Reklama

Reklama

Historie pro začátečníky - Série 1 (2020) (série)


Rychlé občerstvení (S01E01)

(epizoda)
Velká Británie, 2020, 22 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Levný, rychlý a chutný fast food úplně změnil stravovací návyky v 50. letech 20. století. Ale nevyvolala naše touha po pohodlí zdravotní krizi, ze které není úniku? (Netflix)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzumná spoločnosť, v ktorej sa ľuďom vo fast foodoch servírujú také porcie, že im to kaloricky vystačí na celý deň. Lenže niektorí ju zjedia aj trikrát denne a potom pozerajú, že sa nevmestia ani do zrkadla. Netflix si samozrejme v súvislosti s touto časťou neodpustil informáciu o zlých prdiacich kravách. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O Ronaldu MacDonaldovi a jeho bratrovi byl natočen životopisný fim. Nevěděl jsem, že je pro americké tlusté děti druhý nejpopulárnější po Santa Klausovi. Hamburgery miloval prezident Trump a zpěvačka Madonna říkala, že když ji před mnoha lety balil, pozval ji do restaurace právě na hamburger. Marně. Já byl u MacDonalda jen jednou když jsme v Sydney dostali poukázky na večeři. Každopádně jestli budou i další díly z bizarní násilnické americké fašistické kultury, mám se na co těšit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceniť možno že dokument sa snaží byť nestranný - na jednej strane ekonomický prospech pre spolocnosť či ušetreny čas na strane druhej tony odpadu a obezita. To sú nepopierateľné fakty. Hlas ženy ktorá to celé komentuje bol v porovnaní s Absurd planet zvolený s lepšou intonáciou ale príliš rychlé prestrihy sa síce snažia podať čo najviac informácií v primeranom čase, ale nakoniec to celé pôsobí trochu chaotickým, neuceleným dojmom. Pravdou je že to akým smerom sa bude rýchle občerstvenie uberať je v rukách nás spotrebiteľov. Ak by sa prispôsoboval mne už by fastfood neexistoval. ()

Jonash87

všechny recenze uživatele

I jak bylo zmíněno na konci, pokud chcete chodit do fast foodů, jezte aspoň rostlinné varianty. Je to plus pro vaše zdraví i planetu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostalo sa mi iba veľmi málo toho čo by som o tomto spôsobe stravovania nevedel. Pohodlnosť spojená s týmto typom reštauračných zariadení značne prispieva k úpadku ľudskej rasy. Tak toľko k môjmu filozofickému okienku. :) 50% ()

Reklama

Reklama