Reklama

Reklama

Musí to být bolestivý

(studentský film)
  • Slovensko Musí to byť bolestivé (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Musí to být bolestivý je krátké komediální drama o komunikačních bariérách. Poté, co jim ujede vlak, věčný student Danny se svým španělským přítelem musí čekat na opuštěném nádraží spolu s homofobním párem Čechů. Ti však netuší, že jim Danny rozumí každé slovo. (ČSFD.cz)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

prokop04 

všechny recenze uživatele

Pěkná krátká komedie, při které je prohozeno poměrně malé množství dialogů. Skvělá hra mezi dvěma jazykovými "okny", které se ke konci rozbijí a problematika obou stran se slije dohromady. Záměr režiséra byl naprosto jasný a očividný. Češi ty stereotypy prostě v sobě mají. Bylo krásně zformulováno to, že bývá těžší je odbourat... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvěle realizovaný námět. Možná by nevadila trochu ostřejší pointa - přece jenom jde o film, který divák umí v hlavě přehrávat vždycky s párminutovým předstihem, tak by bylo dobré něčím překvapit. U kraťasu to ale tolik nevadí. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi překvapená, kolik toho dokázal pan režisér/scénárista/herec přenést do 14 minut a jedné oprýskané čekárny, jak to člověka vtáhlo. (Ne)porozumění, předsudky, pokrytectví, "česká malost", láska, žárlivost, rezignace, dokonce i (tragi)humor s něčím, co by se snad dalo označit za metaforu. Třeba jako když ti poté, co vlastně vykládáš o tom, jak nechceš, aby ti v životě ujel vlak, ten vlak ujede doopravdy... Mrzí mě snad jen, že jsem ty páry (hlavně tedy ty dva sympatické kluky) a jejich další osudy nemohla sledovat alespoň o něco déle. Moc povedená záležitost. 80 %. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jako ukázka toho, že všichni mají nějaké problémy, dobrý. Ten konec byl trochu divný. Na studentský film celkem povedené. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama