Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu neuvěřitelná věc. Vzpomínám jak jsem se v kině hroutil při pohledu na toho vařeného hada plného živých háďat a to jsem netušil, že závěrem hostiny u rádži je jako dezert podáván chlazený opičí mozeček! Indy zase makal co to šlo a zdárně uhýbal všem dávným nástrahám v podobě různých pastí v tajemných pavučinami zahalených chodbách dávných chrámů. Pokud tento film něco vyvyšuje nad ostatní, tak je to závěrečná honička v důlních vozíčcích i bitka na mostě. A jako milovník swingu jsem samozřejmě musel ocenit i úvodní titulky s nádherně podanou písní Freda Astaira v čínštině a s choreografií ve stylu amerických muzikálů čtyřicátých let! Dávám 4 kameny se třemi rýhami! * * * * ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Už od dvanácti let je Chrám zkázy můj nejoblíbenější dobrodružný film. Dobyvatelé i Poslední křížová výprava jsou fajn a taktéž 5* filmy, ale Indiho dobrodružství z Indie je prostě moje srdcovka. Je to asi nejdrsnější díl série (scéna se srdcem, uřezané prsty, děti pracující v dolech, opičí mozečky...) ale podle mě zároveň i nejvtipnější (to hlavně díky výstupům Kate Capshaw). A zatímco z ostatních dílů si vybavím jednu dvě scény, tady jich mám několik. I když několik scén balancuje na hranici únosnosti, tak je Temple of Doom tím nejlepším co lze v žánru vidět a podle mě se ,,samozřejmě" jedná o nejlepší díl této skvělé dobrodružné ságy (navzdory všeobecnému mínění...). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhy dil Indiany Jonese se podle me trochu lisi od ostatnich dilu. Hlavni problem je pribeh, ac je temnejsi a misty docela drsnej, coz me potesilo a prakticky od zacatku do konce to je jedna velka jizda, poklady, ktere tu Indy hleda, nejsou nijak zasadni a prakticky 3/4 deje se odehravaji v chramu, misto aby se misto deje nekolikrat stridalo, jak je tomu zvykem u dalsich dvou dilu. A ac to zni divne, chybeli mi tu nacisti. Plusem je, ze opet vynikajici Harrison tu ma vyborneho zenskeho partaka, ktera obstarava vsechny komicke situace a dari se ji to dost dobre. Naopak ten prcek me misty rozciloval. Dalsi plus je hudba, ktera je o tridu lepsi nez v prvnim dile a triky, i kdyz ne o moc, jsou taky lepsi. Tenhle dil pro me o fous prekonava prvni dil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Měkký klobouk, kožená bunda i bič jsou zpět. Ford s šarmem souseda odnaproti se vrací, a ač první dobrodružství rozjel tenhle archeolog ve velkém stylu, o úsečné sarkasmy a velmi dobře natočenou akci nepřijdeme ani nyní. Kupříkladu honička na důlních vozících patří mezi hvězdný okamžik druhého indianovského dobrodružství. Stejně vymazlená je i scéna na visutém mostě vysoko nad hladovými aligátory. Přesto mi tohle druhé temné dobrodružství, ve kterém se představuje Spielbergova manželka Kate Capshaw, sedí z původní trilogie určitě nejméně. Můžou za to mimo jiné i slabší kulisy a bohužel i příběh, celková uječenost i přetlak hlušších míst. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když jsem se nedávno na tohle Indyho dobrodružství po dlouhé době znovu podíval, připadalo mi to ještě lepší než za nadšeneckých mladistvých let. Příběh jako celek sice není tak moc cool jako Dobyvatelé nebo Křížová výprava, ale v jednotlivostech Spielberg zase dokazuje svou vypravěčskou velikost a srší nápady, které pozvedají i tenhle díl na čestnou úroveň dvou zbývajících článků trilogie. Ta nenápadná komunikativnost směrem k divákovi, který je mazaně upozorňován na blížící se děje, vypointování zdánlivě bezvýznamných dějů, hravá práce s osvětlením či multižánrovými odkazy, sympatický humor a přímo kulervoucí akční náboj poslední půlhodiny dělají z tohodle díla dokonce jeden z nejčistších a nejzábavnějších dobrodružných filmů, jaké kdy v Hollywoodu vznikly... ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Když po Indym (Harrison Ford) střílejí na mostě šípy, tak v prvním záběru se dva šípy trefí do mostu po jeho boku. V dalším záběru se šípy objeví nad jeho hlavou. Později tam žádné šípy nejsou. (johnnymay)
  • Ve známé scéně, během níž hlavní postavy u stolu konzumují brouky, hady a opičí mozečky, měla Kate Capshaw (Willie Scott) na sobě extrémně velké náušnice, ze kterých herečku velmi bolely uši. (OndrejKW)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama