Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský vědec Claude se svým tlumočníkem, kartografem Davidem, objeví letku vojenských letounů, která zmizela před třemi desetiletími. Letadla nejsou poškozená, fungují, ale po pilotech není ani stopy. Starý muž, který byl jediným svědkem, tvrdí, že v noci vyšlo slunce a zpívalo mu. Brzy poté se v poušti Gobi objeví pohřešovaná řecká loď Cotopaxi. V Indianapolis se zase krátce poté na řídící věži podaří zachytit hovor dvou pilotů civilních letadel o zjevení UFO. Stát Indiana je postižen masivními výpadky proudu, a tak je do práce povolán i technik Roy. Právě on na opuštěné silnici zažije setkání s UFO. Začne ho ve vozidle pronásledovat a spolu s ním tak činí i policie, ale kosmická loď mizí na noční obloze. Roy je UFO fascinován a stává se stále více posedlým obrazy, které se mu v mysli stále objevují. Vidí horu a neznámá síla ho nutí ji neustále z něčeho modelovat. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (763)

petrik11 

všechny recenze uživatele

Filmov o ufónov, tak kvalitne spracovaných, vtedy príliš nebolo. Na počudovanie to dokonca išlo aj v našich kinách ()

blacktomas 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy když UFOni byli ještě hodní. Tak jistě, je to "velký" film. Na tehdejší dobu a ještě na ufologickou Ameriku to musel být velkej trhák. Na mě už tak nezabral. Efekty vem čert, na ně se tady nehraje. Film postrádá, alespoň pro mne tu mysteriozní příchuť, strach a beznaděj. Navíc je příliš rozmáchlý a ani citově nezabírá, jestli ovšem nejsem já už citově vyhořelý. A vláda USA, respektive vědci pod Ďáblovou Horou byli, jaktoříct směšní svou naivitou. Stejně tak jam s vesmírnou lodí. Omlouvám se, ale tři hvězdy dávám spíš ze slušnosti a z respektu. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Ano, Spielberg je génius. Taky nevím jak to dělá, ale strašně rád se nechám jeho filmy unášet. Jakákoliv slova jsou na škodu. Prostě sedni a koukej!!! ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Hoci tento film zďaleka nebude patriť k mojim najobľúbenejším, je to ukážka tak geniálneho filmárskeho umenia, že nedať päť by bolo hriechom. Jeden z najviac NADČASOVÝCH filmov, ktoré poznám. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Všecko je to dobrý, ale jenom do chvíle, než vylezou íťáci z rachejtle. Pak bych se z těch rádobydojemných scén okotil. Což je ostatně problém spousty Spielbergových filmů. Proto jen za čtyři. ()

Ospala 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který jako třešničku nabízí skvělé podbarvení hudbou Johna Williamse! Nikdy nezestárne.. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Bohužel, přeplácanost, chaotičnost a některé naprosto nepochopitelné chování zapříčiňuje prudké klesání hodnocení. Hlavně aby tam bylo co nejvíc barviček, světlíček a všechno to zakončit duchaplným a zamyšleníhodným koncem, že jo Herr Direktor? Nakonec to nespasil ani konec, kterej byl sice trochu lepší než zbytek filmu, ale pořád zoufale málo. Pomocí písničky se dorozumívat s mimozemšťanama? Vážně? ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Slušné scifi s netradičním přístupem. Místy mi vadil trochu zmatečný děj a nevýraznost jednotlivých postav - alespoň ze začátku. ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Mně se film líbil. Na to, že už je docela dost starý,má film dobré efekty a celkově poutá diváku k obrazovce. Krásný klučina, který neustále utíká mamince, až ho nakonec unesou mimozenštani, tomu dodává kouzlo. Je to milý a dobrý film. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Spielberg už v počiatkoch svojej kariéry dokazoval, že časom sa z neho stane najlepší filmový režisér. Jeho prvý sci-fi pokus dopadol proste na jednotku, pričom určite u divákov zabodoval aj tým, že prišiel s týmto filmom v dobe, keď bol v USA humbuk okolo všemožných vesmírnych záležitostí alebo kruhov v obilí. V rámci filmu sa s divákom pohráva už od začiatku, keď postupne zvyšuje dávky napätia či dokonca strachu a v tejto polohe dokáže nás dokáže udržať až do záveru, počas ktorého niekedy zabúdate dýchať. Efekty sú na svoju dobu úžasné a k úplnej dokonalosti mi možno chýbal menej happiendový koniec. 90%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Slušný nástup, průměrný střed a konec už to nenarovná. Příliš zdlouhavé, ne moc výrazný Richard Dreyfuss, proto jsem snížil o jednu hvězdu. Co se týká Spilberga, tak pozdější E.T. mě oslovuje i dneska mnohem víc, jsem spíš fanda Star Treku. 65% ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Pokud marně hledáte film, který vás od začátku tak zaujme, že čas strávený při něm uteče jako voda, pak je to právě tento snímek. Steven Spielberg je mistr režisér, ten chlapík umí režírovat, rozumí filmařině a zde nám naservíroval příběh o UFO s Richardem Dreyfussem v hlavní roli. Scénář má hlavu a patu, dialogy jsou perfektní a dějová výprava taktéž. Tajuplné scény s UFO, efekty, které jsou na tu dobu hodně uvěřitelné a herecké výkony všech představitelů dávají filmu správný šmrnc. Stejně jsem na filmu viděl pár sekvencí, které podle mě byly hodně Hollywoodské až Americké. Spielberg nezapře své vlastenectví a zde se pár takových scén nachází, ale je to můj názor, samozřejmě, že vy můžete souhlasit i nesouhlasit. Ale jinak je film super! Bude vás bavit od začátku do konce. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, který kazila jedině klasická Špílbergova melodramatičnost a přiliš filmové ufonské lodě = nijak hrůzu nebudící jak kolotoč z matějský vesele blikající krabice. Spousta skvělých nápadů, výborná struktura a vývoj příběhu i postav. Nezapomenutelný Drejfus i velmi autentický Trufó. Za tento epický filmový zážitek Špílberkovi velmi děkuju, stejně jako za nezapomenutelnou scénu s hvězdama, šroubama a taky za zvláštní názvev filmu který se mi prostě vryl do paměti. Nakonec mě film dovedl až k náštevě skutečné Ďáblovy hory v USA. / Teprve teď jsem zjistil, že na tý velký ufonský lodi byl přilepenej malej R2D2, VW busík, U.S. Poštovní schránka i malej hřbitůvek :D ()

iz67 

všechny recenze uživatele

U tak citlivého tématu na stáří snímku jako je sci-fi si tahle prehistoricka záležitost nevede zas tak zle. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako předpubertální jedinec jsem miloval příběhy o mimozemšťanech. Viděl jsem je všude a tušil, že někde jsou. To příjemné mrazení v zádech, když jsem o tom v létě před bouřkou četl si pamatuji dodnes. Dnes už to ve mě mrazení nevyvolává ( bohužel ) prý se tomu říká dospět. Nevidím to jako výhru. Samozřejmě jsem jako mladý musel i na tento film a velice se mi líbil. Pravda viděl jsem v něm tehdy něco jiného něž dnes. Dnes jsem si uvědomil, že hlavní věc, která mě na filmu zaujala je, že kdybych se zachoval jako hlavní hrdina a začal házet odpadky, stromky a hlínu do kuchyně, tak se setkání třetího druhu nedožuju, neboť by mě žena zabila to druhé cihle první ranou. Inu mimozemšťané a bohové mají neuvěřitelně blbý zvyk, vyjadřovat svoje poselství tak nejasně a divně, až je podezřívám, že vlastně neví co chtějí sdělit . Ale na film se i z nostalgie koukám rád a užívám si ho. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenia som očakával niečo úplne iné. Filmy s touto tematikou mam rád, ale toto bola celkom dobrá blbosť. Zbytočne zdĺhavé scény a strašne nepriehľadný dej, pretože pointa mi akosi unikala. Herecký výkon hlavného herca sa mi tiež nepáčil. Zbytočná strata času. Viac som sa nudil ako bavil. Doposiaľ najhorší Spielbergov film aký som videl. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,6/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 94%, Audience Score - 85% | FDb.cz - 81,3% | Tak Stevenova klasička se dostala až k nám, ale popravdě jsme čekali trošku něco víc. Protože tento film je klasikou našeho oblíbeného Sci-Fi tak jsme si tento film nemohli nechat ujít a rozhodně jsme nelitovali, že jsme se do tohoto díla pustili. Navíc Spielberg dokázal natočit i skvělé vyvrcholení což je u něho ostatně samozřejmost. O skvělých efektech Spielberga a hlavně uchvacující hudby Johna Williams ani nemluvě. Skvělý film, ale pět hvězdiček si šetříme na ehm.... řekněme trochu záživnější snímky. 80% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Možná by se mi film líbil, kdybych ho poprvý neviděl až teď, s třicetiletým zpožděním, ale spíš si myslím, že ani tenkrát by mi nic neřekl. Přepálená stopáž s nudným dějem a spoustou zbytečných a nesmyslných scén mi dala fakt hodně zabrat. Film je všelijaký, jen ne nadčasový, je absolutně nesrovnatelný například se stejně starým Vetřelcem, který svou dobu opravdu o několik desítek let předběhl a TO je pro mě legenda žánru, tohle je jen hloupá, notně přestárlá, podprůměrná a přechvalovaná pitomost. 40%. ()

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Emmerich chystá další katastrofu

Emmerich chystá další katastrofu

25.06.2016

S trojkou Dne nezávislosti to zatím nevypadá moc růžově, i kdybychom se jí ale dočkali, Roland Emmerich nejdřív natočí sci-fi Moonfall. Studio Universal film popisuje jako kombinaci 2012 a Blízkých… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama