Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Recenze (321)

Olafa 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem to jako dítě a ani teď to pro mě neztratilo ani kousek ze svého kouzla, ztřeštěnosti a fantazie. ()

aronofsky 

všechny recenze uživatele

Doufám, že je jméno uvedené na postu režie (Spielberg!) omyl. Protože takhle blbej film bych od Stevena nikdy nečekal. Snad si svou slabou chvilku už vybral a nikdy se nic podobného opakovat nebude. Nikdy. ()

Roobs 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s Galadriel. Film je opravdu výborný a nedoceněný. Nerozumím karlosovi80 (nic osobně), proč píše; "komentováno z dnešního pohledu - 3hvězdičky", a že dříve jako dítě na tomto filmu byl 5x za sebou. Tento film je určen hlavně pro dětského diváka, navíc je to film z roku 1991, takže už není nejnovější. Proč tedy 3hvězdy ne 5hvězd karlos80? To bychom třeba filmu Sedm statečných mohli dát taky míň hvězd, jen proto, že už nemá takovou obrazovou kvalitu a že jsou dnes akčnější filmy.. ()

Frfla 

všechny recenze uživatele

Film pre malých i veľkých. Tento kúsok sa Spielbergovi celkom podaril, teda minimálne čo sa vizuálu týka. Tak trochu inak poňatý Peter Pan, avšak so skvelým hereckým obsadením. Poukazuje hlavne na to, ako sa “dospelí” nevedia vcítiť do role detí, tak prečo si to rovno neskúsiť? Zalietať si nad oblakmi, občas si zakrákať a raz za čas si zahrať basketbal... Krásne kostýmy, skvelá scéna a všetko dokopy to dáva pekný obraz o predstavách Krajiny nekrajiny. ()

vojta033 

všechny recenze uživatele

Dříve můj oblíbený film (pohádka). Teď jsem to strašně dlouho neviděl, ale pořád se mi to moc líbí. Dustin Hoffman byl skvělý, ale nejlepší byl ten kulatý kluk. Bez jeho obličejů by to nebylo ono. Prostě relax. (Ale taky si nemůžu odpustit připomínku, že podruhé dabovat zažité věci je d*bilita. I když v policejní akademii mě to naštvalo víc.) ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Hoffmana člověk moc v záporných filmech nevídá a mám pocit, že si svoji roli velice vychutnával. Některé scény na mě působili trošku kýčovitěji, ale film jako celek byl velmi příjemný, snadno koukatelný a docela zábavný. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu miluju scény ve kterých je Dustin Hoffman, který podal naprosto excelentní herecký výkon (což je u něj samozřejmě standard). Zbytek mi příšel příliš děcký už když jsem byl dítě. V dospělosti se potom přidal negativní pocit z jedné z myšlenek, která je v mnoha amerických filmech, kdy je otec rodiny kritizován, že se rodině dost nevěnuje kvůli pracovnímu vytížení, ale nikdo neřeší čím to je, že mají velký a luxusně zařízené bydlení, mohou si létat po světě a vůbec mají co do huby. V tomto filmu to ještě ujde, ale toto téma je rozpiváváno v tolika filmech, že jsem na to alergických, protože je tradičně řešeno velmi jednostranně - většinou si to otec od rodiny uvědomí, začne trávit čas s rodinou, ale na životní úrovni se to neprojeví. Samozřejmě se nezastávám workoholiků - rodina a hlavně děti by měli být to nejdůležitější - ale vadí mi ta jednostrannost, kdy se pozapomíná, že rodinný život a práce jsou spojené nádoby a že flákání práce se může projevit jinými problémy. Koukám, že jsem spíše napsal úvahu jak recenzi. :-) ()

british.bug 

všechny recenze uživatele

Podle kritiky jde spíše o průměrný film Stevena Spielberga. Pro mě ale znamená mnohem víc, jelikož bezpochyby patří mezi nejoblíbenější filmy mého dětství. Píseň When You're Alone, která byla mimochodem nominována na Oscara, jsem si pobrukovala celé dětství. Skutečně jsem si oblíbila Maggie Smith v roli "babičky" Wendy a definitivně také Arthura Maleta v roli Tootlese, kdysi ztraceného chlapce, dnes už poněkud senilního starého muže, který stále myslí na své ztracené kuličky. Dnes, ovlivněná snahou o objektivitu, bych tento film doporučila kromě dětí také těm dospělým, kteří ještě narozdíl od Petera Banninga/Petra Pana (alias Robina Williamse) nezapomněli "létat". Pro ostatní to bude jen jeden z horších spielbergových filmů, na kterém uvidí spoustu chyb. ()

BillieM 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, na který jsem koukala jako malá holka. Nechybí mu fantazie, objevuje se zde dobro (v podobě malých rošťáků) i zlo (v podobě kapitána Hooka). A nechybí ani milostné nebo platonické zápletky mezi hlavním hrdinou, dávnou přílekyní Wendy, jeho ženou Moirou a vílou Thing. Jako ve správném dobrodružném filmu se strhne lítý boj, mezi chlapci a piráty. Konec dobrý, všechno dobré. Až budu mít děti, určitě jim to budu ráda pouštět. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl rád sny o létání. A podívat se po letech znovu na tenhle film, mi dalo odpověď na to, proč už se mi nezdají. Keep happy thought and never grow up! Pro mě absolutně vydařená rodinná pohádka, co dospělým připomene, že je dobré se (aspoň čas od času) dívat na svět dětskýma očima. NB: Jo, je to spielbergovina jak vyšitá. Ale v tomhle případě se to snad i hodí... ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch srdcovek z dětství, u kterých zestárnul ledatak dabing, kterej jsem jako malej považoval za vrchol umění a teď jsem z něj měl akorát tvrdej cringe přes celý záda :-D Délka je taky tak o 40 minut přepálená, ale hudba, herci a speciálně hlášky a dialogy jsou pořád parádní a s odstupem let měli daleko lepší impact než v dětství...Nostalgie je občas fajn. <3 ()

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama