Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malému, chudému farmáři Owenu Merrittovi vyhrožuje mocný a bohatý soused Will Isham. Ožení se s jeho dívkou, a aby Owena zastrašil, najímá si na něj zabijáka. Ten se však dá do boje o znovuzískání své dívky a cti zpět.
  Owen Merrit (Randolph Scott) představuje prototyp neomylného muže pevných zásad, který toho zbytečně moc nenamluví. Jeho hrdost utrpí, když se jeho milovaná dívka kvůli majetku provdá za bohatého souseda. Owen se ale nevzdává a pouští se do nerovného boje. Snímek představuje jeden z nejlepších westernů 50.let s Randolphem Scottem v hlavní roli a nabízí uspokojivou kombinaci akčních scén, romantiky i oslňující záběry z přírody divokého Západu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Westernové béčko s Randolphem Scottem, které se točí kolem rančerů, kteří zápasí o jedno údolí a také o srdce jedné dámy (ovšem hrdina nakonec najde tu pravou a na tu, kterou miloval na začátku, a která ho zradila, se nakonec samozřejmě vykašle). Celkem je to nuda, ale bylo to zábavnější než Boetticherovy filmy se Scottem. Scott sám docela ujde. Ze známějších tváří se tu objevuje Cameron Mitchell. Nic moc. A postava Mexičana, kterého všichni hrdinové šikanují, je pojata hrozně rasisticky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Westernový snímek na dnešní dobu nezajímavý a příšerně nudný. Na svou dobu v obraze vítaná barva, ale když je děj hlavně orientovaný převážně na romantickou linku, která se v 50. letech reprodukovala zcela v jinak než dnes, je to ve výsledku v podstatě jedno. Sem tam se z pistole vystřelí, asi aby se neřeklo. Rodokapsová atmosféra tu však rapidně chybí. Kdepak, tento počin tak neskutečně zestárnul, že v podstatě nemá co říct. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Andre De Toth /Springfield Rifle 1952, House of Wax/ natocil len dalsi nudny podpriemerny western, navyse s Randolphom Skotom - to je u mna akokeby Rycrd Gir sa stal 007 -kou. Zapletka je slaba, ide aj o akysi romanticky western, kde je plana westernova maketa, odporne kulisy. Jo a to jedno stado + prestrelka western jeste neudela, ze jo /cechoslovakizmus sa ozval nenapadlo ma nic lepsie/ . 30 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Již barevný western z roku 1951 od maďarsko - amerického režiséra Andrého, s poněkud slabším scénářem a s romantickou zápletkou (hrdinova přítelkyně si vezme bohatého mocného zlého rančera, ale miluje hrdinu). Od De Totha mám ale raději jiný western - Jeden den muže mimo zákon. Muž v sedle nevynikne ani mezi rodokapsovými snímky, kde hrával hlavní role ve své době velmi oblíbený kladný westernový hrdina Randy Scott. Přesto jsem s filmem strávil příjemnou hodinku a půl, protože jde o tradiční western s výbornou kamerou a plný slušně natočené akce, který nenudí a kde se pořád něco děje. Některé výtečně zrežírované scény stojí za zmínku - přestřelka potmě v baru; nebo ta honička u ohrady s koňmi, kdy se Randy Scott schovává před početnějšími nepřáteli v sudu s vodou a jiných skrýších; boj muže proti muži v rozpadající se chatě a pak na příkrém svahu s potokem a peřejemi; nebo finální přestřelka za písečné bouře ve větrném městečku. Jen mi trochu vadilo to velké množství schématických padouchů. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XB4yAyt1uFo ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Klasický western, který ověnčil solidní herecký výkon Randolpha Scotta, ve své době jednoho z nejobsazovanějších představitelů kovbojů. K filmu nazpíval titulní píseň v USA velmi známý zpěvák, skladatel a producent Tennessee Ernie Ford (byla to jeho první filmová píseň, později nazpíval další mj. ve slavných westernech "River of no Return" s R.Mitchumem a M.Monroeovou či "The Lonely Man" s J.Palancem a A.Perkinsem). A scénář napsal jako spoluautor jeden z nejznámějších spisovatelů v žánru westernu Ernest Haycox (několik stovek povídek a třicet románů v tomto žánru, česky mj. romány Jezdci ze západu či Hvězdný jezdec). Film byl ale dokončen až po jeho smrti (1950). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama