Reklama

Reklama

Královna ve válce

(TV film)
  • Velká Británie Our Queen at War

Obsahy(1)

Na začátku II. světové války bylo britské princezně Elizabeth 13 let, na jejím konci už stála před národem angažovaná mladá žena... Královna Alžběta II. byla, a dost možná nadlouho zůstane, nejdéle vládnoucí britskou panovnicí. Nejstarším lidem, kteří přišli na svět za její vlády, je dnes sedmdesát let. Pro hrstku pamětníků však zůstává jedním z nejpevnějších bodů temných časů II. světové války. Dnešní dokument se věnuje právě tomuto období, které má být tím nejkrásnějším časem v životě každé dívky. Princezna Elizabeth se ve svých třinácti letech osudově zamilovala do řeckého prince Philipa, v osmnácti vstoupila do ženské složky britské armády, v jedenadvaceti se vdala a ve věku pouhých pětadvaceti let se stala královnou Alžbětou II. Díky mimořádnému rozsahu archivních materiálů včetně záběrů z rodinných filmů pochopíme, jak ji události druhé světové války formovaly. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, který se nejdříve věnuje rodičům Alžběty II. a její roli ve 2. světové válce. V druhé polovině už sleduje tehdejší mladičkou princeznu a její sestru, které se aktivně zapojili do pozvednutí morálky tolik zkoušeného národa. Spousta informací, spousta rozhovorů, autentických fotek i videí.  Hudba: Ian Arber ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dokument približujúci dospievanie Alžbety II. a pôsobenie jej a celej kráľovskej rodiny počas vojny. Vďaka neustálemu zachytávaniu kráľovskej rodiny pre filmové týždenníky je rozprávanie historikov a pamätníkov doplnené množstvom historického filmového materiálu, fotografií, novinových článkov. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama