Reklama

Reklama

Rekonstrukce Nastasiji Filippovny

(studentský film)
  • Česko Rekonstrukce Nastasji Filipovny (více)

Obsahy(1)

Filmová rekonstrukce vraždy Nastasiji Filippovny z románu “Idiot” F. M. Dostojevského se třemi herci a jedním skutečným kriminalistou v ateliéru Studia FAMU. (FamuFest)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hravá variace na Dostojevského Idiota pojatá jako policejní rekonstrukce kriminálního případu včetně specifické terminologie. Rozhodně lepší, než kdyby se v ateliéru někdo pokoušel o tradičnější adaptaci románu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Protože ruský realizmus mám dost rád, tenhle film je jako dělaný pro mě. Člověk si to pak automaticky užije už proto, že když je dnešní popkultura založená na znalosti komiksů a americké tvorby, je zábavné vidět něco, co podobným způsobem pracuje s literárním kánonem. Možná škoda, že se víc nepracuje s charaktery - Rogožin by takhle rozhodně nevystupoval, ale možná v tom má spočívat ten vtip? Mám pocit, že trochu nadhodnocuju, možná by to chtělo trochu lepší střih, trochu preciznější práci s kontrasty? V tomhle ohledu mi to nepřišlo úplně dotažené. Ale vlastně mi to tolik nevadilo. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • V rámci semináře FAMU, kterého se v listopadu 2021 zúčastnil režisér Martin Imrich, zhlédl tento film světoznámý maďarský režisér Béla Tarr. Po celou dobu projekce se smál a po skončení filmu reagoval slovy: „Víte, proč se mi to líbí? Protože si s tím hrajete. Neberete to vážně.“ (Endurion)

Reklama

Reklama