůjde o další hororový „průser“. Nedávno jsem totiž viděl odpadní kousek Sand Sharks (2011), ale jak se brzy ukázalo, tohle zas takový provar nebyl. Svým způsobem mi to taky jako mnohým jiným spíše připomínalo takového předchůdce Tremors (což je mimochodem jeden z mých nejoblíbenějších filmů), takže jsem se pohodlně usadil k PC a nechal se unášet další pohodovou (leč dosti průměrnou) podívanou z osmdesátých let. Jeffrey Bloom je pro mne hodně velkou neznámou, ale celkem příjemně mě překvapil. Nejde sice o nic světoborného a třást strachy se u toho nebudete, ale několik světlejších chvilek se tu přece jenom najít dá. Především pak začátek příjemně navnadil a tak jsem bedlivě sledoval, kamže se děj a hlavně jak začne ubírat. K dobru musím připočítat fakt, že nám identita tvora zůstane utajena až do samotného závěru a ani tehdy se o něm nic bližšího nedozvíme a potom obsazení několika známějších tváří. Je ovšem pravdou, že ne každý se spokojí s „pouhým“ vtahováním obětí do písku a tak se možná někteří začnou trochu nudit. Dalším mínusem je totiž i přemíra zdlouhavých dialogů, které jen tu a tam ozdobí nějaká ta povedená hláška. Navíc další mínus mají u mne tvůrci za to, že nechali nejpěknější „kost“ zemřít příliš brzy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už Spielberg prispel, že neukázať žraloka bolo tou najlepšou vecou ako zveľadiť napätie. Tu sa podarilo niečo podobné. Aj keď vyústenie bolo pre mňa pomerne slabé, očakával som naozaj niečo iné, čo je ale možné brať aj ako plus, keďže si na konci nepoviete ,,ja som to tušil´´, je to viac ako podarená raritka. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Před 30 lety to někoho možná pobavilo, nicméně mě to naopak unudilo. Samotný pohlcení pískem, což je velmi dobrý a originální nápad, je bez šťávy a nebaví. Děj ve filmu se hýbe dopředu jen minimálně, vše je pořád stejné = pohlcení pískem - dialogy, ze kterých plyne, že nic nevíme - pohlcení - dialogy - pohlcení - dialogy a když už si říkám, že bude zajímavý alespoň to, co z toho písku nakonec vzejde, jsem zklamanej. Nedoporučuju ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Blood Beach“ se bohužel neukázal jako jedna z těch zapadlých perel, které člověk rád objeví. Tohle je prostě jenom béčko, které nemá dobrý tah na bránu, béčko, které je prostě jen takové obyčejné, není v něm nic, co by vás vytrhlo, snad jen kromě toho hlavního nápadu, který se objevuje už v názvu filmu. Po několika desítkách minut si nejspíš uvědomíte, že vás snímek svým až televizním pojetím nudí. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Škoda, příliš rychlého závěru! Jinak to mohl být slušný konkurent Čelistí, tedy zde v podobě "nebezpečného písku" na pláži, který velmi efektivně vcucne své oběti pod zem... Hodně jsem se těšil na odhalení, co to vlastně ty lidi požírá a výsledek nebyl vůbec špatný! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj první zářez do hororových osmdesátek a hned taková příšerná kravina. Písečné mostrum pod pláží je sice dobrý nápad, ale protože se ukáže až ve finále a na krev nezbyly peníze, jediná akce co ve filmu uvidíme je pár lidí pohlcených pískem. A protože to dohromady vyjde tak na pět minut, zbytek filmu se kecá, kecá a zas kecá. Pomalé tempo ještě podtrhuje zoufale nepadnoucí jazzová hudba a nezajímavé postavy v čele s příšerně nesympatickým policajtem Burta Younga a celková lacinost tohoto "svěžího dílka". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lidé mizí a policie je bezmocná. Jednou se ale ukáže, že se nebezpečí skrývá pod zemí. A je to něco, co zřejmě inspirovalo tvůrce snímku 'Chvění' (1990). Příběh se odehrává v Kalifornii na pláži, což jasně dokládá vliv úspěšného snímku Stevena Spielberg 'Čelisti' (1975). A tak vlastně sáhli po stejné notě, jen nejsou lidé v nebezpečí ve vodě, ale pro změnu na pláži. Hororový monster film z počátku osmdesátých let je ale v celém svém spektru horší než jak vypadá. Naprosto nudná a omšelá atmosféra rdousí veškeré počáteční divácké nadšení. Pouze scény, kdy se lidé v hrůze a zoufalství propadají do země, jsou po technické stránce povedené. Než si však uvědomíme že jsou vlastně všechny stereotypní. Tady to chtělo více nápadů. I zpodobnění onoho monstra na konci snímku už horší snad ani být nemohlo. Myšlenka příběhu ale nebyla špatná. Děj se drží detektivního rázu a snaží se diváka, ovlivněného právě zmíněným Spielbergovým snímkem, držet v napětí, o co se vlastně jedná. Jenomže drasticky nízký rozpočet a naprostý tvůrčí amatérismus udělalo své. Točeno zřejmě pro televizi, kde se na nějakou kvalitu moc nehledělo. Například asi v polovině filmu je v obraze delší dobu jasně vidět stínítko nad čočkou kamery. Jak je možné, že si toho kameraman nevšiml? Snímek nemá žádné výrazné tempo, proto ta zoufalá nudnost. A nepomohli tomu ani Burt Young a John Saxon. Alespoň to pozdější 'Chvění' stojí za to. ()

Reklama

Reklama