Reklama

Reklama

Schindlerův seznam

  • USA Schindler's List (více)
Trailer 4
USA, 1993, 195 min

Předloha:

Thomas Keneally (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Hudba:

John Williams

Hrají:

Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Małgorzata Gebel, Mark Ivanir, Andrzej Seweryn (více)
(další profese)

Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění... Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muže vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci... Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii. (Lucernafilm)

(více)

Diskuze

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

zorz

přesně tak, po třista letech, jsem se na to "veledílo" konečně podíval, a že bych z toho byl odvařenej jako všichni ? Ukazuje se, že lidé jsou sněhové vločky a jejich nervová soustava se zhroutí když na někdo udělá bububu. My co jsme vychovaní na servrech zobrazující každodení realitu, jakou je pižlání hlav křesťanů muslimama, nebo sekání mačetama a střílení znepřátelencýh členů Brazilských drogových kartelů, popřípadně kdejaké další zvěrstva, máme vycvičenou nervovou soustavu a tenhle snímek je prostě pak pro nás ještě příliš měkký. Částečně z toho snímku cítím jak kdyby s Němců dělali lidumily, kteří to vlastně nemysleli zle a byli defakto hodní. Ne, tohle fakt není snímek, který bych si z nudil pustil podruhé. Tohle byla fakt nuda a pohádka, jak to všechno bylo pro vybrané jedince fajn. 

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

 ralf to zahrad velmi dobre, vyhrada je len ku nerealnosti pribehu v niektorych momentoch

Příspěvek byl smazán administrátorem.

morena.jea

morena.jea (hodnocení, recenze)

Kto si chce spraviť vlastný názor, doporučujem prečítať knihu od T.Keneallyho, ktorá vychádza z autentický výpovedí. Ak má niekto záujem, nech sa mi ozve, pošlem ju v pdf-ku.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

ja to videl taky, jako woody, vypocitave emocne manipulativni, ikdyz mozna nechtene. Presto zanecha hlubokou stopu.

111tom111

111tom111 (hodnocení, recenze)

Zastihla mě noc si dobyl značný úspěch dokonce i na Západě. Také z něho o deset let později okopíroval Steven Spielberg scénu do svého Schindlerova seznamu s ženami jdoucími do sprch a obávajícími se, že se jedná o plynovou komoru. .to napsali na wikipedi ale tam píšou takový žvásty kolikrát

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Šlo o Zastihla mě noc od Juraje Herze, ale ta scéna je tam dost jiná

111tom111

111tom111 (hodnocení, recenze)

asi před dvěma dny byl dokument o nějakym českym režisérovi ..už nevim jas menoval a údajně tu jednu scenu mu nějak někdo ukradl a když je chtěl zažalovat tak mu řekli že je to omyl nebo co ... ale bůh ví jak to bylo

klobouk12

klobouk12 (hodnocení, recenze)

Mayers

Tak podnikání v Argentině, Neměcku, vrátný v muzeu to není zas tak špatné :D ím jsem myslel, že ho rozhodně nikdo nesoudil

Mayers

Mayers (hodnocení, recenze)

klobouk12

Tady si dovoluju oponovat. Zas tak dobře si po válce teda nežil :) Doporučuji důkladně prozkoumat jeho život a až pak dělat závěry. pravdou ale je, že během války na židech pěkně vydělal.

na příspěvěk reagoval klobouk12

klobouk12

klobouk12 (hodnocení, recenze)

Folwar.: Jak, co doopravdy bylo neví nikdo. Co však jisté je, že Schindler zachránil spoustu životů a ano také na tom notně vydělal a ačkoliv kolaboroval, tak právě díky těm životům si i po válce žil velmi dobře. Zkrátka dobře věděl kdy otočit strany :)

na příspěvěk reagoval Mayers

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Tak jak to teda bylo doopravdy? Byl Schindler nacistiký vykořisťoval a do poslední minuty měl všechno vypočítané, nebo to byl opravdu hrdinný zachránce, který měl plán v hlavě uložen roky předem?

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

http://www.gruntova.cz/oskar-schindler. O osobě a motivech paní Gruntové můžeme pochybovat, ale o dokumentech nikoliv, na jejich základě si vyhrazuji právo soudit kohokoliv, protože jsou jediné hmatatelné a ukazují na charakter Oskara Schindlera, vše ostatní jsou dohady, protože skutečné motivy byly vždy v jeho hlavě, kam nikdo nevidí. Osobně ho považuji za ten typ českého člověka (tzv. čecháčka), kterého bytostně nesnáším - vyčuraného, "šikovného" a velmi, velmi přizpůsobivého. Ale to je jen můj názor, každý ať si udělá vlastní.

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Herr_Flick: Zaručené autentické dokumenty? V souvislosti s čím? (Nechce se mi listovat dozadu a zajímá mi to)

zorz

zorz (hodnocení, recenze)

Herr_Flick: tak to jsi dobrej. já hlavně narážel na to, že ho tam má přes 2000 lidí, 24 nejoblíbenější atd... dovoluju si tvrdit, že velká většina ho tam má spíš z nějaký pózy, než že by ho opravdu tak žrali.

na příspěvěk reagoval Vecernicek

Herr_Flick

Herr_Flick (hodnocení, recenze)

zorz: Já ho tam měl třeba 2 roky a za tu dobu  jsem ho 10x viděl. Je to skvělý film

zorz

zorz (hodnocení, recenze)

Nuda k posrání. Kdysi jsem to viděl, tak to jsem se ještě jakž takž bavil. Ted podruhé ale už jsem to nedokoukal. Těch 2000 lidí, co to maj v topce prostě považuju za lháře, protože si prostě neumím představit, že si někdo řekne "tak ted bych si pustil nějakej svůj oblíbenej film... no jasně, co třeba schindlerův seznam!" Jediná dobrá scéna je ta, když velitel tábora nechá popravit tu projektantku.

Související novinky

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

08.12.2015

Pražské Rudolfinum bude 22. prosince hostit ojedinělý koncertní projekt s názvem STAR WARS: a musical show. Jedná se o koncert orchestrální hudby z šesti dosud uvedených filmů z prostředí slavných… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama