Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Malcolm je pozván do sídla Johna Hammonda, duchovního otce projektu Jurský park. Ještě před samotným setkáním s Hammondem Malcolm narazí na Hammondova bezohledného synovce Petera Ludlowa. S ním má Malcolm spory už kvůli nepovedenému projektu Jurského parku. Vztahy mezi oběma muži jsou na bodu mrazu. Hammond oznámí Malcolmovi, že existuje ještě ostrov Isla Sorna, kde se dinosauři množí bez omezení v divoké přírodě. Dosud o této části projektu Jurský park veřejnost nevěděla. V nedávné době však u pobřeží ostrova přistála loď britského milionáře a posádka na dinosaury narazila. Hammond si představuje, že Malcolm na ostrov odjede s malou výpravou a výprava zmapuje život zdejších dinosaurů. Aby Hammond donutil Malcoma nabídku přijmout, oznámí mu, že na ostrov před třemi dny odjela i Malcolmova snoubenka, dr. Sára Hardingová. Šokovaný Malcom, který se o svou přítelkyni bojí, ihned urychluje odjezd výpravy na ostrov. Výpravu tvoří on, fotograf Nick Van Owen a technický specialista Eddie Carr. Aniž by to Malcolm věděl, do auta se schová i jeho dcera Kelly. Malcolmovi a jeho druhům se velmi rychle díky GPS lokátoru podaří najít Sáru. Ta je nadšená z pozorování býložravých dinosaurů. Záhy však výprava zjistí nejen to, že Malcolmova dcera Kelly je na ostrově, ale také že na ostrov přilétá i mnohem větší výprava Petera Ludlowa. Ludlow se svými lidmi na ostrově zahájí odlov dinosaurů pro jeho nový podnikatelský projekt, velkou dinosauří zoologickou zahradu v San Diegu. Nick, který odlov dinosaurů těžce nese, v noci odchycené exempláře vypustí z jejich klecí. Dinosauři Ludlowově výpravě zdemolují její tábor a zařízení. Sára s Nickem v džungli narazí na mládě tyranosaura, kterému Ludlowovův předák, Roland Tembo, zlomil nohu a svázal ho. Roland mládě použil jako návnadu na jeho rodiče, které hodlá ulovit a proslavit se tak jako nejlepší lovec na světě. Sára s Nickem mládě odvezou na svou základnu a tady mu začnou nohu ošetřovat. Vytvoří jakousi dlahu, která se po čase rozpadne, a mládě se tak má šanci uzdravit. Jenže rodiče mláděte ucítí jeho pach a základnu napadnou. Sáře a Nickovi se sice podaří mládě k rodičům vypustit, ti ale na základnu přesto zaútočí a obytné vozidlo, ve kterém se Nick a Sára schovávají, shodí ze svahu... (TV Prima)

(více)

Recenze (704)

golfista 

všechny recenze uživatele

Spielberga mám moc rád, ale tohle vzniknout asi nemělo. Pořád to ještě vypadalo alespoň nadprůměrně, ale ten konec ! To jsme si nezasloužili :-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Treba brať v úvahu, že Steven Spielberg nechcel opakovať prvý Jurský Park, ale chcel sfilmovať podstatne temnejší námet Arthura Conana Doylea. Na to, že má snímka 130 minút, je huste akčná a dobrodružná, a v poslednej štvrtine prichádza s kráľovským hamburgerom. A scéna s kamiónom nad priepasťou mi zakaždým vyrazí dych. Technicky dokonale prevedená a nadhľadom opradená hollywoodská zábava, ktorá neurazí ani váš intelekt. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se na film zase podíval na DVD a připadal mi mnohem lepší, než jsem si jej pamatoval. Vyprávění má přímo ďábelský rytmus postupně gradujícího střídání scén (od určité chvíle až závratný - scéna ve stanu, útok na vodopády, velociraptoři v poli, velociraptoři v budově, San Diego) , malá holčička mě štvala vlastně dost málo a hlavně jsem extrémně docenil velmi často přímo úžasné jízdy kamery, střihové montáže a hru se zvukem. Hlavně prostorové blbnutí během útoku velociraptorů na budovu mě strašně bavilo - neustálé probíhání dveří tam a zpět, skoky nahoru, dolů, hrabání ze dvou stran. Je to jak slapstick od Bustera Keatona (vs. keastonští četníci), napínavé i mimořádně vtipné. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Docela slabý odvar prvního Jurského parku. Tenhle film těží jenom z prvního dílu a pěkných triků. Príběh ještě o polovinu horší než u jedničky. Nevím, co vedlo Spielberga k tomu, aby tohle natočil, své klukovské sny už si snad splnil jedničkou a peníze myslím taky nepotřebuje... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První Jurský Park byl skvělý. Kvůli tomu, že předvedl do té doby nevídanou podívanou na přerostlé ještěrky:) Jenže druhý díl už nebyl co se efektů týká nijak vyjímečné dílko, i když ty scény z lovu byly opravdu dobré. Tyrannozilla to ale rozhodně nenarovnala... Prostě klasické velkorozpočtové béčko. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skoro o nic horší než první díl, více nových postav a zápletek, scéna s pádem na sklo auta je fantastická... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zárodek ke druhému dílu: : jednoho dne se sejde v hospůdce v LA Steven Spielberg / S / a šéf universalu / ŠU / --- P: Čau Stívne ! S: Nazdár ty vole! ŠU: Jak je chlape? S: dobře,happy jsme v USA vše je happy,ne ? ŠU: to jo, ty vole taky je to všechno u mě happy, ty vole ! S: jasně ať žije USA ! ŠU: freedom!! vole, co si dáš?Pivo? S: pivo, hele ne, něco vostřejšího ne?; láhev whisky na Tebe, jo? ŠU: Ty vole na mě? Ty si žid hele !. S: tak co by si neudělal pro kámoše,ne? ŠU : ale hovno já tě mám rád Stívne, jsem se teď díval do učetnictví, toho mého Universalu a jako dobrý jo,ale víš chtělo by to nějakej ten milionek jestli mě rozumíš? S: jasně já ti rozumím, vrchní tu láhvinku , tady na kámoše jo?! ŠU: Hele chtělo by to zase vytlačit nějaký miliony, co? ty draku !! S: tak jasně hele, vždyť ty filmy neděláme pro sebe, ne? ŠU: jasně, to pak jako ty kritiky nechápeš jo, ty vole. Prej točej jenom pro prachy ! S: ale hovno,pro rodiny hele, vše musí být rodinný, filmový kritici jsou mrdky hele, se ti akorát smějou do ksichtu. ŠU: jasně,uděláme raut a oni pak napíšou oslavný recenze. S: jsem slyšel , že v Čechách prej stačí chlebíček a PR předmět a recenze máš ošefovaný ! ŠU: tam bych chtěl žít, hele. A co my teda?Co vymyslíme ? Mě napadlo, že uděláme dvojku Juráče !! S: to ne, hele to je trapný ! ŠU: ale hovno je trapný vole, vem si ty zisky zase ne!! S: a takt o zase jo hele, ale jak to uděláme? ŠU: tak já nevím. Jsem myslel jako ty digitální potvory a krev, ale co dál ? S: to by chtělo někoho z jedničky, hele. ŠU: no jasně,co Jeff toho nikdo nechce dáme mu mega a bude. S: jasně mega, může bejt rád,zase tak dobrej herec není hele. ŠU: a co nějakou sexy babu, jsem myslel aby tam byli hlášky muž/žena a mohli by šukat ne? S: to ne hele musí to být rodinný, rodina je víc než pár, víc peněz víš jak, místo soulože bych tam dal spíše nějakého haranta, rodinej film, ne? ŠU: jasně a bude černej, multirasový-- další prachy. Černochů je taky dost a choděj do kina t!! S: skvělé, a co asiati, dáš tam jednoho a v číně bude rekord z návštěvností? ŠU : Třeba Jet - Li, jako že by nějakého tyranosaura zmlátil, jo? on je drahej,ale. Mu naseru hele! S: jasně serem na něj ! ŠU: takže jsme to ošéfovali, máme tam ty ...saury a, krev, ale tak aby to bylo rodinný,to je jasný , černýho haranta tak aby to bylo i pro černý rodiny.Na ty asiaty seru, stejně pořád prodávaj ve stáncích nebo restauracích a do kina nechodí. S:jasně a co ženská,co třeba nějaká co k ní bude Jeff něco cítit ,aby to bylo dojemný, to mám rád !! ŠU: to je nápad, to bude i pro holky hele, kluci tam mají ty potvory, ženský vztah, ty vole to bude peněz ja se poseru. S: ale no tak vždyť to děláme pro lidi!! Kolik dostanu provize? ŠU : Stívínku neboj 20%, Ok? S: jasně OK tak super zatím čago a dík za láhev. ŠU jasně zase někdy, čau!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou je to vážně slabší, ale ne zase tak dramaticky, jak zde někteří prezentují. Ono platí samozřejmě, že nastavovaná kaše bývá často hrozná, nicméně Jurský park 2 ještě není takový propadák a dá se strávit i v rámci hlavního sobotního večerního programu. Minimálně trikově si s jedničkou vůbec v ničem nezadá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $229,086,679Tržby Celosvetovo $618,638,999Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,339,557 //počet predaných kusov 121,938Tržby za predaj DVD v USA $1,444,738 //počet predaných kusov 253,950 ║ Veľmi pôsobivé dobrodružstvo, Spielberg to krásne ustál a opäť očaril. /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování trháku, který skoro změnil svět, byl dlouho očekáván a tržby za první týden byli podle očekávání obrovské. O to však větší přišel šok z kvality filmu, který prvnímu dílu nesahá ani ke kolenům. Spielberg tentokrát vytvořil opravdu prazvláštní mix techniky, herců a nádechu vzdálené minulosti. Cosi však budem povídat, první díl stojí na Spilebergovi a možná ještě více na tricích, které byli opravdu silné kafe. První díl přišel ve správnou dobu a dvojka přišla pozdě. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Film natočený jen proto aby z nic netušících diváků vyždímal peníze.Nic víc.A pokus o Godzilu na konci je více než jen trapný. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Vůbec ne špatný film - naopak, komu se na Jurském parku líbily především akční scény, zde jich najde více a lépe propracované. Pravda je, že příběh je slabší a s knihou film nemá prakticky nic společného, ale hlavní je, že se člověk nenudí. Závěr je fantastický ("Visitor in San Diego"), protože je to jedna velká legrace (skvělý je ten probuzený klučina). A jako bonus výborný Postlethwaite nebo překvapivě zde Stormare, dost mi tam ale vadila ta malá holčička. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spielberg dělá co může, ale je toho málo co proti debilitě scénáře zmůže. Tady již nejde o nic jiného než stáda dinosaurů z jedniček a nul. Skoro se až zdá, že krom nich snímek nic jiného nenabízí; a vlastně je to i pravda. K tomu tři památné scény a stádo nesympatických postav, kterým budete ze srdce přát pomalou smrt. Což je oproti jedničce málo. A zatímco pasáž na ostrově je alespoň koukatelný standard, tak pastišová "jakože Godžira" pasáž je k nepřežití; a to i přes patrnou koňskou dávku nadsázky. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama