Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Recenze (322)

Lima 

všechny recenze uživatele

Asi nejosobnější film velkého dítěte. Steven si chtěl vyřešil svá traumata z dětství a natočil tak poněkud přeplácaný a infantilní, ale rozhodně zábavný film. I když Mistrovo moralizování, hlavně na konci, trochu vadí, vidět Dustina Hoffmanna v roli Hooka vážně stojí za to. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tohle nedoceněný film, který má kouzlo, skvělé herecké výkony a perfektní vizuální, hudební i zvukovou stránku. Je to prostě moje srdeční záležitost, Williamsovu hudbu z tohohle díla miluju a tu krásnou kouzelnou atmosféru taky. Ode mě čisých 90% a dávám 5*, abych aspoň trošíčku vykompenzovala zdejší hodnocení (i když jsem tím tady a teď za exota, nestydím se za to). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Osobně mám proti americkým pohádkovým příběhům dost averzi, ale spojení Spielberg a Williams mi připadne hodně zajímavé. Vánoční a rodinná atmosféra = dost dobrý film. A zase ta Maggie Smith! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je naprosto bezchybná a většina diváků jí asi bude nadšena. Horší je to se scénářem a vlastním dějem. Tady už asi zavládne více rozpaků. A i když se Dustin Hoffman překonává, nestačí to na více než tři hvězdičky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha Spielberga vytvořit něco nového je patrná, avšak jeho povaha jako tvůrce ET-ho se nedá zapřít a bohužel na ni Hook velmi rychle dojíždí. Naivita se kterou přenesl příběh Petra Pana do Peterových pozdních let a nechal ho v poddání Robina Williamse vrátit se do Země nezemě a porazit kapitána Hooka(Dustin Hoffman), aby zachránil své děti je celkem plochá a nudná. Herecké výkony hlavně ten Robina Williamse je průměrný a on znovu předvádí své dětské grimasy a je v celku nudný. Velká škoda. Julii Roberts nemám rád, takže o ní raději nebudu mluvit. jediné co v tomto filmu může potěšit je hudba Johna Williamse, který se snaží, ale na takovéto pohádce toho již mnoho nespraví. Příště to zkus lépe Stevene. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů Steven Spielberg. Přesto, jedná se o poměrně zábavný a dosti moralizující rodinný film, za který by byla spousta jiných režisérů vděčná. Hlavním plusem tedy zůstává skvělá technická stránka a herecké výkony, zejména proradného Hooka (Dustin Hofman). 55%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zdařilá filmová variace na klasický peterpanovský syžet, který Steven Spielberg rozvíjí do podoby ryze rodinného filmu, v němž se vrací dospěvší Peter Pan coby životem unavený zaběhlý právník v podání Robina Williamse. V čase posunutý příběh je variován celkem originálně, neboť z klasické fabule o chlapci, který nikdy nevyrostl a nezařadil se do dospělého světa, vytvořil Spielberg zcela nový specifický příběh negováním jeho základních premis - Peter Pan nejenže zestárl, nejenže zapomněl létat, nejenže má sám dvě děti, ale dokonce si ani nevzpomíná, kým ve skutečnosti je. Dospělost zabíjí fantazii, kreativitu, radost. Je potřeba znovu probudit v sobě malého kluka. Tím Spielberg rozvíjí své stěžejní životní téma a potvrzuje redefinicí penzum svých životních hodnot. Co se postav týče, Spielberg oproti knižní předloze posunuje těžiště od Petera Pana k jeho dětem, které tak trochu přebírají štafetu, ale především pak k jeho hlavnímu protihráči - kapitánu Hookovi. To charismatické ztvárnění okouzlujícím Dustinem Hoffmanem je asi hlavní deviza celého filmu. Ten znuděný, rozmrzelý až dekadentní ničema s chruščovovským obočím a knírky, za které by se nemusel stydět ani Don Quijote, je zjevením, které mohu vidět znovu a znovu... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Prologue [1:29] ,2. We Don't Wanna Grow Up [1:50] ,3. Banning Back Home [2:22] ,4. Granny Wendy [2:57] ,5. Hook-Napped [3:56] ,6. Arrival Of Tink And The Flight To Neverland [5:55] ,7. Presenting The Hook [2:58] ,8. From Mermaids To Lost Boys [4:24] ,9. The Lost Boy Chase [3:32] ,10. Smee's Plan [1:44] ,11. The Banquet [3:07] ,12. The Never-Feast [4:39] ,13. Remembering Childhood [11:02] ,14. You Are The Pan [3:58] ,15. When You're Alone [3:13] ,16. The Ultimate War [7:53] ,17. Farewell Neverland [10:17],, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouzla se s věkem ztrácejí. A stejně jako musel vyrůst Peter Pan, tak i já vidím v Hookovi čím dál víc negativ. Nejen, že je hlavní hrdina nepoměrně dlouho schován v otravně nekouzelné skořápce, ale děti nepříjemně rychle zapomínají na rodiče a v Nezemi se dokonce hraje baseball, což beru jako nejzákeřnější možnou anti-britskou scénáristickou zradu. Naštěstí ve mně pořád ta rozlétaná nálada zůstává, protože Zvoněnka nám zněžněla a Gwyneth Paltrow jako stárnoucí Wendy je něco tak půvabného, že kouzlo samotného vyprávění nemůže být vyjádřeno lépe. V důsledku 70% a zaokrouhlení nahoru za to, že každý z nás někdy nechtěl vyrůst. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už s tebou nemôžem ísť, Peter. Som stará.“ J.M. Barrieho knižka je u nás stále akosi zvláštne neznáma, každopádne jej /ne/znalosť neznamená mínus, pretože Spielbergov HOOK nie je jej adaptáciou. Knižka bola o večne malom Petrovi Panovi, ktorý zobral do svojho bájneho sveta Krajina-Nekrajina malú Londýnčanku Wendy a jej súrodencov a zažili tu veľa dobrodružstiev. Nečudo, že publikum ambiciózneho HOOKA nikdy neprijalo medzi seba: tikajúci krokodíl je v ňom dávno mŕtvy, Peter vyrástol, žije v „našom“ svete a je advokátom „ktorý zabudol“ a z detí sa stali pankáči. Ale Petrova Nemesis (zamaskovaný Dustin Hoffman) nezabudla, unesie jeho deti, prinútiac ho k ďalšiemu z mnohých súbojov medzi nimi dvoma... Je pôsobivé, ako šikovne scenáristi prerobili Barrieho dielo a pritom zachovali všetky obľúbené postavy/vzťahy atď. Snímka, hoci patrí k tým „iným“ projektom zo Spielbergovej stajne, nestála najmenej a peniaze sú dodnes napriek občasnej zadnej projekcii či dokonca maľovanému plátnu vidieť (loď, dom v korune stromu, miniatúrna Julia Robertsová). Film obsahuje všetko, kvôli čomu máme tohto režiséra radi. Akciu, humor, citlivo dávkované ponaučenie a scény, z ktorých sa tají dych (Wendyno starnutie). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci si urcite zaslouzi pochvalu za docela dobrej pribeh vychazejici z Petra Pana a za perfektni vizualni stranku. Problem je, ze Pan se rozjede az po prisernejch 100 minutach, behem kterejch se nic moc dulezityho nedeje a vsichni tu jen tak saskujou. No a tu zaverecnou pulhodinu to uz dojem zas tak moc nevylepsi. Fakt nechapu, proc film nemoh mit standartnich 100 minut, tohle je tezce prestrelena delka. Nicmene filmu nejvic pomahaj herci. Roberts je perfektne roztomila a Williams to zvlada taky s prehledem, hlavne dokud neni namaskovanej jak Peter Pan, pak v zelenym oblecku a s rozcuchanym harem vypada trosku jak pedofil na lovu. Ale mym favoritem je skoro k nezponani nalicenej a naprosto fantastickej Hoffman. Celkove docela slusna zabava, ale ta delka je fakt smrtici, takze jen lepsi 3*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný rodinný film, dobře zpracovaný námět Petra Pana, krásné scény s létáním, překrásná scéna, kdy si parta chlapců uvědomí, že ten velký nudný advokát je skutečně jejich úžasný vůdce Peter Pan. Robin Williams je skvělý Petr Banning ( kdo jiný by tak dobře zahrál chlapce, co nechtěl nikdy vyrůst ) a Dustin Hoffman si Hooka vyloženě užívá ( i když na záporáka prostě nemá obličej ). Bohužel jsem film viděla jen s naprosto strašlivým dabingem ( hlavně chlapci z Peterovy bandy ). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl prvně, byl to počáteční důvod začít si myslet, že Spielberg není dokonalý. Od té doby jsem postoupil dost na to, abych už byl s jeho značnou nedokonalostí smíření a nabídnul Hookovi příměří v podobě neutrálních tří hvězd. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama