Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jedinečné filmové dobrodružstvo a návrat do detského sveta fantázie. Veľkolepá výprava, nad každým záberom som sa až rozplývala a úžasná hudba Johna Williamsa. Prekrásne filmové spracovanie príbehu o Petrovi Panovi. Hook je pre mňa filmový klenot od Spielberga. Videné v kine💙 [Kult Sneak] 85%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nápad sledovať budúcnosť Petra Pana (skvelý Robin Williams) a jeho návrat do Krajiny nekrajiny, na ktorú už dávno zabudol, je veľmi originálny a napriek vlažnému prijatiu i renomé filmu, doteraz do určitej miery nedocenený. Síce sa jedná o jeden z najslabších zárezov u Spielberga, no jednak je u neho latka neuveriteľne vysoko, po druhé ak sa pozrieme na spackaný podobný námet v burtonovej Alice in Wonderland, jedná sa o celkom prepracovanú modernú variáciu na klasickú rozprávku. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zdařilá filmová variace na klasický peterpanovský syžet, který Steven Spielberg rozvíjí do podoby ryze rodinného filmu, v němž se vrací dospěvší Peter Pan coby životem unavený zaběhlý právník v podání Robina Williamse. V čase posunutý příběh je variován celkem originálně, neboť z klasické fabule o chlapci, který nikdy nevyrostl a nezařadil se do dospělého světa, vytvořil Spielberg zcela nový specifický příběh negováním jeho základních premis - Peter Pan nejenže zestárl, nejenže zapomněl létat, nejenže má sám dvě děti, ale dokonce si ani nevzpomíná, kým ve skutečnosti je. Dospělost zabíjí fantazii, kreativitu, radost. Je potřeba znovu probudit v sobě malého kluka. Tím Spielberg rozvíjí své stěžejní životní téma a potvrzuje redefinicí penzum svých životních hodnot. Co se postav týče, Spielberg oproti knižní předloze posunuje těžiště od Petera Pana k jeho dětem, které tak trochu přebírají štafetu, ale především pak k jeho hlavnímu protihráči - kapitánu Hookovi. To charismatické ztvárnění okouzlujícím Dustinem Hoffmanem je asi hlavní deviza celého filmu. Ten znuděný, rozmrzelý až dekadentní ničema s chruščovovským obočím a knírky, za které by se nemusel stydět ani Don Quijote, je zjevením, které mohu vidět znovu a znovu... ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dělat pokračování Petra Pana je podle mne nesmysl. Kde vůbec tvůrci přišli na to, že Petr zůstal v našem světě? Viděli tu pohádku vůbec? Pěkná vizualizace a snaha se přiblížit kouzlu původního příběhu, tím že jej částečně zkopírovali a přidali pěkné efekty, ale to co si Spielberg přidal do děje sám vyznívá dost mělce. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Ten starý blbec není Petr Pan!" Nějak v tomto duchu se vyjádřil můj ještě ne pětiletý syn zhruba v půli filmu, a strašně u toho brečel. Myslím, že to vysvětluje poměrný neúspěch Hooka. Kdo chce dospělého Petra Pana - starého troubu? Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Asi vím, jak to Spielberg myslel, a i když se mu to zas tak úplně nepovedlo, za ten sympatický pokus to stálo. Hodnotím uznale, jsa vcelku dojat. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama