Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho večera jsou na obloze zpozorována neznámá létající tělesa a v polích nedaleko Londýna je brzy objeven předmět co do velikosti připomínající pštrosí vejce, strukturou povrchu pak spíše obří křemen. Doktor Morley provádějící výzkum nalezeného subjektu je za podivných okolností zabit uprostřed přísně střežené vojenské základny, neidentifikovaný tvor uniká.
Zanedlouho poté vyšetřuje londýnská policie záhadná zmizení více než dvou desítek mladých dívek, čtenářek módního časopisu Bikiny girl, všech velmi pohledných. Vědec Jack Costain navštíví detektiva Hartleyho s podezřením, že oba nevysvětlitelné případy spolu úzce souvisí. Policie připraví na neznámého vetřelce past. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Science fiction kombinované s britskou kriminálkou - obludný vesmírný návštěvník (s hlasem přitažlivým pro opačné pohlaví) pomocí inzerátů hledá modelky pod záminkou focení do módního časopisu, aby se díky nim mohl reprodukovat a zachránit svou vymírající rasu. Celé mi to tak trochu připomínalo britskou variaci na Not of this Earth. Není to bohužel tak zábavné, jak si člověk představí, a ryze béčkový námět zpracovaný po anglickém způsobu velmi suše samozřejmě zcela vážně vyznívá ke konci dosti rozpačitě, nicméně kameraman Stephen Dade to zachraňuje svými nápaditými záběry a vytahuje tím snímek mírně nad dobový průměr. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobré scifi, které ale sráží některé nedotaženosti ve scénáři. Divák tak třeba nemůže pochopit, proč doktor Morley prováděl nebezpečný výzkum sám, jen s mikrofonem. Podivný tvor dvakrát unikne z dokonale hermeticky střeženého prostoru - nepravděpodobné. Přesto se jedná o stylové dobové sci-fi, jenž v sobě nese zřetelné poselství ohrožení lidstva přemírou vědy zneužité při rozvoji atomového násilí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začína sa to ako typické sci-fi o mimozemskej návšteve, ktoré znalci poznajú s 50. rokov. Ide o hrozbu, ktorá môže postihnúť celý národ. Náhle sa ale výhybka skrúti na stranu detektívneho príbehu, ktorý v sebe miesi spisovateľa Edgara Wallaceho a fiktívnu ( pre fanúšikov žánru nie neznámu ) postavu vedca Bernarda Quatermassa, resp. ich dobrodružstvá. Obstojná štýlovka, od ktorej som po slabom úvode nečakal už nič a predsa ma viacmenej prekvapila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Veda sa da zneuzit na uplatnenie nasilia proti jednotlivcovi/ludom, no reziser Gilling  je tuna opat len za rutinera. Plane kulisy, dialogy su pocuvatelne len chvilu  : 4 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne beckove (mozna ceckove) sci-fi temer bez triku, ktere by jste navic zvladli vyrobit doma taky, tak asi za jedno odpoledne. Spousta nemyslu ve scenari apod. Film jen pro zaryte priznivce a zvedavce. Pro ostatni zbytecne. Za hlavni zenu-vedkyni je zde zajimava Patricia Haines, kterou jsem zatim jinde nevidel. Vice info pripadne zde. ()

Reklama

Reklama