Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

Satan 

všechny recenze uživatele

Slavný archeolog oprášil svůj bič podruhé a dostává se společně po krátkém extempóre s uřvanou společnicí a malým obdivovatelem do Indie. První díl stanovil základní principy dobrodružství s Indiana Jonesem a chrám zkázy se tak v této úspěšné trilogii jeví spíše jako experiment. Hned úvodní scéna spíše svádí k parodii Jamese Bonda, dále uvidíme Indyho v netradičních pózách (uhodit dítě - no tohle), ale jak už to tak bývá, vše dobře dopadne. Vlastně nebýt toho krásně vystupňovaného konce vozíky-most-krokodýli, musel bych s hvězdičkami vynakládat trochu skromněji. I tak je však druhý díl prošpikován vtipnými hláškami (skutečné inferno cynismu naleznete v pasáži klesající stěny uprostřed slizkého hmyzu), svižnou akcí a především charismatickým Fordem. Zmizeli i nacisté a jejich místo zaujaly starobylé kultury, kteří by byli ochotni kvůli náboženským neshodám shodit Indyho do jámy pekelné. V tomto směru pro mě asi největší zklamání. Ještě, že tento experiment byl podpořen pilířy, jenž se od prvního dílu nezměnily. [Přesná stopáž: 113 min] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Určitě je to největší slabota Jonesovské trilogie. Chytrost příběhu zde ustupuje ve prospěck akce, takže postavy a zápletka jsou skečovité a slouží jako pozadí pro akci. Takhle natočený Happy End nepovažuji za šťastnou volbu, takhle si to určitě vymyslel Lucas, ten má takové kýčovité nápady. Ale akce je super. Film je určitě stokrát lepší než nějaká mumie. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najslabší Indy, s hromadou filmárskych chýb (trebárs pri scéne na mostíku nad priepasťou sa medzi zábermi dramaticky mení vzdialenosť medzi Indym a indickými hrdlorezmi), ale stále je to skvostná zábava. Videl som to 5-krát v kine a zakaždým som pri naháňačke na "huntoch" brzdil nohami o sedadlo predo mnou ;-). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chrám zkázy střídá geniální momenty s tragikomickými. Jones nemá k dispozici pořádnou femme fatale a zaměření na děti přes postavu Shorta taky není ideální. Naštěstí čaroděj Williams znovu kouzlí. Většina diváků označuje Chrám za nejslabší část klasické trilogie. Já naopak nepřeceňuji Dobyvatele ani Výpravu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Nejbondovštější" Indy. A to nejen kvůli parádní úvodní sekvenci či "Chobotničkovským" lokacím, ten posun v akčnosti a sebevědomí je zřetelný. Ale spolu s výrazně temnější atmosférou to byl důvod, proč jsem tenhle díl nemíval tolik rád. Humanistický motiv záchrany dětí mi navíc k zdravě egoistickému archeologovi příliš nesedl, o módní dětské figurce nemluvě. Ten film má ale úžasný spád, dynamiku, fantastické scény, parádní humor a ve vztahu s "Indy-Girl" to ze všech dílů jiskří asi nejvíc. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Amrish Puri (Mola Ram) si kvůli své roli oholil hlavu. Na diváky tím udělal takový dojem, že si po natáčení tento vzhled udržel a stal se jedním z nejoblíbenějších indických padouchů. (don corleone)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama