Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorská rodina Wordenových se odstěhuje z rušného velkoměsta do starého venkovského domu kdesi na samotě v Pensylvánii, který se Marjorie Wordenové zalíbil na první pohled. Zatímco Manžel odjíždí za prací do města, ona zůstává v domě sama se svými dvěma dětmi. Velmi záhy se však začínají v domě dít podivné věci, zpočátku natolik nenápadné, že nikoho ani nezneklidní. V noci se domem ozývá tajemný dětský pláč, jejich malý synek Stevie se začíná chovat podivně. Postupně vychází najevo, že domem postiženým dávnou kletbou obchází tajemný neviditelný démon, který se Stevieho zmocní a skrze něj začíná útočit na ostatní. Zdá se, že jediné, co může chlapce zachránit, je vroucí a čistá láska jeho matky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních Spielbergových televizních prací, na níž je vidět absence bohatších zkušeností a pravděpodobně i značná "buzerace" studia, která většinou mladým režisérům nedávají mnoho prostoru. Spolu se Savage je Something evil jeden ze dvou filmů, k jejichž realizaci byl Spieberg doslova přinucen. Na poli primitivního scénáře, neznámých herců a omezeného prostoru však Spielberg rozehrál poměrně zábavnou hororovou partii, která sice do mistrovství Duelu má daleko, ale ani na chvíli nenudí. Práce s kamerou i s prvky, budujícími napětí, proszrazuje, jak velký potenciál měl onen mladík před sebou...a že ho zúročil, viďte :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spielberg dokázal vygradovat hororovou atmosféru až do krajnosti, ale trošku mi vadily některé drobné nelogičnosti v chování či dialozích postav. Těžko říct, zda to bylo špatným překladem, ale malinko to snížilo kredit tohoto jinak velmi dobrého hororu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídna ducharina a zároveň začiatok kariéry istého Stevena Spielberga. Ale pravdu povediac - keby v kolónke "réžia" nefigurovalo jeho meno, koľkí z nás by po tomto nenápadnom televíznom filme siahli? Každopádne na hlbokú strašidelnú letnú noc nie zlé. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, Spielberg dokazuje, že má skvělý vypravěčský talent, ale scénář je příliš průhledný. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

no čo,každý musí nejako začínať.Absolútne dementný scenár zachraňuje tradične skvelý spielberg ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Triviálny dobový televízny horor, ktorý na rozdiel od Duelu veľmi nenesie rukopis talentu Stevena Spielberga. Len pre kompletizátorov Spielbergovho diela. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejhorší Spilbergův film. Žádná atmosféra, herci na nic, pitomý příběh, ještě pitomější konec. Pro obdivovatele Mistra velmi nemilé překvapení. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další ze Spielbergových raných filmů, kde asi ani sám nevěděl co chce točit. Film mi dost připomýnal drama spíše než horor, nicméně sem tam atmosférická scéna se najde a pár scén mi přišly až podivně podobný jako z Poltergeista. Herci byly takový horší ale hrály to co měly. Atmosféra bohužel byla hodně slabá. Celkově hodnotím průměr je to film na který zapomenu poměrně rychle ale na to jedno zkouknutí to ujde. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář k tuctovému televiznímu hororu není nijak originální, ale Spielberg mistrně vybudoval atmosféru, která často chybí i současným hororům v kinech. Zvlášť musím pochválit práci s dětskými herci (už tehdy) a práci se zvukem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mistrovi režijní začátky. O rok starší Duel je režijně výrazně vyspělejší a technicky propracovanější. I zde jsou vidět počátky mistrovské režie, ale pořád je to silná amatéřina. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa na tento snímok pozeráte spätne, badáte tu všetky tie Spielbergove ťahy štetcom, avšak v ešte nie veľmi dokonalej podobe. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený snímek založený na vyloženě dementním scénáři (fakt to bohužel nejde říct jinak). I když ze základu, který měl k dispozici dokázal Spielberg vydolovat maximum, holt kde nic není, ani smrt nebere, a tak Něco zlého nikdy nebude ničím víc než jen dobře natočeným televizním (tj. maximálně stupidním) hororem.... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když někdo točí něco, co nechce točit. Při realizaci tohohle televizního hororu televize CBS Spielbergovi snížila rozpočet a neměl ani žádnou tvůrčí svobodu. A tak vznikl nemastný, neslaný produkt bez atmosféry, s laxní režií a nesympatickým hereckým obsazením. Není divu, že po tomhle filmu neštěkne ani pes, a v USA zatím nevyšel ani na dvd nebo bluray. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kazdy musi nejako zacinat, Connery ako robotnik pred angazman ako Agent 007, Stallone pornom, Orson Welles akousi 5 min inscenaciou, no a Spielberg televiznou ducharinou. Slusne, ale prilis televizne. 66 % ()

borec999 

všechny recenze uživatele

62% je úplne mimo. Desivo nudný a predvídateľný film idúci podľa šablóny v ktorom nič neprekvapí, nevystraší a nič nestojí ani za väčšiu pozornosť. Až sa mi nechce veriť, že to robil Spielberg( aj keď iba v jeho začiatkoch, kedy ešte nebol hviezda). jediná výhoda, že to má 70 minút, inak by som išiel s hodnotením ešte nižšie. Slabé 2* 25%. ()

Reklama

Reklama