Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Nepravděpodobný hrdina: V jednom z nejnepravděpodobnějších příběhů americké historie se Ulysses S. Grant pozvedl ze svých skromných začátků, aby se stal vítězným generálem v jedné z nejkrvavějších bitev občanské války.
2. Lincolnův generál: V bezvýchodné situaci na sebe bere Ulysses S. Grant neuvěřitelné riziko, stává se oblíbeným generálem Abrahama Lincolna a připravuje se na epický střet s Robertem E. Lee.
3. Vítěz svobody: Ulysses S. Grant porazil Roberta E. Leeho a vyhrál občanskou válku, ale opět je povolán do služby sloužit prezidentovi během jednoho z nejtěžších období americké historie. (History Channel)

(více)

Recenze (1)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ulysses S. Grant jako "unheroic hero", legendární generál Unie v občanské válce a poté 18. prezident USA. Minisérie výborně kombinuje hrané inscenace s dokumentární palbou kreseb, fotek, map a komentářů (mj. od vrchního životopisce R. Chernowa), a je to opravdu mile vyšší laťka než bych čekal v případě History Channel produkce. Bitvy jsou tu vylíčeny velmi přehledně a hezky vynikne brutalita konfliktu. Cením také finálních 45 minut a co se dělo po roce 1865, přičemž sympatická je snaha očistit Grantovo jméno od Lost Cause špíny a mystifikace. (více) Další na řadě: série Washington. (x) ()

Galerie (130)

Reklama

Reklama