Reklama

Reklama

Živnostníci v karanténě aneb holé zadky?

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2020, 26 min

Obsahy(1)

Zavřely se obchody, služby, řemesla. Dva měsíce bez klientů zasadily těžkou ránu všem, kdo vedli svá podnikání, jak nejlépe uměli. Jak si s tím poradí? Režisérka M. Ekrt Válková se vydala s kamerou mezi ty, jichž se karanténní opatření dotkla nejvýrazněji... Výjimečná situace kolem pandemie koronaviru ovlivnila životy nás všech. Jak zasáhla do osudů čtyř živnostníků napříč naší zemí? Dokumentární film sleduje dva měsíce jejich boje za záchranu vlastního podnikání. Stačí k přežití pomoc od státu nebo to bez vlastní invence a štěstí prostě nepůjde? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, jaká doba nastala. Za chvíli to už bude skoro rok (s několika krátkými přestávkami), co spousta lidí musela zavřít své hospody, bary, restaurace, obchody, krámky, živnosti a nemůžou chodit do práce. Směšné kompenzace, starat se o děcka, které nesmí do škol – já s nimi soucítím, ač sám chodím do práce pořád, protože jsem v takzvané „prvnílinii“, tak už mě taky sere, že si nemůžu zajít na pivko, někde za kulturou, vycestovat…Je hodně lidí, co jsou opravdu na prahu existence a přežívání, pak je tu ale řada brečících vychcánků (kteří krátili daně, kde se dalo, nepřiznávali výdělky a teď bečí, že mají malé kompenzace. Dále herce a zpěváky (ne všichni samozřejmě) – jenž na jednu stranu brečí, že nemůžou hrát, zpívat a nemají peníze – to chápu, aby jste si o nich následně přečetli nebo sdílejí fotky na sociálních sítích, kolikrát a kam jezdí na exotické dovolené…Doufejme, že už to všechno brzo skončí… ()

Radko 

všechny recenze uživatele

S odstupom času mi to prišlo ako veľmi priemerná reportáž z relácie Reportéři České televize. Rýchlo zabudnuteľná. O tom, ako vláda na všetkých živnostníkov kašle. Oni sú však kreatívni a nevzdávajú sa. Obavy i nádeje v plynutí času. Nič inovatívne, ani veľmi inšpiratívne. Pretože stokrát počuté v rozhlase, či prečítané v reportáži spoločenského týždenníka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama