Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

(seriál)

Epizody(6)

Nebezpečné dobrodružství trosečníků na neobydleném ostrově v Tichém oceánu. V průběhu války severu proti jihu v r. 1865 uprchne z obklíčeného města Richmondu pětičlenná skupinka uvězněných seveřanských mužů. Vede ji vědec a major Grantovy armády Cyrus Smith, kterého doprovází jeho černošský sluha Nab, novinář Gedeon Spilet, námořník Pencroff, patnáctiletý sirotek Herbert Brown a pes Top. Uprchlíci se zmocní balónu jižanské armády a odstartují, pak se však rozpoutá vichřice a ta neřiditelný balón spolu s pasažéry zanáší nad širý divoký běsnící oceán, balon klesá a oni spadnou na pobřeží neznámé pevniny nebo ostrova? Začíná pro ně nebezpečné dobrodružství, při němž budou muset vynaložit veškerý svůj um, aby přežili. Podaří se jim to? (TV Barrandov)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (7)

Tajuplný ostrov (1973) 

Modrý ostrov, v hlubinách oceánu * Modrý ostrov, pod sluncem tak velkým* Ztracený v moři Jako bod jako slza* Daleko od zimy a času* Modrý ostrov, uvidíte to brzy* modrý ostrov, mezi nebem a vodou * Za světem V úkrytu lidí * Nakonec ho najdete před sebou Modrý ostrov, * ztracený ve vesmíru* Modrý ostrov, ve světě vzhůru nohama* To nám nemůžeme vzít* Cestu už znám* jako modrý ostrov ... modrý ostrov* L'Île mystérieuse (Bonus - Interview d'Omar Sharif) ()

Útěk (1973) (E01) 

Útěk  Z obklíčeného města Richmondu, za války Jihu proti Sever utíká v balonu pod palbou, různorodá směsice zajatců: vědec Cyrus Smith (Gérard Tichy), jeho černošský sluha Nab (Ambroise Bia), novinář Gedeon Spilet (Philippe Nicaud), námořník Pencroff (Jess Hahn),  patnáctiletý sirotek Harbert (Rafael Bardem Jr.) a pes Top. ()

Zachráněni (1973) (E02) 

Zachráněni Skupina uprchlíků se probouzí po tvrdém přistání na neznámém místě. Nab (Ambroise Bia)  se okamžitě vydá hledat ztraceného vědce Smithe (Gérard Tichy) a ostatní se vydávají na obhlídku s nadějí, že najdou něco k jídlu.Gedeon Spilet (Philippe Nicaud) je váben podivnými světly na vrcholu sopečného kopce. ()

Nepřátelská hora (1973) (E03) 

Nepřátelská hora Cyrus Smith (Gérard Tichy) je nalezen za podivných okolností nezraněn  v hlubokém spánku, ale na nic si nepamatuje.Příchodem Smitha s jeho praktickými dovednostmi a znalostmi to vypadá, že osádka ztroskotaných dokáže přežít. Vydávají se na nejvyšší kopec aby zjistili zda jsou na pevnině či ostrově a přitom spatřují záhadná pohybující se světla. Harbert (Rafael Bardem Jr.) se ztrácí. ()

Opuštěni (1973) (E04) 

Opuštěni  Harbert (Rafael Bardem Jr.)  se záhadně objevuje, aniž by věděl co se s ním stalo. Cyrus Smith (Gérard Tichy) se připravuje vypátrat co způsobuje záhadná světla. Chlapec novinář a námořník nacházejí lahev ze zprávou od trosečníka postaví si loď a vydávají se na sousední ostrov. ()

Černý prapor (1973) (E05) 

Černý prapor  Připlouvají na malý ostrov a potkávají tam vyšinutého trosečníka a přivážejí jej na svůj ostrov. Dostávají se však do bouře, život jim zachrání oheň na skále, který jim poslouží jako maják. Nikdo ale neví kdo oheň rozdělal. ()

Tajemství ostrova (1973) (E06) 

Tajemství ostrova K ostrovu připlouvá velká loď, zdá se že jsou zachráněni.Ukazuje se však, že je všechno jinak.Vypuká přestřelka a do toho se přidává zemětřesení a ostrov se začíná rozpadat. ()

Reklama

Reklama