Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Recenze (321)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spielberga jsem nikdy neadoroval a asi ani nadále nebudu. Hook je naprosto přepískle pitvořivej, až to bolí. Pořád někdo musí někam padat, pořád musí někdo někam běhat a přiblble se u toho usmívat. Veškeré triky zestárly až do smíchového období a navíc se tam neustále hrůzně hyhňá Hoffman, což mě téměř zničilo. Tenhle film by asi mělo hodnotit mladší publikum, které to všechno vstřebá a nebo starší ze svých vzpomínek, protože já trochu hynul a říkal jsem si, jestli Spielberg vážně seděl v kanceláři a říkal "Jo a teď bude Williams běhat jako blbec dokola a kolem budou padat pánvičky". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Uff. Geriatrická verzia slávneho príbehu, ktorá má viac vystrašila ako pripomenula detské sny. Preexponované dobrodružstvo, kde pôsobia starí herci príliš pedofilne... Moje hodnotenie odráža hlavne fakt, že tento film mi je "nesympatický"... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Taky nestíháte? A navíc před Vánocemi? Vraťte se do dob dětství. A nechte se unést pohádkovým příběhem. V roli Zvoněnky Julia Roberts. Krásná hudba Johna Williamse. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co Spielberga přimělo k tak pitvořivé stylizaci, která v hrozných aťasových kulisách působí jak Vodní svět pro dětské publikum. Spielbergův rukopis je znát v úvodní půlhodině, ale jakmile se Peter ocitá v zemi Nezemi, jako by se jeho schopnost citlivé režie úplně vypařila. Určitě jedno z mistrových největších zklamání. 4/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Regulérně špatný film. Všechny ty věci, které se u Spielberga vyčítají (sentiment, důraz na rodinné hodnoty, infantilita), jsou zde vlastně základní kameny celého filmu. Úplně uhozená dramaturgie, díky které se děti bez přetáčení prostě nedostanou k pasážím, které jsou zase víceméně orientované pouze na ně. Všechny scény jsou delší než mají být, stejné informace jsou nám dávkovány filmem několikrát a především je to všechno tak nekrytě umělé, až si spíš připadáte, jako byste sledovali cizí lidi užívající si na atrakci v Disneyworldu. Spielberg se snaží patrně vytvořit něco jako dětská hřiště, do kterých vkládá děj, nicméně neví, nebo zapomněl, že ty nejlepší dětské hry se neodehrávaly nikdy v prostředích pro děti stvořených, ale naopak ve skutečném světě, na který lze připnout libovolné příběhy, pokud mu dostatečně nerozumíte. Dvě hvězdy za Hookovu double-špičku na doutníky. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Co je to paramécium? - Já ti to řeknu, chlapče. Tohle je paramécium! Tahle kreatura bez mozku, co neumí lítat a neopovažuj se. Já jsem právník!" Hook je film, co jsem 8 let neviděl. Jako dítě jsem tento film miloval. Příběh Petra Banninga (Robin Williams), který se vrátí do Země Nezemně je kouzelný a nádherný jako předtím. Já nemohu popsat, jak moc se mi tento film líbí. Má úžasnou hudbu, skvělé kostýmy a báječné herce. Dnešní rodinné a pohádkové filmy by se od Hooka mohli klidně učit. Hook měl vše, co rodinný dobrodružný film potřebuje. Snímek je plný skvělých hlášek a humoru. Napíšu přesně to, co zde píše jeden z velmi vysoko hodnocených uživatelů, a to že je tohle zcela nedoceněný film. Má obrovské kouzlo, které na mě funguje i po tolika letech. Proto se nestydím, když napíšu, že mě nyní dojal až k slzám. Hook je moje dětská srdcovka. (90 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

S pribehom o Petrovi Panovi som sa prvykrat zoznamil vdaka tomuto filmu a hned som si ho zamiloval. Spolu s Goonies to patrilo medzi moje oblubene detske dobrodruzne filmy. Skvele obadenie ustrednych uloh. Williams ako dospey Pan, ktory sa musi spamätat a znova sa stat dobrym otcom, Hoffman ako zabavne diabolsky Hook, jeho vtipny poskok Hoskins, a vynimocne znesitelna Robertsova. Pravdepodobne vdaka tomu, ze je po väcsinu filmu tak malicka. A potom kopec roztomilych deti a skvele dobrodruzstva, ktore zazivaju. Stale to do velkej miery funguje, ale predsa len sa mi dnes zda 144 minutova stopaz trochu prehnana a obcas sa tam objavia hluche pasaze nudy. Trochu dynamickejsie tempo by tomu neuskodilo. Takisto ma napadlo o kolko velkolepejsie by to natocil Spielberg dnes. Ale na druhej strane asi by to uz tak dobre nefungovalo. Hodnotenie 7/10 nakoniec zaokruhlujem na 4*, nie z nostalgie, ale kvôli tomu, ze ma aj dnes dokazal tento film dojať a to si cenim. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nedávno jsem se dočetl, že vědci už ke svým pokusům nepoužívají krysy, ale právníky.. Jednak prý vědci k právníkům až tolik nepřilnuli a pak prý jsou věci, které nedokáží ani krysy.." ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh odehrávájící se v nádherném dětském prostředí. Namaskovaný Dustin Hoffman byl k nepoznání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden zo Spielbergových preplácaných projektov, kde si režisér v rokoch, spĺňa svoje detské sny. Ale, ako keby film netočil dlhoročný profesionál, ale Psíček s Mačičkou. Dielo zachraňuje strhujúca vizuálna stránka, ale v tomto prípade je to málo. Veď Spielberg vie točiť rozprávky, tak nechápem tento nezdar. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...TAK A KTO SOM?" ,,TY SI NEJAKÝ PREJAV FREUDOVSKÉHO KOMPLEXU A SÚVISÍ TO NEJAKO S MOJOU MATKOU, ALE PREČO MÁŠ KRÍDLA? MÁŠ PEKNÉ NOHY A SI PÔVABNÉ STVORENIE, LENŽE JA ANI NEVIEM, KTO BOLA MOJA MATKA. SOM SIROTA, DROGY SOM NEBRAL A 60. ROKY SOM PREŠVIHOL AKO OBYČAJNÝ ÚČTOVNÍK." __ Pamätám si, že keď som ,,Hooka" prvý raz videl niekedy na začiatku milénia (možno ešte na konci 90. rokov), bol som skôr sklamaný, že miesto veľkého krvavého pirátskeho dobrodružstva som dostal detskú fantasy, o ktorú som nejavil záujem, zvlášť keď som na príbehoch z Krajiny-Nekrajiny nebol nikdy odchovaný. Pripomenutie po toľkých rokoch ma napokon utvrdilo v tom, že napriek najkritickejšiemu nazeraniu je ,,Hook" solídnym dielom, ktoré najväčšmi ocení (americké) detské publikum. Udeľujem mu priemerné hodnotenie nielen z hľadiska obsahu, ale tiež preto, že tieto ,,nostalgické obzretia sa za bezstarostnými detskými časmi" nemám rád a dávam si veľký pozor, aby som sa im vyhol aj v osobnom živote. Možno povedať, že Spielberg z pozície už úspešného režiséra si jeho realizáciou jednoducho chcel zaspomínať na detstvo a postava dospelého Petra v sebe nesie niekoľko odkazov na neho samého. Kde má svoje nedostatky obsahové spracovanie, ukazuje svoje kvality starostlivo odvedená formálna stránka, ktorá nielen vďaka výbornej robustnej výprave (,,Hook" mal vyšší rozpočet než neskorší ,,Jurský park") ale tiež za prispenia zvoleného nasvietenia a práce s kamerou dáva filmu špecifickú, ľahko melancholickú atmosféru voňajúcu ozaj čímsi vzdialeným. Hoffmanv úlohe známeho pirátskeho kapitána nie je zlý, no pri inom prístupe by sa z neho dalo vykresať snáď ešte viac, zato Williamsove hlášky zosmiešňujúce fantáziu detí sú na nezaplatenie. V rámci našich podmienok špeciálne oceňujem pôvodný český dabing z roku 1992. (11 597 hodnotenie, 285. komentár k filmu) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Povedené fantasy, na které jsme byli nahnáni ještě ve škole. Dnes jsem si to připomenul a není to špatné. Dnešní mládež to asi moc neosloví. Williamse moc nemusím, ale tady byl celkem ok. Pojetí příběhu je celkem zajímavé a konec pěkný. Za mě 60% :) ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nebyl Robertsová a film byl aspoň o 20 minut kratší a bez křečovitých songů bylo by to nejspíš za 80% V tomhle případě to naštěstí stále ještě zachraňuje Bob Hoskins a skvělý Dustin Hoffman, který si svojí roli dokonale užil a je s přehledem jeho nejlepším aspektem. Výpravě není co vytknout, hudba taky ujde, ale scénář... ten scénář.. :o((( ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Milá, i když trošku netradiční pohádka od S. Spielberga. Bezprostředně po jejím uvedením jsem po shlédnutí neměla téměř žádné výhrady. Ovšem dnes, kdy je s čím srovnávat, je to jen lepší průměr. ()

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama