Reklama

Reklama

Musí to být bolestivý

(studentský film)
  • Slovensko Musí to byť bolestivé (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Musí to být bolestivý je krátké komediální drama o komunikačních bariérách. Poté, co jim ujede vlak, věčný student Danny se svým španělským přítelem musí čekat na opuštěném nádraží spolu s homofobním párem Čechů. Ti však netuší, že jim Danny rozumí každé slovo. (ČSFD.cz)

Recenze (11)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvěle realizovaný námět. Možná by nevadila trochu ostřejší pointa - přece jenom jde o film, který divák umí v hlavě přehrávat vždycky s párminutovým předstihem, tak by bylo dobré něčím překvapit. U kraťasu to ale tolik nevadí. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jako ukázka toho, že všichni mají nějaké problémy, dobrý. Ten konec byl trochu divný. Na studentský film celkem povedené. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Super vyhrávka. Stísnění  prostor. Češství. Trochu moderní problémy. Pokrytectví. Všechno možné. Malá drama jednohubka, která vystačí skoro za vše. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi překvapená, kolik toho dokázal pan režisér/scénárista/herec přenést do 14 minut a jedné oprýskané čekárny, jak to člověka vtáhlo. (Ne)porozumění, předsudky, pokrytectví, "česká malost", láska, žárlivost, rezignace, dokonce i (tragi)humor s něčím, co by se snad dalo označit za metaforu. Třeba jako když ti poté, co vlastně vykládáš o tom, jak nechceš, aby ti v životě ujel vlak, ten vlak ujede doopravdy... Mrzí mě snad jen, že jsem ty páry (hlavně tedy ty dva sympatické kluky) a jejich další osudy nemohla sledovat alespoň o něco déle. Moc povedená záležitost. 80 %. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Překvapení, na které jsem narazila zcela náhodou. Drama odehrávající se na malém prostoru a v krátkém čase. Co všechno se může stát na opuštěném nádraží. David Semler - zdařilý scénář, režie i dobrý herecký výkon. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Naprosto vtipná jednohubka, která mě nenechala chladným. Kloubouk dolů před Davidem Semlerem, který vše zrežíroval a také si i výbroně zahrál. Nápad, i když asi ne zcela nový, stačila jedna oprýskaná vlaková stanice a píchlo se i do nitra obou vztahů ... 8888 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

lu1 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem jen něčím zaplnit chvíli čekání a dostala jsem nadočekávání dobrých 15 min.  Milé překvapení ()

prokop04 

všechny recenze uživatele

Pěkná krátká komedie, při které je prohozeno poměrně malé množství dialogů. Skvělá hra mezi dvěma jazykovými "okny", které se ke konci rozbijí a problematika obou stran se slije dohromady. Záměr režiséra byl naprosto jasný a očividný. Češi ty stereotypy prostě v sobě mají. Bylo krásně zformulováno to, že bývá těžší je odbourat... ()

Reklama

Reklama