Reklama

Reklama

Historie pro začátečníky - Série 1 (2020) (série)


Genetika (S01E10)

(epizoda)
Velká Británie, 2020, 21 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Analýza DNA nám umožnila mapovat nemoci, řešit zločiny a mnoho dalšího. Ale neměli bychom se zamyslet nad možnými důsledky rychlého rozluštění DNA? (Netflix)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Archeologická a historická genetika je super a vďaka nej si nesmiernym spôsobom obohacujeme vedomosti a získavame vynikajúce poznatky. Úžasný prínos to má v kriminalistike. Vedeckým pokusom ale treba dať stopku. Hrať sa na Pána Boha je veľmi nebezpečné. Že v USA klonovanie ľudí nie je zakázané ma prekvapilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabý díl na to o jaké jde kontroverní téma a tabu v sociálních vědách. Je pravděpodobné, že jednou ubudou mnohé matky genetické vylepšování svých dětí odmítat než uvidí, že ostatní děti je válcují. Již dnes je při dárcovství spermií ceněno třeba zdraví, schopnost práce a být dobrým nekriminálním člověkem, inteligence apod. První uplatnění zřejmě bude v odstraňování genetických nemocí. V dokumentu si paní snížila pravděpodobnost rakoviny prsu jen na pět procent. https://dokumenty.tv/historie-pro-zacatecniky-serie-1-dokument/ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objav DNA nepochybne priniesol obrovský pokrok nielen pri objasňovaní trestných činov. Zároveň však pri pokuse hrať sa na všemocných treba nad vedcami dvihnúť varovný prst. ()

Reklama

Reklama