Reklama

Reklama

Schindlerův seznam

  • USA Schindler's List (více)
Trailer 4
USA, 1993, 195 min

Předloha:

Thomas Keneally (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Hudba:

John Williams

Hrají:

Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Małgorzata Gebel, Mark Ivanir, Andrzej Seweryn (více)
(další profese)

Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění... Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muže vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci... Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii. (Lucernafilm)

(více)

Recenze (1 781)

Boban 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film o lidském utrpení za 2. světové války. Při některých scénách mě mrazilo v zádech(Osvětim plynové komory nebo vyvražďování gheta). Zaslouží si plných *****. ()

Marv 

všechny recenze uživatele

Silný a užasně zpracovaný film, u kterého mě nadchnul výkon Ralpha Fiennese, jehož Amon Goeth je opravdu ďábel jaký se jinde neuvidí. To, že to s realitou nemá moc společného, je druhá věc. ()

SonyLucy 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho člověk čekal, až to uvidí v televizi, ale stálo to za to. Loni jsem viděla originál v němčině, a rozumněla jsem asi třetině dialogů. Nejlepší je to vidět německy s českými titulky, protože v češtině to není tak dobré. Možná to nemuselo být tak dlouhé. ()

vlada-xxx 

všechny recenze uživatele

Cenim si ,ze se barva filmy nezobrazila take na charakteru hlavnich postav...Amon je i pres svou sadistickou naturu politovanihodny nemocny clovek...a Schindlerova promena je pozvolna......nektere sceny povazuji za zbytecne-to se da ale od Spielberga a americkeho filmu cekat. Pro mne je tento filmjedinym mistrovskym Spielbergovym kouskem......nejsem si uz ovsem jist zda je to jeho zasluhou ci skvelymi herci v hl.rolich.... ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Písať ďalšie chvály na tento film je nosením dreva do lesa. Ale je to asi jediný film, pri ktorom mi takmer vyhŕkla slza (aj to je úspech). ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Spielberg je pan reziser, ktery ma vsechny svoje filmy do detailu propracovane. Neeson je galantni a elegantni lidsky nacista s zidovskymi instinkty a srdcem krestana. Fiennes tu predvadi, jak dokaze byt obycejne lidske zlo demonicke. Scena vysidleni gheta je tak autenticky natocena, ze vam prijde, ze se divate na dokument. Mrazive realisticke, hrejive lidske. Kdyz jsem na tomhle filmu byl v kine, po jeho skonceni vsichni sedeli a i po skonceni titulku nikdo nepromluvil. ()

Sebien 

všechny recenze uživatele

Úžasný působivý film, kdyby ovšem nenastal ten patetický konec, kde si Schindler málem rve vlasy. Nemůžu si pomoct, ale tohle mi pokazilo zážitek z celého filmu, nejsem schopná si to odmyslet a víc než *** nedám. Předloha je sepsána podle vyprávění právě těch zachráněných Židů, což mnohé ospravedlňuje a je to tak asi v pořádku. Ale Spielbergův film od začátku působí hlavně atmosférou mnohem drsněji a naturalističtěji než kniha a tím spíš je škoda, že to nedotáhl až do konce. Ostatně, jeho BARVA NACHU má u mě podobný problém a A.I. jsem akorát ještě neviděla. ()

_Irbe_ 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi z různých důvodů tento takřka bájemi opředený velefilm unikal. Přistupoval jsem k němu jako povinnost shlédnout takto vysoko hodnocený film a doplnit si mezery ve vzdělání. A skutečně musím uznat že si rozhodně zaslouží být mezi top 10 na csfd i imdb. Tyto díla jsou strašně důležitá, protože Nám ukazují jací dovedeme být a jaký může být život strašlivý a jak bychom měli být vděčni za to, co máme a v jakých podmínkách dnes můžeme žít. Pravda o Oskaru Schindlerovi je zde sice trochu poupravena pro filmové účely, ale to je vcelku pochopitelná věc. I tak před Spielbergem smekám. ()

frolo 

všechny recenze uživatele

Je tu ďalší snímok, ktorý zachytáva hrôzy z druhej svetovej vojny a konečne riešenie židovskej otázky. Ale označiť tento snímok za film by bol hriech. Je to niečo viac ako film, je to posolstvo ktoré nám zachytáva Spielberg o tom, čoho sú ľudia schopný za honbou moci, slávy a peňazí. Nijaký národ si nevytrpel toľko čo Poľsko a Spielberg týmto dielom vzdáva úctu ľuďom ktorý počas druhej svetovej vojny najviac trpeli. I keď sme videli veľa filmov s témou holocaustu a druhej svetovej vojny, jedine Spielberg bol schopný najreálnejšie nám podať svedectvo o hrôzach vojny. Navždy si budem pamätať tento nezvyčajný čiernobiely snímok a v ušiach znejúcou mi hudbou a toto dielo bude patriť nielen k najväčším úspechom Stevena Spielberga ale k celej filmovej tvorbe od jeho začiatku. ()

Sethlans 

všechny recenze uživatele

Tento film mě doslova "dostal".Je to náramně nádherný děj se skvělou atmosférou, drsným dějem a vynikajícími herci.Steven Spielberg natolik perfektní režisér, že ho jen těžko mohl zkazit. Tento film je jedním z nejlepších s tématikou holocaustu. ()

lizardking

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezvadně peovedený film, který splnil svůj účel, kterým bylo konečně získat pro Spielberga vytouženého a zaslouženého Oscara. Jinak je to roztomilá pohádka jako všechny Spielbertgovy filmy. Otázkou je, zda téma Holocaustu není natolik vážné a tragické, že by bylo lépe zvolit jiný, nepohádkový žánr a především jiného režiséra. ()

forseti 

všechny recenze uživatele

nenávidím Hitlera, a taky skopčáky - tehdejší (ať nás někdo z něčeho neobviní ;) )...a po tomhle filmu jsem začal milovat Spielberga.. ()

Grim 

všechny recenze uživatele

Niesom žiadna padavka. Pri pozeraní filmu sa len tak nerozplačem. Zatiaľ sa mi to podarilo iba pri dvoch a tento bol prvý. Dokonca aj teraz sa mi tisnú slzy do očí pri spomienke na najsilnejšiu scénu filmu - darovanie prsteňa Schindlerovi...držal som sa až kým mu nespadol na zem...v tom som sa rozreval ako malé decko....ani neviem prečo...ale aj tak...celý dej filmu je pútavý a Schindler sa prejavuje ako dobrý obchdník, ktorému ale ide iba o biznis a o to, aby čo najviac zarobil...až kým zistí, že židia jeho továreň považujú za ostrov záchrany. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Taky tomu opravdu není co dodat. Silné téma, užasní herci, příběh............................... a mnoho dalších věcí, které zdobí tento film a které snad nemůžu ani jmenovat protože bych k těmto věcem musel přidat nejméně pět dalších. Nevím, kdy se mi stalo, že jsem byl naměkko i po vícero shlédnutí. ()

wiolan 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film Stevena Spielberga. Spielberg nebyl za tento film zaplacen. Odmítal to s tím, že by to byly krvavé peníze. Veškerý honorář, který by dostal, poukázal na Shoah Foundation, které shromažďuje svědectví těch, kteří holokaust přežili. ()

Leyla 

všechny recenze uživatele

Ani se nepamatuji, jestli jsem kdy viděla film, který jsem tolikrát musela stopnout jen proto, abych se trochu srovnala s tím, co se na plátně děje...snad ani Pianista na mě tolik nezapůsobil ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Famózní dílo! Při sledování jsem zažil několik emočních bouří od smutku a strachu přes beznaděj až k nenávisti a strašné zlobě. Velice dobře zvolený černobílý obraz umocňuje syrovou atmosféru. Poslední hodina a samotný závěr filmu jsou trochu slabší, ale na nejvyšším hodnocení to už nic nezmění. ()

Iswet 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč každý tenhle film vychvaluje. Uznávám, že je to silné téma, ale kvůli tomu to nemusí být nejlepší film všech dob. Dobré herecké výkony, některé záběry až příliš sadistické. Nejsem zrovna fanouškem válečných témat, tak možná proto 4 hvězdičky. ()

cypher 

všechny recenze uživatele

Co....co k tomu říct? Tří a čtvrt hodinové vyprávění, z kterého jde běs, hrůza a mráz po zádech. Výtečná kamera, skvělý Liam, okouzlující soundtrack a vnímavý Spielberg. Děkuji! ()

Související novinky

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

08.12.2015

Pražské Rudolfinum bude 22. prosince hostit ojedinělý koncertní projekt s názvem STAR WARS: a musical show. Jedná se o koncert orchestrální hudby z šesti dosud uvedených filmů z prostředí slavných… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama