Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To, že Spielberg umí je všeobecně známá věc. Přiznám se, že ale do k mým TOP režisérům nikdy nepatřil. Když jsem úplnou náhodou narazil na tenhle film, kterej je tady v červenejch číslech, tak jsem si řekl, že by možná nebylo od věci kouknout na to čím Spielberg v začátcích své kariéry oslnil. Po dokoukání se nemůžu ubránit dojmu, že je tenhle kousek (možná i díky tomu, že to točil Spielberg) kurevsky nadhodnocenej. Ať se na mě nikdo nezlobí ale Spielberg (ne)Spielberg mě to prostě nebavilo. O nějakým napětí u mě nemůže být ani řeč. Dennis Weaver taky zrovna nezíská cenu sympaťák roku a ty jeho vnitřní proslovy byly naprosto trapný. Jsou tady sice i akčnější pasáže ale celkově na mě film působí nereálně. Navíc je film zbytečně zdlouhavej. Možná by pro mě byla stravitelnější 74 minutová TV verze. Tentokrát musím jít proti proudu. Slabší 2 hvězdy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dá se s naprosto nulovým příběhem, jedním hercem a nekonečnou arizonskou dálnicí natočit skvělý film? Ano, pokud se jmenujete Steven Spielberg. Parádní road movie, která si zásluhou pečlivě budované atmosféry, vynikající kamery a minimalistické výpravy spojené s nehostinným pouštním prostředím ničím nezadá ani s několika slavnějšími spielbergovými snímky. Nízký rozpočet je jistě trochu znát, ale všechno je umně zamaskováno svižně pojatou zápletkou, jejíž intenzita od začátku téměř nepolevuje a ve vypjatých momentech tváří v tvář zlověstně vyhlížejícímu kamionu nabírá skoro až hororový nádech. To pak rád snímku odpustím i ty nemožné monology Dennise Weavera, i to, že ohromná cisterna ve 150 střihá zatáčky jako Schumacher v nejlepších letech... Byla by škoda zkazit si takovými maličkostmi dojem z tak vydařeného snímku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spielberg mě nepřestává překvapovat. Viděl jsem toho od něj už spoustu, ale srandovní thriller ještě ne. Co se týká nápadu, tak ten se mi líbí moc, ale jeho provedení už trošku pokulhává. Natočit automobilovou honičku ve čtyřicetikilometrové (40.mil v hodině) rychlosti moc lidí neumí. Dosyta jsem se nasmál, když se v této rychlosti předjížděli rychlostí blesku. Co se týká mysteriozního nádechu záhadného řidiče, tak tento nápad jsem přijal z velkým díky. Není potřeba ukázat divákům vždycky všechno. Jen ten herec v hlavní roli mi moc sypmatický nebyl. Největší borec byl ten stařík se svou starou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek nevie. Človek nikdy nevie. Proste si žije svoj život a predpokladá, že niektoré veci sú dané. Napríklad ísť po ceste a myslieť si, že vás na nej nikto nezabije“ Steven Spielberg viackrát určil smer konkrétneho filmového žánru. ČEĽUSTE odštartovali záplavu drsných ekologických zvieracích hororov, po BLÍZKYCH STRETNUTÍ TRETIEHO DRUHU a E.T. – MIMOZEMŠTANOVI chcel zrazu každý divák (a producent) svojho priateľského ufóna, POLTERGEISTOM odštartoval nový záujem o „ghost house“ - a DUEL stvoril podžáner „cestného trileru“. Po ňom prišli zručné kópie STOPÁR (Rutger Hauer), ÚNOS (Kurt Russell), STOPÁR (Sean Bean) a JAZDA DO PEKIEL (Paul Walker). DUEL je o mužovi, ktorý cestuje autom krajinou kvôli práci, tu mu však situáciu skomplikuje tajomný šofér cisternového vozidla. To, čo na začiatku vyzerá ako nevinné meranie dvoch nadurdených mužov kto ho má dlhšieho, sa časom, v exteriéroch strašidelne prázdnych ciest, mení na čoraz vyhrotenejší psychologický až fyzický súboj áut, pováh a života a smrti. Minimalistické, no čertovsky pôsobivé. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +minimalistický rozpočet, prostředí, námět, kamera -slabé obsazení, mohlo být klidně napínavější/// No težko se to hodnotí, nenudil jsem se, ale čekal jsem více. Mohlo do děje být klidně zahrnuto víc postav a nebo nějaký charismatický herec. Ale zase se dá říct za málo peněz hodně muziky, to obdivuji./// Celkem 57%/// ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně, kdy Mann (Dennis Weaver) telefonuje z budky, je možné ve skle vidět odraz Stevena Spielberga. Režisér téměř po třiceti letech přiznal, že něšlo o záměrné cameo, ale o chybu. Když byl film uveden do kin, byl změněn i formát a údajně se poté Spielberg objevil v záběru až osmnáckrát. [Zdroj : Cinema] (Terva)
  • Přestože jde o televizní film, v Evropě byl promítán i v kinech. (Karlos80)
  • Poznávací značky na náklaďáku byly z aut, která zničil. Podle Stevena Spielberga chtěl řidič zničit auto v každém státě. (Xixao)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama