Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (808)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Předem se omlouvám za dlouhý komentář - tentokrát je to osobní. Nicméně nezlobte se na mě, ale není to tam. Klidně se tu dál budu bít za kvality Muže z oceli a vůbec mi nevadí stát si za tím, že Batman vs. Superman je fantastické superhrdinské drama, ale v Lize to Zackovi prostě neklaplo. Jeho ultimátní příšerně roztáhlá čtyřhodinová verze napravuje mnohé chyby Whedonova sestřihu, jako například odstranění dementního humoru, lepší prokreslení postav a především zápletky (krabice, Anti-hmota i Darkseid to fakt potřebovali), nové finále pak funguje desetkrát lépe jak to původní, jenže k čemu to všechno je, když mezitím režisér za každou spravenou věc vyrobil jednu novou chybu. Tak například písničkový soundtrack je totálně mimo, nehledě na to, že si vlastní song plno sekvencí ani nezasloužilo. U některých zpomalovaček si člověk klepe na čelo a to rozdělení do kapitol tady byla taky naprostá zbytečnost, vlastně se tím ta stopáž jen rozbíjí a vy marně přemýšlíte, co tím chtěl Snyder vůbec říct. Stejně tak nepochopím, jak režisér, jemuž jdou nejlépe akční scény, může považovat čtyřhodinový komiksový film s minimem superhrdinské akce za dobrý. Něco jiného by to bylo, kdyby se tahle verze rozdělila na dva filmy, jako Infinity War a Endgame, nebo první a druhá část finále Harryho Pottera. S klidem bych prozíval první část a pak si dosyta užil tu druhou. A kdyby z toho byla rovnou trilogie ještě s tím, na co film teasuje v závěru, možná by všechno to budování a nastiňování za to na konci stálo. Jenže takhle je to příliš dlouhé, příliš prázdné a příliš nezajímavé na to, aby vyšly na povrch jakékoli emoce, nehledě na to, že veškeré ty dobré momenty jsou okamžitě zastíněné tím, jak matným dojmem ten celek působí. Ano, Zackova verze je o fous lepší jak ten omyl, co šel do kin před tím. To z toho ale pro mě bohužel pořád nedělá dobrý film. Velká škoda. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňa to nadchlo. Celkom chápem aj negatívne reakcie, ale mne to proste sadlo vo všetkých smeroch. Epické ako krava, atmosférické a vyvážené, herci v správnych polohách, z hrdinských nástupov som mal zimomriavky a pri scénach, čo hrali na emócie, som mal dokonca slzu v oku. Omnoho lepšie nielen ako Whedonova verzia, ale aj ako MoS a BvS. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Rozumově" čtyři, ale Zackův fanboy musí s úctou a respektem bez jakýchkoliv pocitů zhřešení nadhodnotit. Má to hodně chyb - od kýčových (ve špatném smyslu) scén, přes tupý dialogy a občas stejně tupě přepálenou akci, až po nevkusně využitý písničky Nicka Cavea. Ale co už... trvá do čtyři hodiny, který jsem dal bez větších problémů v kuse a ani jednou (!) jsem se nepřistihl, že bych se nudil (salut o dvě hodiny kratší Whedonpatlanina) - a to je u takovýho megalomanskýho výtvoru win jak prase. I přes všechny scénáristický nedostatky to totiž drží jako celek, postavy maj krásně rozdělenej čas před plátnem (takže z otravných postav jako Cyborg nebo Steppenwolf se konečně staly charaktery, který maj smysl a nejsou to jen digi mlátičky), i přes digibordel je to až na pár scén konzistentní obrazová hra s jasnou vizí, pár slušných gagů a závěrečná třičtvrtěhoďka je hodně slušnej DCverse-repair materiál a přál bych si, aby se tahle verze stala filmovým kanonem a na tu kino bídu se zapomnělo. Nemá to sice hlubokou symboliku jako Man of Steel, neni to tak osudový jako BvS, ale je to sakra dobrý. Pro pátou hvězdu jsem se rozhodl po Snyderovo osobním rozloučení se s dcerou, který mi málem vehnalo slzu do oka. Film s duší. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ten film by chtěl sestříhat... Každopádně na to, jak je to ukrutně dlouhatánský film, jsem se nudil "jen" někdy uprostřed, jinak to poměrně slušně sviští. Liga spravedlnosti má skvělou akci (řekl bych celkově lepší než původní verze) a příběh dává konečně nějaký ten smysl... i když pořád není nijak zvlášť zajímavý. Ale na superrhdinskou komiksárnu pohoda. Jenže stejně jako předtím jsou i teď největší problémem příšerné postavy. Místo aby byly hlavní postavy tím tahounem (stejně jako se to povedlo Marvelu, kde se stali třeba takový Iron Man a Captain America postupně pojmem), tak jsou v lepším případě docela OK, v horším případě trapní. Nejhorší je tu Cybrog, který vypadá i po tomhle remasteru příšerně. V komiksu je to občas vynikající postava, tady je to neuvěřitelný fňukal. V komiksech je jeho příběh často mnohem tragičtější (což se divím, protože Snyder se snaží mít všechno co možná nejtemnější), ale přesto dokáže z toho vyjít jako borec. Tady je jenom borec jakoby v těch svých superschopnostech, jinak osobnostně je na profackování. Dále je tu Flash, který je stejně jako ve verzi od Whedona podivný autista, ale opět jsem s tím byl tak nějak smířený. Má tu navíc pár fajn scén a vtípků, ale zároveň taky příšerně trapnou scénu se záchranou holky z auta (a nezajímá mě, že je to narážka na komiks... natočený je to prostě strašně). Celkově je tu díky většímu prostoru i víc hlášek, dialogů či celých scén, které jsou prostě WTF. A co se týče ještě postav, tak i ta motivace padouchů je jakoby logičtější... ale pořád prázdná a klouzající po povrchu. Víme, že Steppenwolf nejdřív Darkseida zradil, a teď mu to chce děsně vynahradit... Jenže proč? Proč najednou ta jeho názorová změna? Sorry, ale když o něm a té situaci pořádně nic nevím, tak mi nestačí ty jeho lesklý očička, abych s ním nějak sympatizoval. Jo a Martian Manhunter patří taky k další řadě trapasů v tomhle filmu (to vydávání se za Loisinu tchýni, aby ji uklidnil, je divný a v konečným důsledku totálně creepy). Každopádně akce fakt dobrá. Bohužel často totálně mimózní.  (5/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Liga Spravedlnosti si konečně zasluhuje plnohodnotné označení superhrdinské ságy (a to rovnou v jednom monstrózním filmu), a ne jen nedomrlého béčka od režiséra, kterému se sice povedli konkurenční Avengers, ale v DC stáji nadělal spíš pěknej brajgl. Tak takhle to tedy celé mělo vypadat... hezký, no. Vážně skoro jako listovat čtyřsetstránkovým omnibusem od BBArtu. Spokojenost. [HBO GO] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Pro film bylo dotočeno pouze cca 5–10 minut nových záběrů z celé čtyřhodinové délky, muselo se však dodělat více jak 2 000 nových vizuálních efektů. Dotáčky trvaly 3 dny a dotáčely se 2 krátké scény. „Nejsou nijak rozsáhlé, zato jsou důležité. Vidět se s herci a s velkou částí původního štábu bylo super. Pracoval jsem s herci, které dobře znám a mám je rád, takže to byla velká zábava,“ uvedl Zack Snyder. (NiWi)
  • Zack Snyder v průběhu příprav oznámil, že nehodlá použít jediný záběr od Josse Whedona„Radši bych ten film zničil. Spálil ho, než bych použil jediné políčko, které jsem nenatočil. A to si ku*va zapište!“ Následně připomněl, že Whedonovu verzi neviděl a nazval ji zrůdností. (CrypzzXD)
  • Když se Barry (Ezra Miller) při setkání s Brucem Waynem (Ben Affleck) snaží lhát o svých schopnostech, zmíní i gorilí znakový jazyk. Jde o odkaz na Flashova nepřítele z komiksů, Gorillu Grodda. (TwoFace)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama